Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
05 Dec. 2022 Adaugă la favorit

Implantul dentar

Scris de: Autor anonim

466 de vizualizări

✅Implantul dentar poate înlocui un singur dinte sau poate fi o bază pentru crearea unei punți sau a unei proteze dentare, putându-se astfel reconstrui mandibula sau maxilarul.

💯 Implantul dentar este o rădăcină artificială, realizată din titan pur, care este introdusă în osul mandibular sau maxilar și care se integrează complet în structura osoasă proprie,înlocuind cu succes dintele lipsă, fără a afecta alți dinți.

➡️Indiferent dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți, implantul dentar este cea mai bună soluție – este un tratament minimum invaziv, fără durere sau disconfort, cu vindecare rapidă, care redă aspectul estetic și funcționalitatea dintelui sau dinților pierduți.

➡️Implantul dentar poate înlocui un singur dinte sau poate fi o bază pentru crearea unei punți sau a unei proteze dentare, putându-se astfel reconstrui mandibula sau maxilarul.

📌Avantajele implantului dentar

⭕Implanturile dentare imită perfect dinții naturali – arată, se simt și funcționează exact ca dinții naturali. Indiferent dacă există o coroană, o punte sau o proteză dentară construită pe implanturi dentare, reconstrucția dentară va arăta și va funcționa exact ca dinții naturali ai pacientului.

⭕Implanturile dentare pot rezista o viață – implanturile dentare oferă siguranța unei danturi rezistente întreaga viață. Calitatea implantului și a actului operator, dar și igiena pacientului și controlul regulat cresc durata de viață a implantului dentar.

⭕Implanturile dentare protejează întreaga dantură – lipsa dinților duce la degradarea treptată a sănătății osului și gingiei, dar și la pierderea masei osoase. Aceste aspecte duc la instabilitatea dinților și la îmbătrânirea prematură.

⭕Intervenția cu implanturi dentare este minimum invazivă – spre deosebire de alte intervenții de reconstrucție dentară, în cazul implantului dentar, nu sunt șlefuiți dinții vecini.

⭕Procesul de implantare este nedureros – datorită tehnicilor și tehnologiilor moderne utilizate, intervenția durează foarte puțin, este nedureroasă, iar procesul de vindecare este unul rapid.

⭕Implantul dentar se poate pune într-o singură zi – pacientul își poate recupera dintele sau dinții pierduți într-o singură vizită la cabinetul stomatologic, reluându-și activitățile imediat după intervenție.

⭕Intervenție fără operație, fără tăieturi – implantul dentar ghidat chirurgical reprezintă o intervenție precisă, fără operație, fără tăieturi, cu timp de recuperare mai mic.

📌Dezavantajele implantului dentar

⚠️În comparație cu avantajele implantului dentar, dezavantajele sunt nesemnificative, însă trebuie luate în calcul atunci când alegi să îți faci o astfel de intervenție. În principiu, acestea au legătură cu riscurile care pot influența succesul intervenției și durata de viață a implantului dentar.

⚠️Bruxismul este un factor de risc atunci când vine vorba de implanturi dentare și procesul de osteointegrare. Pentru a diminua riscul, medicul stomatolog recomandă reglarea ocluziei și purtarea unei protecții speciale noaptea.

⚠️Un alt factor de risc este fumatul, acesta favorizând anumite complicații. Este de preferat ca pacientul să renunțe la fumat înainte de efectuarea unui implant dentar, deoarece acesta influențează negativ circulația sângelui și îngreunează procesul de vindecare, afectând osteointegrarea.

⚠️Așadar, odată cu alegerea implantului dentar trebuie să optezi și pentru un stil de viață mai sănătos și să renunți la obiceiurile care dăunează sănătății în general

Despre clinica Cont șters

91

Date contact

91 91
91

Ma - Jo 10:00 - 17:00

Program de lucru

Luni
Închis
Marți
10:00 - 17:00
Miercuri
Închis
Joi
10:00 - 17:00
Vineri
Închis
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 6 )