Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
23 Mai. 2024 Adaugă la favorit

Cat dureaza aplicarea aparatului dentar?

Scris de: DREAM SMILE

2563 de vizualizări

 

 Cat dureaza montarea unui aparat dentar?

Tratamentul presupune in primul rand curatarea temeinica a dintilor, pentru a crea o suprafata perfecta pe care bracketii vor adera. Urmatoarea etapa este aplicarea unui bonding atat pe dinti, cat si pe bracketi pentru a-i atasa pe suprafata dintilor. Medicul ortodont va insera apoi arcul prin bracketi si il va fixa cu ajutorul unor module, mici elastice colorate. In general, la controlul lunar aceste module se vor schimba. Multi pacienti asteapta cu nerabdare acest proces, putand alege culoarea preferata. Intregul proces de montare al aparatului dentar dureaza 1-2 ore si este complet nedureros.


 

Dupa montarea aparatului dentar nu ar trebui sa existe durere, ci un usor discomfort.  Este important ca pe parcursul tratamentului sa existe o atentie sporita la alimentele consumate pentru a evita desprinderea bracketilor. Mai mult, medicul ortodont va recomanda sa fie folosita ceara ortodontica pentru a evita aparitia aftelor si a ranilor. 

In cat timp te acomodezi cu aparatul dentar?

Acomodarea cu aparatul dentar poate dura aproximativ o luna, dupa care vei si uita ca il porti. Controlul periodic se realizeaza la aproximativ o luna si dureaza apromixativ 30 minute. Pentru ca timpul de purtare a aparatului sa fie cat mai scurt, este important sa respectati programarile lunare.

 

Cat timp trebuie sa port aparat dentar?

Durata unui tratament ortodontic variaza in functie de situatie. In cazul adultilor, de regula, este vorba de o perioada intre 1 an  si 6 luni si 2 ani. 


Despre clinica DREAM SMILE

Ortodontie,chirurgie,implantologie,estetica dentara si pedodontie practicate de o echipa implicata ,in contact cu noile tehnologii din domeniu.

Date contact

str Arcu 25 D Iaşi, Iași (zona Centru)

Lu - Vi 08:00 - 20:00

Program de lucru

Luni
08:00 - 20:00
Marți
08:00 - 20:00
Miercuri
08:00 - 20:00
Joi
08:00 - 20:00
Vineri
08:00 - 20:00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 0 )