Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
26 Mai. 2022 Adaugă la favorit

BRACKETUL DAMON

Scris de: ORTO STOMA MEDICAL

49 de vizualizări

DE CE BRACKETUL DAMON ESTE PREFERATUL NOSTRU ?


Aparatul ortodontic  Damon  este un sistem inovator de bracketi autoligaturanti care da posibilitatea medicului ortodont sa configureze informatiile in bracket (spre deosebire de tehnicile conventionale) in functie de particularitatile clinice ale fiecarui pacient, personalizand astfel tratamentul in functie de obiectivele variabile pe care le stabileste cu pacientul, raportandu-se la afectiunile si dorintele acestuia .
Configuratia bracketului permite inchiderea arcului in slot fara ligatura elastica ( spre deosebire de tehnicile conventionale) ceea ce permite deplasarea dintilor fara frecare.
Putem astfel utiliza forte mai mici care permit o reconfigurare osoasa biologica , mai putine retractii gingivale , reducerea duratei tratamentului .
 Fortele scazute fac tratamentul mai confortabil iar lipsa modulelor elastice usureaza mult igienizarea.
Sedintele de consultatie sunt stabilite la intervale mai mari de timp iar durata de tratament scade in medie cu 30%-40%.
Utilizarea fortelor biologice care permit reconfigurarea osoasa functionala au dus la o reducere considerabila a terapiilor ortodontice extractionale .
Aparatul ortodontic Damon creeaza premizele obtinerii de zambete largi, arcade configurate natural fara extractii dentare, cu forte mai mici, mai putine sedinte de consultatie, o durata a tratamentului mult redusa.

Apreciază ( 0 )