Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
16 Apr. 2024 Adaugă la favorit

Cand ai nevoie de aparat dentar

Scris de: Cris Smile Studio

711 de vizualizări

Cand ai nevoie de aparat dentar?


“Tratamentul ortodontic are cel mai mare impact asupra masticației și aspectului estetic al zâmbetului. Chiar dacă este un proces îndelungat, rezultatele sunt mereu unele care transformă. Suntem fericiți că, de mai bine de 10 ani, sute, poate chiar mii de pacienți și-au recăpătat încrederea în sine și au început să zâmbească fără griji, urmând tratamentele clinicii noastre dentare. Aparatele dentare sunt cel mai adesea prescrise în timpul copilăriei sau adolescenței timpurii. Adulții, de asemenea, poartă aparat dentar mai des decât acum 10-15 ani și ne bucurăm să vedem că și pacienții de peste 35-40 de ani vin să repare ceea ce a rămas incorect aliniat la zâmbetul lor încă din tinerețe”, - spune dr. Cristina Munteanu, fondator și coord. medical Cris Smile Studio. 


Un sondaj din 1998 arăta că, la nivel global, doar 35% dintre adulți au dinții aliniați corespunzător în mod natural, iar nevoia de aparat dentar este una răspândită pe scară largă. 


Simptomele care pot indica că aveți nevoie de aparat dentar includ:


  • dinți care sunt vizibil strâmbi sau înghesuiți

  • dificultăți la trecerea aței dentare între dinți și la periaj

  • limba este frecvent mușcată 

  • arcadele care nu se închid corect una peste cealaltă, în repaus

  • dificultăți de a pronunța anumite sunete din cauza poziției incorecte a danturii

  • zgomote la mestecare

  • senzație de presiune în maxilar după mestecarea alimentelor

Din arhiva cazurilor Cris Smile Studio - transformarea totală a unui zâmbet, prin tratament multidisciplinar, incluzând intervenții ortodontice, protetice și chirurgicale.


Academia Americană de Ortodonție recomandă ca toți copiii să aibă o programare la un ortodont nu mai târziu de vârsta de 7 ani. Logica din spatele acestei recomandări este că atunci când este identificată nevoia de aparat dentar, tratamentul precoce poate îmbunătăți rezultatele.


Chiar și copiii fără o înghesuire vizibilă sau înclinare a dinților pot merge la consult la un ortodont.


Vârsta ideală pentru a începe purtarea aparatului dentar variază de la persoană la persoană. De cele mai multe ori, tratamentul cu aparat dentar începe între 9 și 14 ani, odată ce copiii au terminat cu tranziția de la dinții de lapte, la cei permanenți.


Dar pentru unii pacienți, tratamentul cu aparat dentar în copilărie pur și simplu nu este posibil. Fie din cauza cheltuielilor, fricii sau lipsei de diagnostic, mulți oameni trebuie să amâne tratamentul ortodontic până la vârsta adultă.


Din punct de vedere tehnic, nu ești niciodată prea bătrân pentru aparat dentar. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că ar trebui să continuați să amânați tratamentul.


Atunci când sunteți gata să urmați un tratament pentru dinții înghesuiți sau strâmbi, puteți programa o consultație ortodontică.


Unul dintre cele mai provocatoare cazuri de la Cris Smile Studio, a fost cel al unei paciente de 16 ani. Explicațiile modului în care s-a intervenit și cum arată zâmbetul pacientei acum, în videoul de mai sus.
Despre clinica Cris Smile Studio

Îmi pasă de dvs, pacienții mei, și de felul în care alegeți serviciile și tratamentele stomatologie.
O dantură sănătoasă este poarta către fericire. Grija, ca să fie de calitate, trebuie să fie atât milimetrică dar și holistică.

Calitatea în medicină poate deveni o artă dacă te conectezi total la pacient.
E crezul meu profesional și primul pas pe care l-am făcut în momentul în care am pornit pe lungul dar captivantul drum al stomatologiei.

Am creat Cris Smile Studio din poziția de doctor empatie - dentistul tuturor pentru că mi-am dorit “oficializarea” unei valori personale definitorii, pe care am infuzat-o ani de-a rândul în munca mea - “empatia” și pe care am testat-o și perfecționat-o din 2006 în cabinetul Cris Smile; după ce ani de-a rândul, ca doctorand conștiincios și practicant sârguincios, am adunat insighturi și am tras concluzii despre evoluție organică, sănătoasă și credibilă.

Bine ați venit la Cris Smile Studio, clinica noastră, dezvoltată pe baza unei viziuni centrate pe pacient, testate pas cu pas, de la firul ierbii. Conexiunea cu fiecare pacient a reprezentat mecanica de creștere a Cris Smile Studio - “pentru tine, pe tine”.

Creșterea Cris Smile s-a făcut tocmai prin “punerea sub lupă” a fiecărui pacient.
Clinica Cris Smile Studio au făcut din această bună-practică un standard - indiferent unde mergem, noi vom continua să fim “pentru tine și, în același timp, pentru voi”. Atenți la tine.

Date contact

Str. Malcoci 2 36, B, 59, interfon 59C, parter Sector 5, București, cartier Rahova
32, stația Petre Ispirescu
Piata Unirii
Parcare publică

Lu - Vi 09:00 - 21:00

Program de lucru

Luni
09:00 - 21:00
Marți
09:00 - 21:00
Miercuri
09:00 - 21:00
Joi
09:00 - 21:00
Vineri
09:00 - 21:00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 5 )