Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
28 Nov. 2022 Adaugă la favorit

Aparat dentar varsta maxima

Scris de: DENTAL ELITE BUCUREȘTI

145 de vizualizări

Aparatul dentar este doar un instrument în realizarea tratamentului ortodontic. Chiar dacă acesta și-a câștigat popularitatea în rândul copiilor și adolescenților, el nu este mai puțin indicat adulților. În ultimii ani, tot mai mulți adulți aleg să înceapă un tratament cu aparat dentar atât din motive estetice, cât și pentru a corecta diverse probleme de ordin funcțional.

Care este vârsta maximă pentru purtarea aparatului dentar și ce ar mai trebui să știm, ca adulți, despre tratamentul cu aparat dentar?

Echipa de medici ortodonți Dental Elite a adunat cele mai importante informații mai puțin cunoscute despre aparatul dentar, iar noi am făcut o sinteză în cele ce urmează:

1.      Aparatul dentar poate fi purtat la orice vârstă

Nu există o vârstă maximă pentru a purta aparatul dentar. Adesea vedem adulți de 60, 70, chiar 80 de ani care poartă aparat dentar ca parte dintr-un tratament dentar complex. Cu toate acestea, tratamentul poate fi mai dureros sau poate dura mai mult la o vârstă înaintată atunci când sunt prezente diverse afecțiuni ale oaseloor maxilare sau afecțiuni ale gingiei.

2.      Tratamentul ortodontic poate implica purtarea mai multor tipuri de aparat dentar

Medicul ortodont întotdeauna se folosește de măsurători și investigații imagistice specifice înainte de a începe un tratament ortodontic. Scopul este acela de a găsi cea mai eficientă variantă de tratament din punct de vedere al rezultatelor, timpului și efectelor pe termen scurt, mediu și lung ale tratamentului.

3.      Tratamentele estetice/protetice implică adesea purtarea unui aparat dentar

Pacienții adulți care aleg tratamente de estetică sau protetică dentară, cu coroane sau fațete dentare, urmează anterior un tratament ortodontic care corectează în primul rând ocluzia (modul în care mușcăm și suprapunem maxilarele), pentru a se asigura că fațetele sau coroanele realizate ulterior nu se vor desprinde. Studiile arată că peste 80% dintre noi avem nevoie de un tratament cu aparat dentar, motiv pentru care consultația ortodontică devine obligatorie înaintea oricărui tratament de estetică dentară.

4.      Eșecul unui tratament cu aparat dentar poate duce la pierderea dinților

Forțele aplicate incorect în timpul tratamentului cu aparat dentar sau schimbarea poziției dinților în os într-un mod necorespunzator sunt doar două dintre multiplele cauze ale eșecului unui tratament cu aparat dentar. De aceea, alegerea clinicii și a medicului ortodont trebuie să fie bazată pe criterii precum: pregătirea continuă a medicului, investiția în cursuri și tehnologie performantă, experiența, relația interdisciplinară cu medicul coordonator, medicul chirurg și medicul protetician etc.

5.      Apartul dentar Spark este preferat de pacienții adulți ai clinicii Dental Elite

Tratamentele cu gutiere dentare, în loc de brackeți și sârme, au devenit preferatele adulților tocmai pentru că aduc o mulțime de beneficii ce țin de aspectul în timpul tratamentului, confortul pe parcursului întregului tratament, posibilitatea de a îndepărta aparatul în timpul mesei, vizitele mai rare la medicul ortodont, dar și timpul redus de tratament.

Așadar, ca și adult, tratamentul cu aparat dentar de cele mai multe ori nu este opțional în păstrarea sănătății dentare pe termen lung. De aceea, indiferent de vârstă, îți recomandăm să programezi consultația ortodontică și să asculți cu atenție sfaturile personalizate ale medicului ortodont.

Echipa Dental Elite te așteaptă cu drag. Programează-te în oricare dintre clinicile Dental Elite din țară și îți garantăm că ne vom implica 100% în realizarea corectă a tratamentului tău! www.dentalelite.ro


Despre clinica DENTAL ELITE BUCUREȘTI

Dental Elite este o echipă de oameni ambițioși și determinați să facă excelență în domeniul stomatologic din România.

Prezenți în Brașov și Bucuresti, cu o echipă multidisciplinară, alcătuită din peste 25 de medici stomatologi, am tratat până în prezent peste 11.000 de pacienți, în cele 15 unit-uri dentare de ultimă generație.

Avem una dintre cele mai mari echipe de medici specialiști în chirurgie orală și maxilo-facială și implantologie și medici specialiști care acoperă toate ramurile stomatologiei: protetică și estetică dentară, endodonție microscopică, parodontologie, ortodonție, stomatologie pediatrică, chirurgie și implantologie,

Clinicile noastre sunt dotate cu tehnologie performantă, de ultimă generație, printre care amintim:

• Unit-uri dentare A-DEC si Anthos (Castellini)
• Scanner intra-oral Primescan AC PRO Cerec Medit i-700 și Medit i-500
• Cameră intra-orală Acteon Soprocare
• Microsccop dentar endodonție Leica M320 High-end
• și Kaps 1100
• Radiologie integrată 2D/3D și CBCT (DURR si Hyperion)
• Echipament de tehnică dentară digitalizată de cabinet CEREC Primemill Sirona - Sistem de frezare 3D și CEREC Speedfire – cuptor de sintetizare, cu ajutorul cărora tratamentele de protetică sunt realizate rapid și fără erori
• Laser pentru reducere durerii I-Plus Waterlase
• Lampă de albire Philips ZOOM
• Laser diodă EpicX Biolase
• Echipamente de sterilizare de top MELAG si Castellini

Valorile și principiile transmise din tată în fiu, expertiza medicilor, aparatura high-tech dentistry, empatia fără margini, precum și tratamentele accesibile transformă orice vizită la Dental Elite într-o experiență lipsită de anxietate, de care îți vei aminti cu drag.

Pentru noi, elita medicală înseamnă 100% implicare.

Date contact

Strada Sergent Gheorghe Anghel,nr 4,Sector 1 Sector 1, București, cartier Dorobanți

Lu - Vi 08:00 - 21:00

Program de lucru

Luni
08:00 - 21:00
Marți
08:00 - 21:00
Miercuri
08:00 - 21:00
Joi
08:00 - 21:00
Vineri
08:00 - 21:00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 0 )