Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
02 Oct. 2023 Adaugă la favorit

Ce este Protetica stomatologică si ce sunt lucrările protetice dentare ?

Scris de: EbiDent Palladium Residence

295 de vizualizări

Tot ce trebuie să știi despre protetica dentara

Protetica dentara este acea specializare a stomatologiei care are în vedere reconstrucția dentiției pacientului pentru a-i oferi un zâmbet echilibrat estetic și funcțional. Pornind de la cerințele și nevoile pacientului atât la nivel estetic cât și la nivel funcțional, specialiștii Green Dental vor realiza un plan de tratament personalizat.

Protetica poate implica următoarele funcții în operația de reconstrucție oro-dento-facială: fonația sau sunetele din timpul vorbirii, masticația precum și protejarea maxilo-facială de efectele bruxismului (scrâșnitul din dinți). Prin urmare, protetica dentară îndeplinește un rol complementar și interdisciplinar în medicina dentară.

Restaurările dentare din prezent sunt efectuate cu ajutorul unor tehnologii de ultima generatie și cu pregătirea unei echipe de specialiști: protetician, chirurg, parodontolog, endodont, sau ortodont. Tehnologiile clinicii noastre Green Dental contribuie la diagnosticarea rapidă și 100% precisă, permițând pacienților sa vizualizeze rezultatul final înainte de intervenția propriu-zisă.

Din categoria lucrărilor protetice, fac parte:

 • Fațete dentare(ceramice, Zirconiu) ce utilizează oxidul de zirconiu pentru a reda albul dintilor naturali. Aceste lucrări protetice din ceramică se aplică pe dinții frontali.
 • Coroanele dentaresunt de asemenea indicate pentru reconstrucțiile dentare. Spre deosebire de fațete acestea îmbracă dintele într-o piesă din ceramică sau zirconiu de o duritate crescută.
 • Incrustații dentare o alternativă la plomba obișnuită prin care se reface dintele, o piesă protetică rezistentă realizată din ceramică, complet fizionomică.. Prin aceasta tehnica se restabilesc punctele de contact dintre dintele afectat și dinții vecini fără a afecta papila interdentară.
 • Dispozitivul corono-radicular este o piesă protetică prin care se reface bontul. Il recomandăm pacienților care au coroana dentară afectată.
 • Proteze dentarefixe sau detașabile sunt acele dispozitive care maschează dinții lipsă. Odată implantate, funcționalitatea danturii este asigurată.

Când sunt indicate lucrările protetice

 • Înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă
  Din păcate, procentajul pacienților cu cel puțin un dinte lipsă este mult prea ridicat pentru stadiul actual al stomatologiei din România. De aceea, încurajăm apelarea la medicii noștri specialiști care pot înlocui aceste defecte prin coroane dentare de ceramică sau zirconiu realizate pe implanturi dentare. Dinte/dinți sparți sau ciobiți.
  Fie datorați unui traumatism, fie datorați unor cavități carioase avansate, în funcție de gravitatea cazului se recomandă coroane dentare sau fațete dentare.
 • Dentitie îngălbenită sau decolorată
  Atunci când dentiția permanentă acumulează în timp pete de discolorație datorate fumatului, consumului de vin și cafea sau igienei orale precare, se recomandă o lucrare protetică (de obicei fațete dentare) prin care defectele estetice pot fi mascate.
 • Dinti prea mici sau prea mari
  Diferențele sesizabile de mărimi între dinți pot afecta armonia maxilaro-facială și pot rezulta într-un efect inestetic. Fațeta dentară este ideală pentru corectarea unui asemenea dezechilibru.
 • Dinți înghesuiți sau cu spații interdentare mari
  În funcție de gravitatea cazului se recurge la tratament cu aparat dentar și/sau fațete dentare
 • Remodelare gingivală
  Remodelarea gingivală înseamnă îndepărtarea printr-un procedeu chirurgical minim invaziv a tesutului gingival în exces. În anumite cazuri de remodelare gingivală, un medic specialist poate recomanda completarea tratamentului cu o lucrare protetică.

Sperăm că acest articol a reîmprospătat opinia colectivă asupra proteticii dentare. Dacă te încadrezi în unul din cazurile enumerate mai sus, poți stabili o primă consultație la clinica Green Dental. Specialiștii noștri îți vor asigura un plan de tratament personalizat, eficient și minim invaziv. Dacă nu te regăsești în cazurile de mai sus, consideră-te un pacient foarte fericit. Cu toate acestea, menținerea sănătății orale trebuie să fie constantă.

!!BONUS!!-saptamanal iti oferim un tub de adeziv Corega pentru proteza ta!!


Despre clinica EbiDent Palladium Residence

Suntem pasionați și dornici de performanță în stomatologie iar pentru asta am investit in cele mai noi tehnologii de tratare a dintilor si in pregatirea continua a echipei medicale.

BENEFICIILE TALE SUNT IMPORTANTE:
‼️ La primul tratament primesti consultatia GRATUIT + plan de tratament personalizat:
🏬 Aproape de casă, Palladium Residence bl 5 sc B ap 9
🔬 Echipamente actuale de tratament si protectie
👩‍⚕ Echipă tânără și profesionistă
💊 Tratamente eficiente și fără durere
💳 Costuri pe care le știi de la început
👪 Abonamente disponibile pentru tine si cei dragi
⚖️Esti in SIGURANTA in perioda COVID
Programeaza-te acum folosind formularul de programare online ✍️ www.ebident.ro/contact sau la ☎️0739010800

Date contact

Strada Drumul Gura Calitei 4-32 Bloc 5, Scara B, Ap. 9 Sector 3, București (zona Palladium Residence)

Lu - Vi 10:00 - 21:00
Sâ 09:00 - 16:00

Program de lucru

Luni
10:00 - 21:00
Marți
10:00 - 21:00
Miercuri
10:00 - 21:00
Joi
10:00 - 21:00
Vineri
10:00 - 21:00
Sâmbătă
09:00 - 16:00
Duminică
Închis

Apreciază ( 0 )