Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
03 Oct. 2022 Adaugă la favorit

Când este indicat implantul dentar?

Scris de: Implant Studio

123 de vizualizări

Implantul dentar este indicat în tratamentul tuturor cazurilor de edentații (dinți lipsă sau dinți care nu pot fi salvați și urmează să fie extrași). 

Dintre situțiile cel mai des întâlnite în care se indică implantul dentar le putem aminti pe următoarele:

Înlocuirea unui singur dinte lipsă

Atunci când lipsește un singur dinte, iar dinții alăturați breșei sunt sănătoși,  implantul reprezintă soluția de elecție. 

Alternativa la implant este reprezentată de șlefuirea dinților vecini și realizarea unei lucrări tip punte dentară, aceasta fiind o metodă invazivă în comparație cu tratamentul prin implant dentar.

Înlocuirea dinților posteriori (molari)

Atunci când nu mai există niciun dinte stâlp în zona posterioară, singura posibilitate de realizare a unei danturi fixe este prin inserarea implanturilor dentare. 

Soluția clasică la această problemă este realizarea unor proteze mobilizabile scheletate sau cu croșete, însă care nu oferă același nivel de confort ca al unei lucrări fixe, și care uneori pot fi soluții invazive ce necesită tratamente ale dinților alăturați breșei edentate.

Spațiu edentat extins

Uneori un spațiu edentat poate fi mărginit de dinți, însă atunci când lipsesc mai mulți dinți sau dinții restanți nu prezintă o rezistență suficientă, realizarea unei punți dentare este contraindicată, prognosticul pe termen lung nefiind favorabil unei astfel de lucrări.

punte pe implanturi dentare

Edentația totală sau lipsa tuturor dinților

În mod tradițional, lipsa tuturor dinților putea fi tratată doar prin intermediul unei proteze totale mobilizabile. 

Cei mai mulți pacienți nu realizează o masticație favorabilă cu ajutorul protezelor dentare.

Realizarea unei lucrări fixe pe implanturi îi redă pacientului funcționalitatea și siguranța, și de asemenea estetica și reluarea activităților sociale.

Cea mai modernă soluție pentru pacienții edentați sau cu dinți ce nu mai pot fi salvați o reprezintă tratamentele de tip dinți pe implant într-o zi (FAST & FIXED), unde în doar 24 de ore pacientul va avea un zâmbet nou, astfel că revenirea la activitățile sociale se face în cel mai scurt timp.


Despre clinica Implant Studio

Conceptul Implant Studio a făcut în anul 2015 primii pași spre a deveni clinica de succes de astăzi, format încă din primele momente dintr-o echipa de medici entuziaști, unită ca o familie, dornici de perfecționare și de a realiza tratamente la cele mai înalte standarde existente la nivel internațional.

Am creat o clinică dotată cu tehnologie de ultimă oră, care în combinație cu aptitudinile și tehnicile dobândite de medici în urma participării la cursuri și evenimente naționale și internaționale, au ca rezulat tratamentele de succes ale sutelor de pacienți (~4500 de sedințe de tratament) ce ne trec pragul anual.

Date contact

Str. Barbu Văcărescu nr 41 Etaj 1 Sector 2, București (zona Ștefan cel Mare, stadionul Dinamo)
Parcare Dinamo

Lu - Vi 10:00 - 20:00
Sâ 10:00 - 13:00

Program de lucru

Luni
10:00 - 20:00
Marți
10:00 - 20:00
Miercuri
10:00 - 20:00
Joi
10:00 - 20:00
Vineri
10:00 - 20:00
Sâmbătă
10:00 - 13:00
Duminică
Închis

Apreciază ( 1 )