Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
23 Mai. 2024 Adaugă la favorit

Aparat dentar - componente

Scris de: INTEGRA MEDICAL SERVICES

638 de vizualizări

Dinți nealiniați pe arcade, spații interdentare, diastemă: sunt multe motive pentru care, chiar și ca adulți, este posibil să avem nevoie de o intervenție ortodontică care să vizeze corectarea poziției dinților și a malocluziilor. Ideea purtării unui aparat dentar poate fi înfricoșătoare, mai ales din cauza factorului estetic.

Din fericire, acum există tipuri foarte discrete de aparat dentar care nu se observă și vă permit să îmbunătățiți problemele dentare legate de alinierea dinților într-un mod eficient, neinvaziv și cu disconfort minim. Acestea se numesc aparate dentare invizibile Spark și reprezintă o metodă revoluționară în lumea ortodonției, datorită eficienței lor, esteticii absolute și rapidității pe care o conferă tratamentului.


Ce este aparatul dentar invizibil Spark?

Este un aparat dentar invizibil care permite îndreptarea dinților până la obținerea alinierii dorite. Este alcătuit dintr-o serie de gutiere invizibile care sunt detașabile și care sunt fabricate special pentru fiecare pacient, în laborator. Gutierele se schimbă periodic și, pe măsură ce sunt schimbate, dinții se vor alinia.


Cum sunt realizate aceste gutiere invizibile?

Gutierele invizibile se realizează digital, prin amprentarea digitală a ambelor arcade. Astfel poate fi reprezentat întregul plan de tratament, care îi permite pacientului vizualizarea rezultatului final încă dinaintea începerii tratamentului. Spark este realizat pe baza anatomiei dentare a fiecărui pacient.


Ce beneficii are acest tratament în comparație cu aparatul dentar convențional?

Gutierele dentare invizibile sunt detașabile. Spre deosebire de aparatul dentar convențional, Spark oferă flexibilitatea de a mânca și bea orice dorește pacientul pe tot parcursul tratamentului, doar prin îndepărtarea gutierelor. De asemenea, se pot îndepărta pentru a efectua periajul dentar și a folosi ața dentară, pentru a menține igiena orală adecvată.

În comparație cu aparatele dentare convenționale, nu există bracket-uri, elastice sau fire ortodontice, astfel încât pacientul trebuie să petreacă mai puțin timp în cabinet făcând ajustări în timpul tratamentului.

De asemenea, aparatul dentar invizibil Spark este un tratament 100% estetic, se adaptează perfect dinților pacientului și este ideal pentru persoanele cu alergii la metale.

Spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu bracket-urile fixe, cu Spark nu va trebui să îți faci griji cu privire la iritații, răni și disconfort cauzate de piesele metalice. Absența metalului sau a marginilor ascuțite face Spark confortabil de purtat și fără alergii.

În cele din urmă, Spark permite vizualizarea virtuală a rezultatelor și planul de tratament, chiar înainte de a-l începe. În acest fel, pacientul poate vedea cum vor arăta dinții lui înainte de a finaliza tratamentul.


Este dureros tratamentul?

Pacientul poate simți un mic disconfort temporar în primele zile la începutul fiecărei etape noi de tratament, la punerea noii gutiere. Această presiune observată de unii pacienți este normală și este un semn că gutierele funcționează corect, mișcând treptat dinții și ajutând la obținerea rezultatului final dorit. Disconfortul dispare însă în câteva zile.


Din ce sunt realizate gutierele?

Gutierele sunt realizate dintr-un material termoplastic biocompatibil, de calitate, de înaltă rezistență, dezvoltat exclusiv pentru tratamentul ortodontic Spark. Sunt practic invizibile, nu irită gingia, sunt rezistente la coloranții alimentari și se realizează pe măsura danturii pacientului, potrivindu-se perfect cu dinții lui. 


Cui este recomandat aparatul dentar invizibil Spark?

Aparatul dentar invizibil Spark este la fel de potrivit pentru copii și adulți. 


Deși pare asociată cu o problemă estetică, ortodonția este, de asemenea, și mai presus de toate, o problemă de sănătate. În plus, există un număr mare de avantaje care asociază  aparatul dentar cu o îmbunătățire a sănătății bucale, întrucât prin tratarea malocluziei se stabilizează articulația temporo-mandibulară și, odată cu aceasta, poziția dentară este îmbunătățită, pentru a ușura realizarea igienei dentare.


Unde poți beneficia de tratamentul dentar invizibil Spark?

Dacă te-ai decis să apelezi la aparatul dentar invizibil Spark, trebuie să alegi o clinică stomatologică specializată, cu medici ortodonți pregătiți temeinic în acest tip de tratament. La Life Dental Spa vei găsi medici stomatologi cu o pregătire constantă, tehnologie de ultimă oră, pentru a te ajuta să îți atingi obiectivele în materie de sănătate orală și estetică. Clinica Life Dental Spa primește pacienți atât din București, cât și din alte orașe ale României ori din afara țării. Niciun drum nu este prea lung, comparativ cu redarea bucuriei de a zâmbi într-un timp record! Life Dental Spa îți garantează calitatea procedurii și îți asigură asistență medicală pe termen lung, pentru a întreține rezultatele spectaculoase obținute cu aparatul dentar invizibil Spark.Despre clinica INTEGRA MEDICAL SERVICES

Date contact

Str Frumoasa, nr 42A Sector 1, București, cartier Victoriei


Apreciază ( 1 )