Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
17 Apr. 2024 Adaugă la favorit

Aparat dentar,durerea

Scris de: EbiDent Palladium Residence

952 de vizualizări

-Durerile cauzate de aparatul dentar-

Îndreptarea dinților poate fi destul de dureroasă pentru orice persoană, cu atât mai mult dacă este vorba de cineva mai sensibil la durere. Brackeții pun presiune pe dinți și pe gingii și pot agrava orice durere sau sensibilitate deja existentă. Din fericire, acest tip de sensibilitate este de scurtă durată, apărând doar pe măsură ce dinții și gingiile încep să se adapteze cu aparatul dentar. 

Deși este normal ca brackeții să provoace o mică sensibilitate a dinților, această situație nu ar trebui să conducă la un disconfort foarte mare sau de lungă durată. În plus, aceste dureri nu țin mai mult de câteva zile. Durerile de dinți dispar, așadar, în doar câteva zile. Există însă câteva metode prin care poți accelera procesul de vindecare al acestor dureri, dar și prin care le poți calma.

Cum ușurezi durerile cauzate de aparatul dentar?

Iată ce poți face dacă ai aparat dentar și te confrunți cu dureri:

Ia un medicament antiinflamator

Dacă durerea este greu de suportat, ia o pastilă cu efect antiinflamator, cum ar fi un ibuprofen, pentru a ajuta organismul să calmeze inflamația de la nivelul rădăcinilor dinților. Nu abuza de antiinflamatoare și hrănește-te corespunzător atunci când le iei pentru a nu te pomeni apoi cu probleme de natură gastrică.

Folosește comprese cu gheață

De cele mai multe ori, durerea care apare atunci când porți aparat dentar este cauzată de inflamație, iar inflamația poate fi calmată cu ajutorul compreselor reci. Pune compresele pe partea exterioară a gurii, direct pe piele.

Folosește comprese calde

Compresele calde pot fi, de asemenea, eficiente în ușurarea durerilor localizate la nivelul maxilarului. Aceste comprese sunt recomandate în locul celor reci dacă acestea din urmă nu se dovedesc a fi eficiente. Înmoaie un prosop în apă caldă și aplică-l pe zona dureroasă până simți că se răcește.

Consumă lichide și alimente reci

Pe același principiu ca și compresele cu gheață, alimentele și lichidele reci combat inflamația. Așadar, poți să consumi înghețată, milkshake-uri sau, pur și simplu, câte un pahar cu apă rece pentru a atenua durerile cauzate de aparatul dentar. 

Consumă alimente moi

Consumul unor alimente crocante pune presiune crescută pe gingii, iar astfel durerile dentare sunt mai accentuate. Alege, așadar, alimentele moi imediat după controlul ortodontic, pentru a reduce riscul de apariție sau de accentuare a durerilor dentare.

Fă gargară cu apă salină

După controlul ortodontic lunar, este posibil să apară răni și leziuni la nivelul cavității bucale, din cauza noii poziții a aparatului. Folosește apă cu sare pentru a-ți clăti gura, astfel încât iritațiile de la nivelul cavității bucale să fie calmate.

Folosește jucării refrigerate pentru dentiție

Jucăriile pentru dentiție destinate bebelușilor pot ajuta și adulții după vizita la ortodont. Mestecarea unei asemenea jucării, răcită în prealabil în frigider, va alina durerile dentare și ale gingiilor. 

Folosește ceară dentară

După ajustarea aparatului dentar de către medicul ortodont, este posibil ca unii brackeți să zgârie interiorul obrajilor, cauzând răni dureroase. Această durere poate fi prevenită sau ușurată prin folosirea unei cantități mari de ceară dentară. Această ceară trebuie aplicată pe brackeții care creează problema. Practic, ceara formează o barieră protectoare la nivelul aparatului dentar, împiedicându-l să facă răni în cavitatea bucală.


Despre clinica EbiDent Palladium Residence

Suntem pasionați și dornici de performanță în stomatologie iar pentru asta am investit in cele mai noi tehnologii de tratare a dintilor si in pregatirea continua a echipei medicale.

BENEFICIILE TALE SUNT IMPORTANTE:
‼️ La primul tratament primesti consultatia GRATUIT + plan de tratament personalizat:
🏬 Aproape de casă, Palladium Residence bl 5 sc B ap 9
🔬 Echipamente actuale de tratament si protectie
👩‍⚕ Echipă tânără și profesionistă
💊 Tratamente eficiente și fără durere
💳 Costuri pe care le știi de la început
👪 Abonamente disponibile pentru tine si cei dragi
⚖️Esti in SIGURANTA in perioda COVID
Programeaza-te acum folosind formularul de programare online ✍️ www.ebident.ro/contact sau la ☎️0739010800

Date contact

Strada Drumul Gura Calitei 4-32 Bloc 5, Scara B, Ap. 9 Sector 3, București (zona Palladium Residence)

Lu - Vi 10:00 - 21:00
Sâ 09:00 - 16:00

Program de lucru

Luni
10:00 - 21:00
Marți
10:00 - 21:00
Miercuri
10:00 - 21:00
Joi
10:00 - 21:00
Vineri
10:00 - 21:00
Sâmbătă
09:00 - 16:00
Duminică
Închis

Apreciază ( 0 )