Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
26 Nov. 2022 Adaugă la favorit

Sedare profundă

Scris de: Crystal Dental Clinic

529 de vizualizări

Teamă de durere sau reflex de vomă?

Probabil că unul dintre motivele pentru care nu “calcăm pragul cabinetului stomatologic” este teama de durere sau de injecții, corect!?

Clinica Crystal Dental Clinic vine în întâmpinarea pacienților care suferă de teamă sau anxietate la stomatolog, oferindu-le posibilitatea de a opta pentru o procedură de sedare moderată. Sedarea este diferită de anestezie prin faptul că nu se adresează înlăturării durerii, ci eliminării stresului și anxietății produse de stomatolog.

Pacienţii se relaxează, iar după trecerea efectului sedării cei mai mulţi dintre aceştia nu își mai amintesc procedura stomatologică. De asemenea, este foarte eficientă în cazul pacienţilor cu reflex de vomă, diminuându-se percepţia tactilă. Aceştia nu vor mai simţi nicio atingere în interiorul cavităţii bucale.

Clinica noastră deține:

 • Aviz administrare Propofol și toate substanțele folosite în timpul intervenției de Sedare Profundă (Autorizație eliberată de Ministerul Sănătății – Direcția Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale Nr. 167 Msp/2017);
 • Aparat de Anestezie Generală – GE Anesthesia Machine 9100c NXT;
Z87i4RSr 1581775809
 • Laringoscop, defibrilator și pulsoximetru;
 • Monitorizare funcții vitale în timpul intervenției;
 • Medic ATI.

  Cui îi este recomandată sedarea stomatologică?

  Copiilor şi adulţilor în egală masură, care se confruntă cu:

  1. anxietate la stomatolog;

  2. reflex accentuat de vomă;
  3. sensibilitate dentară;
  4. dificultăți la anestezie;
  5. probleme stomatologice complexe;
  6. teamă de ace;
  7. timp limitat pentru lucrări dentare complete;
  8. experiențe stomatologice traumatizante;
  9. dificultatea în controlarea mișcărilor.


  Sedarea poate fi de mai multe tipuri:

  1. Ușoară
  2. Medie
  3. Profundă
  4. Totală.

  Primele două tipuri de sedare sunt asemănătoare stării uşor euforice induse de alcool, pacientul este conştient şi poate executa instrucţiunile stomatologului, însă are corpul amorţit. Sedarea conștientă ajută la relaxarea pacientului în timpul unei proceduri stomatologice. Medicul dentist poate administra un agent anti-anxietate sau sedativ în combinaţie cu un anestezic local pentru durere. 

  În timpul desfăşurării procedurii pacientul rămâne calm însă este conştient, raţional şi răspunde la stimuli. Aceasta este deosebit de utilă în cazul pacienţilor care suferă de anxietate, copiilor necooperanţi; se poate folosi ca tehnică adjuvantă în rezecţia apicală sau extracţia molarului de minte. Sedările se pot realiza pe cale orală, intravenoasă sau prin inhalosedare.În următoarele două tipuri de sedare pacientul alternează între starea de conştienţă şi cea de pierdere a conştienţei sau pacientul este chiar complet adormit şi nu simte nimic. Aceste sedări se obţin pe cale intravenoasă, iar recuperarea se face rapid, în aproximativ 15 minute.

  Înainte de a decide ce tip de sedare este potrivită pentru tine sau pentru copilul tău, programează o consultație la medicul stomatolog.


Despre clinica Crystal Dental Clinic

Clinica s-a numărat printre primele din România în care a fost aplicată metoda “4 hands dentistry” (lucrul la 4 mâini, când medicul și asistenta formează o echipă perfectă) şi în care accentul a fost pus în egală măsură atât pe partea curativă, cât şi pe cea preventivă.

În prezent, clinica dispune de 9 cabinete modern amenajate destinate specialităților stomatologice (chirurgie, implantologie, endodonţie, protetică, estetică dentară şi facială, ortodonţie, stomatologie pediatrică, profilaxie şi prevenţie dentară), precum și secție ATI perfect utilată, o cameră de sterilizare, sală de curs şi spaţii destinate administraţiei.

Am pornit la drum cu un medic şi un asistent dentar; pe parcurs ni s-au alăturat medici, igienişti şi asistenţi care reprezintă şi acum nucleul de bază al clinicii, echipa numărând în prezent 50 de profesionişti aleşi să îndeplinească cu pasiune standardele clinicii:
- excelență
- pasiune
- responsabilitate
- respect
- lucru în echipă

Date contact

Str. Olteni Nr 10 Sector 3 Sector 3, București

Lu - Vi 08:30 - 20:30
Sâ 08:30 - 14:30

Program de lucru

Luni
08:30 - 20:30
Marți
08:30 - 20:30
Miercuri
08:30 - 20:30
Joi
08:30 - 20:30
Vineri
08:30 - 20:30
Sâmbătă
08:30 - 14:30
Duminică
Închis

Apreciază ( 4 )