Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
18 Iun. 2024 Adaugă la favorit

De ce să optezi pentru implant dentar intr-o zi pentru înlocuirea dinților?

Scris de: DENTAL ELITE BUCUREȘTI

571 de vizualizări

Cu toate că dinții au un rol major în îndeplinirea mai multor funcții vitale, oamenii uită adesea să asigure o îngrijire orală corespunzătoare și să programeze un control periodic la cabinetul stomatologic. Pe acest fond, dar și prin prisma altor traumatisme la care sunt expuși, adulții ajung în situația edentației parțiale sau totale, care le afectează vorbirea, hrănirea și, implicit, calitatea vieții.


Din fericire, stomatologia modernă propune mai multe soluții personalizate pentru obținerea unui zâmbet perfect, însă calea cea mai rapidă și eficientă pentru eliminarea edentației constă în apelarea la implant dentar intr-o zi. Având ca obiective confortul pacientului, sănătatea dentară pe termen lung, și obținerea unor rezultate estetice durabile, tratamentul cu implant intr-o zi permite pacientului să obțină dinți perfect funcționali în doar 24 de ore.

În ce constă tratamentul cu implant intr-o zi?

Purtând și denumirea de Fast & Fixed, implantul intr-o zi se bazează pe tehnologia dezvoltată de Bredent Medical, care permite obținerea rapidă a unor dinți estetici și funcționali, la cele mai înalte standarde de calitate. Ba mai mult, spre deosebire de alte tratamente, valorifică structura osoasă a pacientului.

Tratamentul presupune inserarea a 4-6 implanturi din zirconiu sau titan în maxilare. În cadrul aceleiași zile, este inserată lucrarea provizorie pentru a crea conexiunea între țesutul osos și implanturi. După această perioadă, pacientul revine la cabinet pentru inserarea lucrării permanente din zirconiu.

Când este recomandat tratamentul cu implant intr-o zi?

Pe măsură ce au apărut tehnici și instrumente moderne de tratament, tot mai mulți pacienți au apelat la soluția de implant intr-o zi. Totuși, există cazuri care necesită efectuarea unei comisii medicale care va analiza în detaliu starea de sănătate a pacientului în vederea stabilirii dacă tratamentul cu implant intr-o zi este unul potrivit.

Pacienții care pot apela la această soluție sunt cei care:

      Prezintă edentație completă sau parțială;

      Poartă o proteză dentară, care îi împiedică să vorbească sau să mănânce normal;

      Prezintă dinți cu structură deteriorată, care nu mai pot fi salvați;

      Vor să evite intervențiile complexe și de lungă durată, etc.

Care sunt avantajele tratamentului cu implant intr-o zi?

Tratarea edentației cu implant intr-o zi oferă mai multe beneficii pentru pacienți, printre care cele mai importante sunt:

      Față de alte tipuri de tratamente, varianta de implant intr-o zi valorifică structura osoasă naturală a pacientului. În plus, acest lucru previne și pierderea de țesut osos;

      Efectuarea tratamentului nu implică realizarea unei amprente clasice, ea fiind prelucrată în format digital;

      Pacientul beneficiază de flexibilitate în ceea ce privește utilizarea și de un nivel sporit de durabilitate;

      Recuperarea (lipsită de disconfort) după implant intr-o zi are loc foarte rapid;

      Calitatea vieții crește semnificativ pe fondul redării funcției masticatorii, funcției vorbirii și refacerii aspectului feței. În plus, pacientul își poate relua viața socială imediat după ce părăsește cabinetul stomatologic;

      Împiedică dinții vecini să se deplaseze în zonele edentate;

      Previne riscul de carii dentare sub lucrare;

      Este o variantă de tratament care justifică prețul pe deplin, deoarece este minim invaziv, iar rezultatele sunt perfecte atât din perspectivă estetică și funcțională, cât și din cea legată de raportul investiții-beneficii;

      Un implant intr-o zi este mai ușor de întreținut decât alte variante de tratament;

      Reprezintă o soluție permanentă de înlocuire a dinților;

      Materialele din care un implant intr-o zi este fabricat sunt 100% biocompatibile cu organismul uman. Din acest motiv, nu există risc de alergii sau iritații;

      Implantul intr-o zi nu se corodează;

      Procedura de inserare este lipsită de durere sau disconfort, fiind efectuată sub anestezie sau sedare;

      Rezultatele obținute sunt similare zâmbetului natural;

      Procedura stomatologică se efectuează foarte rapid, motiv pentru care pacientul poate pleca acasă după aplicarea lucrării provizorii, etc.

Ce trebuie să faci după efectuarea tratamentului cu implant intr-o zi?

În primele câteva săptămâni după tratament, trebuie să asiguri o igienă orală corespunzătoare. Ai grijă la periajul pe dinți, evitând pe cât de mult posibil posibil zona operată. Folosește o periuță cu peri moi.

Evită consumul de alimente tari și optează mai degrabă pentru o dietă cu alimente moi, introducând treptat alimente mai dure. După recuperarea completă, nu vei fi nevoit să respecți vreo restricție alimentară.

Cu toate acestea, este necesar să îți formezi o rutină de igienă orală bună, care include:

      folosirea periuței și aței dentare de cel puțin două ori pe zi;

      controlul periodic la cabinetul stomatologic.

Concluzii

În funcție de particularitățile cazului și de dorințele pacientului, medicul stomatolog va recomanda soluția de implant dentar potrivită. Cu toate acestea, tratamentul cu implant dentar intr-o zi se află printre principalele soluții viabile pentru înlocuirea dinților, mai ales din perspectiva osteointegrării eficiente.

Prin urmare, dacă te confrunți cu edentație totală sau parțială, programează o consultație la cabinetul stomatologic Dental Elite. Oferind o gamă variată de servicii stomatologice, echipa Dental Elite este alcătuită din medici specialiști de top din România.

Cu o experiență multidisciplinară îndelungată și cu instrumente și tehnologii de ultimă generație, medicii stomatologi de la Dental Elite garantează cele mai bune rezultate, obținute prin proceduri lipsite de disconfort.

 


Despre clinica DENTAL ELITE BUCUREȘTI

Dental Elite este o echipă de oameni ambițioși și determinați să facă excelență în domeniul stomatologic din România.

Prezenți în Brașov și Bucuresti, cu o echipă multidisciplinară, alcătuită din peste 25 de medici stomatologi, am tratat până în prezent peste 11.000 de pacienți, în cele 15 unit-uri dentare de ultimă generație.

Avem una dintre cele mai mari echipe de medici specialiști în chirurgie orală și maxilo-facială și implantologie și medici specialiști care acoperă toate ramurile stomatologiei: protetică și estetică dentară, endodonție microscopică, parodontologie, ortodonție, stomatologie pediatrică, chirurgie și implantologie,

Clinicile noastre sunt dotate cu tehnologie performantă, de ultimă generație, printre care amintim:

• Unit-uri dentare A-DEC si Anthos (Castellini)
• Scanner intra-oral Primescan AC PRO Cerec Medit i-700 și Medit i-500
• Cameră intra-orală Acteon Soprocare
• Microsccop dentar endodonție Leica M320 High-end
• și Kaps 1100
• Radiologie integrată 2D/3D și CBCT (DURR si Hyperion)
• Echipament de tehnică dentară digitalizată de cabinet CEREC Primemill Sirona - Sistem de frezare 3D și CEREC Speedfire – cuptor de sintetizare, cu ajutorul cărora tratamentele de protetică sunt realizate rapid și fără erori
• Laser pentru reducere durerii I-Plus Waterlase
• Lampă de albire Philips ZOOM
• Laser diodă EpicX Biolase
• Echipamente de sterilizare de top MELAG si Castellini

Valorile și principiile transmise din tată în fiu, expertiza medicilor, aparatura high-tech dentistry, empatia fără margini, precum și tratamentele accesibile transformă orice vizită la Dental Elite într-o experiență lipsită de anxietate, de care îți vei aminti cu drag.

Pentru noi, elita medicală înseamnă 100% implicare.

Date contact

Strada Sergent Gheorghe Anghel,nr 4 Sector 1, București, cartier Dorobanți

Lu - Vi 08:00 - 21:00

Program de lucru

Luni
08:00 - 21:00
Marți
08:00 - 21:00
Miercuri
08:00 - 21:00
Joi
08:00 - 21:00
Vineri
08:00 - 21:00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 0 )