Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
23 Mai. 2024 Adaugă la favorit

Cât costă un aparat dentar pentru copii?

Scris de: DENTAL ELITE BUCUREȘTI

439 de vizualizări

Cât costă un aparat dentar pentru copii?

 


"Cât costă un aparat dentar pentru copii?" - Este o întrebare frecventă și firească pe care mulți părinți o adresează atunci când vine vorba de îngrijirea sănătății orale a copiilor lor. 

 

Înainte de a intra în detalii despre costuri, este esențial să înțelegem că prețul unui aparat dentar pentru copii este influențat de diferite aspecte, cum ar fi complexitatea cazului ortodontic, durata tratamentului, tipul de aparat ales etc.

 

Tratamentul ortodontic în copilărie are un rol esențial în asigurarea unui zâmbet frumos și sănătos pentru întreaga viață. Prin intervenția timpurie și corectarea problemelor ortodontice în stadii incipiente, se asigură o dezvoltare orală armonioasă, oferindu-le copiilor un zâmbet frumos, o funcționalitate orală optimă și un viitor lipsit de probleme ortodontice.

Trebuie înțeles faptul că prin tratament ortodontic, nu se îmbunătățește doar estetica dinților, dar se corectează și aspecte importante precum mușcătura, masticația și vorbirea. Prin urmare, când luăm în considerare costurile unui aparat dentar pentru copii, este important să evaluăm beneficiile pe termen lung și să ne concentrăm pe sănătatea și bunăstarea acestora.

Tratamente ortodontice pentru copii: De la aparate dentare clasice la alternative moderne invizibile

De la aparatele dentare fixe, ce au o istorie îndelungată de utilizare și recunoaștere până la soluțiile moderne invizibile, tratamentele ortodontice pentru copii au evoluat spectaculos. Tehnologia avansată a revoluționat experiența ortodontică, aducând mai mult confort și estetică în procesul de corectare a poziției dinților sau a spațiilor dintre ei.

 

În drumul către o sănătate orală optimă, este important ca părinții să cunoască opțiunile disponibile în ceea ce privește tratamentul cu aparat dentar pentru copii.  Astfel, ei vor putea lua cele mai bune decizii pentru sănătatea orală și zâmbetul copilului lor.

Trainere dentare

Trainerele dentare sunt gutiere speciale realizate dintr-un silicon, care au rolul de a corecta obiceiurile nedorite și de a îmbunătăți alinierea dinților la copii.

Deși pot părea ușor de utilizat, trainerele dentare sunt eficiente doar atunci când sunt purtate și ghidate corect de către medicul ortodont sau medicul stomatolog pediatru. Prin exercitarea unei presiuni ușoare și constante asupra dinților și maxilarelor, aceste gutiere ajută la corectarea unor probleme minore de aliniere și încurajează o dezvoltare armonioasă a arcadelor dentare.

Prin utilizarea lor, cei mici sunt ghidați să dezvolte obiceiuri orale sănătoase și să-și îmbunătățească alinierea dentară.

Aparate dentare fixe estetice și colorate

Aparatele dentare fixe cu brackeți din metal, ceramică sau safir sunt cele mai populare în rândul adolescenților datorită eficacității și versatilității lor. În plus, ele prezintă avantajul că pot fi personalizate cu elastice colorate, adăugând un element de stil și originalitate în timpul tratamentului ortodontic.

Această opțiune de personalizare permite copiilor să-și exprime creativitatea și să-și evidențieze personalitatea prin alegerea unor culori vibrante, pastelate sau chiar combinații unice de nuanțe.

Aparat dentar cu brackeți din metal

Brackeții din metal sunt cei mai convenționali și sunt utilizați frecvent în tratamentul ortodontic. Aceștia sunt cunoscuți pentru durabilitatea și rezistența lor, ei asigurând o corecție eficientă a poziției dinților.

În ciuda avantajelor sale, aparatul dentar fix cu brackeți din metal prezintă și câteva dezavantaje:

       Este o soluție mai puțin estetică - brackeții sunt vizibili, iar acest aspect poate fi o preocupare pentru adolescenți în special, ei dorind o opțiune mai puțin evidentă în timpul tratamentului ortodontic.

       Potențiale iritații sau disconfort - din cauza naturii rigide și a construcției lor, brackeții din metal pot cauza disconfort sau iritații gingivale la începutul purtării sau în timpul ajustărilor periodice.

       Implică o rutină riguroasă de igienă orală - acest tip de aparat dentar implică o îngrijire atentă a dinților pe parcursul tratamentului.

Aparat dentar cu brackeți din ceramică/safir

 

O opțiune preferată în special de adolescenți, este aparatul dentar ceramic, acesta fiind mult mai discret, comparativ cu cel metalic. El reușește să corecteze în mod eficient poziția dinților, indiferent de complexitatea cazului.

Brackeții ceramici prezintă o culoare apropiată de cea a dinților, ceea ce îi face mai puțin vizibili atunci când zâmbesc, contribuind astfel la încrederea și confortul copiilor în timpul tratamentului ortodontic. În plus, ei sunt fabricați dintr-un material neted și mai puțin iritant pentru gingii, ceea ce reduce disconfortul și riscul de iritații.

Un dezavantaj al aparatului dentar ceramic îl constă fragilitatea sa, în comparație cu varianta metalică, fiind mai susceptibil la fisuri sau rupere. De asemenea, există un risc mai mare de decolorare a brackeților ceramici în timp, mai ales dacă se consumă alimente și băuturi cu pigmenți puternici. Cu toate acestea, respectând indicațiile medicului ortodont și având grijă de igiena orală corespunzătoare, aceste dezavantaje pot fi minimizate.

 

De asemenea o variantă preferată de adolescenți este aparatul dentar cu brackeți din safir.  Dintre aparatele dentare fixe cu brackeți, cel din safir este cel mai estetic, acesta oferind un aspect translucid, similar smalțului dentar. Brackeții din safir sunt realizati din cristale de safir monocristalin, care le conferă o transparență și o claritate superioară. Acest lucru face ca aparatul dentar să fie aproape invizibil în zâmbetul pacientului.

În general, durata tratamentului cu aparat dentar din safir sau ceramică variază între 18 și 24 de luni. Totuși, acest interval de timp poate fi influențat de mai mulți factori, inclusiv severitatea afecțiunii dentare, poziția inițială a dinților și răspunsul individual al pacientului la tratament.

 

În ceea ce privește costul aparatelor dentare fixe, acesta variază în funcție de tipul de aparat și de complexitatea cazului ortodontic. În general, aparatul dentar metalic este considerat cel mai accesibil din punct de vedere financiar, având un cost mai redus, comparativ cu cele din ceramică/safir. Acestea implică un cost mai ridicat, deoarece materialele și tehnologia folosită în fabricarea lor sunt mai avansate.

Aparate dentare cu gutiere invizibile

Aparatul dentar cu gutiere invizibile reprezintă la momentul actual tratamentul care se aliniază cel mai bine nevoilor estetice și funcționale ale adolescenților.

Comparativ cu aparatele dentare convenționale, cele cu gutiere invizibile oferă avantaje incontestabile în materie de estetică și confort. În timp ce brackeții din metal sau ceramică sunt vizibili pe suprafața dinților, aparatul dentar invizibil utilizează alignere personalizate, subțiri, transparente și perfect adaptate la dinții fiecărui pacient.

 

În prezent, atenția adolescenților este îndreptată către aparatul dentar Spark. Acesta reprezintă unul dintre cele mai predictibile tratamente ortodontice. Pentru a personaliza fiecare gutieră, amprentarea se efectuează folosind scannerul intraoral, iar pe baza rezultatului său se dezvoltă ulterior alignerele Spark.

Această tehnologie revoluționară combină precizia digitală cu materiale de înaltă calitate, asigurând rezultate sigure în corectarea afecțiunilor ortodontice. Gutiere invizibile Spark pot trata diferite probleme dentare și malocluzii, printre care: ocluzie dentară inversă, încrucișată sau deschisă, spațieri, aglomerări dentare.

 

Ca avantaje majore, alignerele Spark sunt cele mai confortabile și ușor de purtat aparate dentare. Pentru a asigura o eficiență sporită a tratamentului, gutierele trebuie purtate între 20-22 de ore/zi. În plus, în cazul lor nu există restricții alimentare. Această libertate în alimentație și flexibilitate în utilizare contribuie la o experiență ortodontică plăcută și mai ușor de gestionat pentru adolescenți.

Costul tratamentului cu gutiere invizibile variază în funcție de complexitatea cazului ortodontic și de durata necesară pentru a obține rezultatele dorite. Comparativ cu aparatele dentare fixe, cele cu gutiere invizibile implică un cost mai ridicat. Însă, rezultatele și experiența plăcută pe durata tratamentului fac această investiție să fie pe deplin justificată.

Concluzii

Alegerea aparatului dentar pentru copii implică evaluarea atentă a particularităților cazului, vârsta copilului, dorințele și nevoile acestuia. Prin colaborarea strânsă cu medicul ortodont, se identifică cea mai bună soluție pentru obținerea unui zâmbet frumos și sănătos.

Echipa de medici ortodonți de la clinica Dental Elite se angajează să ofere pacienților o îngrijire ortodontică de cea mai înaltă calitate, garantând rezultate remarcabile și un zâmbet sănătos și frumos. Prin abordarea personalizată a fiecărui caz și utilizarea celor mai avansate tehnologii, medicii asigură că tratamentul este eficient, confortabil și cu rezultate de lungă durată.

 

Dacă ești în căutarea unui tratament ortodontic pentru copii, poți avea încredere deplină în echipa de medici ortodonți de la clinica Dental Elite. Pentru pacienții care trec pragul clinicii Dental Elite, satisfacția este garantată, deoarece ei beneficiază de servicii stomatologice de înaltă calitate.

La Dental Elite, punem accentul pe îngrijirea individualizată și pe crearea unei experiențe plăcute pentru copii, astfel încât să se simtă în siguranță și să beneficieze de cel mai bun tratament ortodontic disponibil.

La clinica Dental Elite, dedicarea pentru excelență este o prioritate, iar satisfacția pacienților este întotdeauna pe primul loc.


Despre clinica DENTAL ELITE BUCUREȘTI

Dental Elite este o echipă de oameni ambițioși și determinați să facă excelență în domeniul stomatologic din România.

Prezenți în Brașov și Bucuresti, cu o echipă multidisciplinară, alcătuită din peste 25 de medici stomatologi, am tratat până în prezent peste 11.000 de pacienți, în cele 15 unit-uri dentare de ultimă generație.

Avem una dintre cele mai mari echipe de medici specialiști în chirurgie orală și maxilo-facială și implantologie și medici specialiști care acoperă toate ramurile stomatologiei: protetică și estetică dentară, endodonție microscopică, parodontologie, ortodonție, stomatologie pediatrică, chirurgie și implantologie,

Clinicile noastre sunt dotate cu tehnologie performantă, de ultimă generație, printre care amintim:

• Unit-uri dentare A-DEC si Anthos (Castellini)
• Scanner intra-oral Primescan AC PRO Cerec Medit i-700 și Medit i-500
• Cameră intra-orală Acteon Soprocare
• Microsccop dentar endodonție Leica M320 High-end
• și Kaps 1100
• Radiologie integrată 2D/3D și CBCT (DURR si Hyperion)
• Echipament de tehnică dentară digitalizată de cabinet CEREC Primemill Sirona - Sistem de frezare 3D și CEREC Speedfire – cuptor de sintetizare, cu ajutorul cărora tratamentele de protetică sunt realizate rapid și fără erori
• Laser pentru reducere durerii I-Plus Waterlase
• Lampă de albire Philips ZOOM
• Laser diodă EpicX Biolase
• Echipamente de sterilizare de top MELAG si Castellini

Valorile și principiile transmise din tată în fiu, expertiza medicilor, aparatura high-tech dentistry, empatia fără margini, precum și tratamentele accesibile transformă orice vizită la Dental Elite într-o experiență lipsită de anxietate, de care îți vei aminti cu drag.

Pentru noi, elita medicală înseamnă 100% implicare.

Date contact

Strada Sergent Gheorghe Anghel,nr 4 Sector 1, București, cartier Dorobanți

Lu - Vi 08:00 - 21:00

Program de lucru

Luni
08:00 - 21:00
Marți
08:00 - 21:00
Miercuri
08:00 - 21:00
Joi
08:00 - 21:00
Vineri
08:00 - 21:00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 2 )