Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
17 Iun. 2024 Adaugă la favorit

Care este prețul unui implant dentar în 2024?

Scris de: DENTAL ELITE BUCUREȘTI

766 de vizualizări

Care este prețul unui implant dentar în 2024?

Implanturile dentare reprezintă o soluție revoluționară în domeniul stomatologiei, oferind pacienților o modalitate eficientă și durabilă de a înlocui dinții lipsă sau deteriorați. Implanturile au rădăcini artificiale din titan sau din alte materiale biocompatibile care sunt implantate în osul maxilarului sau mandibulei pentru a susține coroane dentare, punți sau proteze dentare.

Implanturile dentare – soluții moderne pentru restaurarea sănătății orale

Unul dintre avantajele majore ale implanturilor dentare este stabilitatea și durabilitatea lor, care le permite să reziste mulți ani, poate chiar pe parcursul întregii vieți a pacientului, dacă sunt îngrijite corespunzător. De asemenea, implanturile dentare sunt mai confortabile și funcționale decât alte opțiuni de înlocuire a dinților, cum ar fi protezele mobile, deoarece nu necesită utilizarea adezivilor sau a altor substanțe pentru menținerea lor în locul în care sunt amplasate. Mai mult decât atât, implanturile dentare ajută la menținerea sănătății osului maxilarului sau mandibulei, prevenind resorbția osoasă care poate apărea după extracția dinților naturali.

Cât costă un implant dentar? – Lista de prețuri pentru implanturi

Pacienții care au nevoie de implanturi, pornesc la drum cu întrebarea cât costă un implant dentar?, iar răspunsul poate varia semnificativ în funcție de mai multe detalii. Dental Elite ofera o listă cu prețurile aferente componentelor și procedurilor medicale implicate în procesul de implantare, aceasta având rol informativ. Pentru a se stabili un preț corect, este important ca pacientul să se prezinte la clinică, pentru ca, în urma unei evaluări minuțioase din partea echipei medicale să se poată stabili un preț al implanturilor.

Tipuri de implanturi dentare oferite de Dental Elite

Clinica Dental Elite oferă o varietate de implanturi dentare, fiecare cu avantajele sale specifice, iar atunci când se stabilește cât costă un implant dentar, este important să se țină cont de tipul selectat și de toate procedurile implicate în procesul de implantare, acestea fiind diferite, în funcție de pacient și de starea de sănătate a cavității sale orale.

Implanturile dentare Straumann

Aceste implanturi sunt recunoscute pentru rata lor înaltă de osteointegrare și flexibilitate în tratament, oferind soluții personalizate pacienților, fiind recomandate inclusiv pentru persoanele care suferă de diabet.

Implanturile dentare Zimmer

Provenind de la compania americană Zimmer Biomet, aceste implanturi sunt apreciate pentru raportul lor calitate-preț, precizia în multiple cazuri clinice, timpul redus de tratament și vindecare, confortul sporit și rezultatele estetice naturale.

Sistemul de implanturi Fast & Fixed de la Bredent

Acest sistem revoluționar permite obținerea de dinți funcționali și estetici în doar 24 de ore, fiind o soluție excelentă pentru pacienții edentați (lipsa dinților de pe arcadă). Este un tratament personalizat, care permite reluarea rapidă a vieții sociale și previne resorbția osoasă.

Implanturile dentare MegaGen

Producător sud-coreean, MegaGen oferă implanturi premium care se disting prin calitatea excepțională și durabilitatea pe termen lung. Aceste implanturi sunt concepute pentru a asigura o biocompatibilitate excepțională și stimularea procesului de osteointegrare.

Tehnologii moderne pentru implanturi

Clinica Dental Elite folosește, de asemenea, tehnologii premium în procesul de implantare, cum ar fi radiologia integrată 2D/3D și CBCT, scanner intraoral și sistemul Cerec CAD-CAM pentru realizarea rapidă a coroanelor dentare și altor lucrări protetice.

Echipa de implantologie de la Dental Elite este formată din medici specialiști în chirurgie dento-alveolară și implantologie, care lucrează în colaborare strânsă cu medici specializați în protetică și estetică dentară. Clinica oferă o abordare personalizată fiecărui pacient, ținând cont de nevoile și cerințele individuale​​​​​​.

Cât costă un implant dentar – cum se calculează prețul implanturilor?

Pentru a calcula cât costă un implant dentar este important să se țină cont de mai mulți factori, costul final al implantului depinzând de mai multe detalii. În urma unei evaluări făcute de medicul stomatolog, pacientul va primi toate detaliile cu privire la cele mai potrivite materiale și proceduri pentru situația sa specifică.

Implantul dentar

Implantul este înlocuitorul rădăcinii dintelui natural și este introdus în osul maxilarului. Poate fi realizat din titan, un material ușor, rezistent și biocompatibil sau din alte materiale, fiecare având un cost diferit. După inserarea implantului, este nevoie de o perioadă de vindecare pentru osteointegrare, care poate varia între 4 și 8 luni. În acest sens se vor folosi coroane provizorii care să permită funcționalitatea cavității bucale, dar și să protejeze bontul protetic și structurile anatomice din jurul acestuia.

Bontul protetic este elementul de legătură între șurub și coroana dentară, punte sau proteză. Este folosit atât pentru implanturi, cât și pentru punți dentare sau proteze fixe pe implanturi. Coroana dentară este partea vizibilă a dintelui, este personalizată pentru a se potrivi cu restul dinților pacientului din punct de vedere structural și estetic, iar materialele din care este făcută pot varia, având de asemenea costuri diferite.

Investigații radiologice

Înainte de procedura de implantare, sunt necesare radiografii panoramice sau tomografii computerizate (CT) pentru a evalua structura osoasă și pentru a planifica corect tratamentul. Aceste investigații contribuie la costul total al implanturilor dentare și niciun medic nu va demara procesul de implantare fără să obțină o imagine clară și corectă a cavității bucale a pacientului.

Intervenții chirurgicale preliminare

În unele cazuri, pacienții pot avea nevoie de proceduri suplimentare înainte de implantare, cum ar fi adiția de os (augmentare osoasă) sau sinus lift, pentru a îmbunătăți calitatea sau cantitatea osului în care va fi inserat implantul.

Tratamentul infecțiilor sau bolilor gingivale

Dacă există probleme de sănătate orală, cum ar fi bolile gingivale sau infecțiile, acestea trebuie tratate înainte de inserarea implantului. Tratamentul acestor afecțiuni poate adăuga costuri suplimentare întregii lucrări, însă este important ca astfel de probleme să fie abordate corespunzător pentru a garanta succesul procedurii de restaurare a sănătății și funcționalității cavității orale cu implanturi dentare.

Implanturi dentare de calitate sau implanturi ieftine? Cum poate fi luată cea mai bună decizie?

Atunci când se discută despre costurile implanturilor în raport cu calitatea, există diferențe semnificative între cele calitative și cele ieftine. Raportul optim între calitate și preț se bazează pe mai multe aspecte importante:

  • Calitatea materialului: Implanturile calitative sunt de obicei fabricate din titan de înaltă puritate sau aliaje de titan, care sunt biocompatibile și rezistente în timp. Implanturile ieftine pot folosi materiale de calitate inferioară sau cu o puritate mai scăzută, ceea ce poate afecta durabilitatea și compatibilitatea cu organismul.

  • Rata de succes și durabilitate: Implanturile de calitate au rate de succes mai mari și sunt construite să dureze mult timp. Acestea sunt susținute de cercetări și studii clinice ample. Pe de altă parte, implanturile ieftine pot avea rate mai mici de succes și o durabilitate scurtă.

  • Risc de complicații: Utilizarea implanturilor de calitate reduce riscul de complicații, cum ar fi respingerea implantului, infecții sau probleme de integrare osoasă. Implanturile de calitate slabă pot crește riscul de complicații, având potențialul de a produce mai multe probleme pe termen lung.

  • Tehnologie și inovație: Producătorii de implanturi de calitate investesc în tehnologie și inovație pentru a îmbunătăți procedurile de implantare și rezultatele pe termen lung. Implanturile ieftine pot să nu beneficieze de aceste avansuri tehnologice.

  • Cost pe termen lung: Chiar dacă implanturile ieftine pot părea mai accesibile inițial, costurile pe termen lung pot fi mai mari datorită nevoii de reparații sau înlocuiri frecvente. Implanturile de calitate, deși pot avea un cost inițial mai mare, sunt adesea o investiție mai bună pe termen lung.

Întrebări frecvente despre cât costă un implant dentar

Sunt costuri suplimentare pentru implanturile dentare?

Da, pot exista costuri suplimentare. Acestea pot include investigații radiologice (radiografii sau CT-uri), tratamente pre-implantare cum ar fi tratamentul bolilor gingivale sau intervenții chirurgicale preliminare (exemplu: adiție osoasă sau sinus lift), medicamente post-operatorii și consultații de urmărire. De asemenea, costurile pot varia dacă se aleg materiale sau tehnologii speciale​​​​​​.

Există diferențe semnificative între implanturile calitative și cele ieftine?

Da, există diferențe importante între implanturile calitative și cele ieftine. Implanturile de calitate sunt fabricate din materiale superioare, au o rată de succes și durabilitate mai mare, prezintă un risc redus de complicații și sunt susținute de cercetare și inovație. Pe de altă parte, implanturile ieftine pot folosi materiale de calitate inferioară, pot avea rate mai mici de succes și pot crește riscul de complicații. Pe termen lung, investiția într-un implant de calitate se va dovedi mai eficientă din punct de vedere al costurilor, luând în calcul durabilitatea și reducerea riscului de probleme​​​​​​.

Este posibilă plata în rate pentru implanturile dentare?

Clinica stomatologică Dental Elite oferă opțiuni de plată flexibile, inclusiv posibilitatea de a plăti în rate pentru implanturile dentare. Astfel, pacienții se simt încurajați să aleagă cele mai bune opțiuni pentru ei, chiar și atunci când costurile intervențiilor și procedurilor aplicate sunt peste asteptari. Pentru mai multe informații, pacienții pot citi detaliile pe site sau pot discuta cu specialiștii din clinică astfel încât să înțeleagă ce opțiuni de plată sunt acceptate.

Astfel, răspunsul la întrebarea cât costă un implant dentar, este faptul că o lucrare de calitate se va reflecta în costul final al tratamentului, pecum și în calitatea materialelor folosite. Totodată, prețul poate fi influențat și de locul în care trebuie pus implantul.  Este important ca pacientul să discute toate aceste aspecte cu medicul dentist sau implantolog pentru a înțelege pe deplin costurile asociate tratamentului cu implanturi dentare și pentru a face alegeri informate în funcție de nevoile și bugetul său personal​​​​​​.Despre clinica DENTAL ELITE BUCUREȘTI

Dental Elite este o echipă de oameni ambițioși și determinați să facă excelență în domeniul stomatologic din România.

Prezenți în Brașov și Bucuresti, cu o echipă multidisciplinară, alcătuită din peste 25 de medici stomatologi, am tratat până în prezent peste 11.000 de pacienți, în cele 15 unit-uri dentare de ultimă generație.

Avem una dintre cele mai mari echipe de medici specialiști în chirurgie orală și maxilo-facială și implantologie și medici specialiști care acoperă toate ramurile stomatologiei: protetică și estetică dentară, endodonție microscopică, parodontologie, ortodonție, stomatologie pediatrică, chirurgie și implantologie,

Clinicile noastre sunt dotate cu tehnologie performantă, de ultimă generație, printre care amintim:

• Unit-uri dentare A-DEC si Anthos (Castellini)
• Scanner intra-oral Primescan AC PRO Cerec Medit i-700 și Medit i-500
• Cameră intra-orală Acteon Soprocare
• Microsccop dentar endodonție Leica M320 High-end
• și Kaps 1100
• Radiologie integrată 2D/3D și CBCT (DURR si Hyperion)
• Echipament de tehnică dentară digitalizată de cabinet CEREC Primemill Sirona - Sistem de frezare 3D și CEREC Speedfire – cuptor de sintetizare, cu ajutorul cărora tratamentele de protetică sunt realizate rapid și fără erori
• Laser pentru reducere durerii I-Plus Waterlase
• Lampă de albire Philips ZOOM
• Laser diodă EpicX Biolase
• Echipamente de sterilizare de top MELAG si Castellini

Valorile și principiile transmise din tată în fiu, expertiza medicilor, aparatura high-tech dentistry, empatia fără margini, precum și tratamentele accesibile transformă orice vizită la Dental Elite într-o experiență lipsită de anxietate, de care îți vei aminti cu drag.

Pentru noi, elita medicală înseamnă 100% implicare.

Date contact

Strada Sergent Gheorghe Anghel,nr 4 Sector 1, București, cartier Dorobanți

Lu - Vi 08:00 - 21:00

Program de lucru

Luni
08:00 - 21:00
Marți
08:00 - 21:00
Miercuri
08:00 - 21:00
Joi
08:00 - 21:00
Vineri
08:00 - 21:00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 0 )