Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
16 Apr. 2024 Adaugă la favorit

Ce este un ortodont

Scris de: Dreossi Dental

578 de vizualizări

CINE ESTE MEDICUL ORTODONT?

TE-AI GÂNDIT SĂ-ȚI ÎNDREPȚI DINȚII?


De ce? De cele mai multe ori pentru ca ne dorim un zambet cu dinti impecabili, si este foarte bine! 


Dar alegerea unui tratament ortodontic prezinta avantaje cu mult mai mari, pe termen lung. Dintii trebuie sa aiba relatii bune cu vecinii lor, din fata lor, din spatele lor si cu cei antagonisti (cei pe care musca), cu structurile de sustinere (os, gingie). Ce se intampla cu un singur dinte stramb? Il deranjeaza pe vecinul lui, din fata si din spate (incalecari, presiuni, carii), lezeaza gingia din vecinatate si are un raport gresit cu antagonistul lui (muscatura, ocluzie incorecta). Orice dinte care nu are o pozitie corecta, deci nu se musca in axul lui, provoaca afectiunea osului in care sta, scaderea osului, probleme gingivale, pana la pierderea dintelui. O muscatura incorecta duce la dureri in articulatia temporo-mandibulara (intre mandibula si maxilar) si modificari musculare care duc evident si la modificarea fizionomiei.


Deci pe termen lung vorbim de un tratament de pastrare a sanatatii intregului sistem pentru a nu ajunge la tratamente lungi si costisitoare; obturatii, tratamente de canal, implanturi, aditii osoase si lucrari protetice. Caci: nu-i asa?, nimic nu poate fi mai bun decat cu ce te-ai nascut! De ce sa nu conservam cat mai mult si sa avem pe tot parcursul vietii cat mai putine interventii de reabilitare?


Medicul ortodont este specialistul care poate pune diagnosticul pentru indreptarea dintilor si cel care monteaza, monitorizeaza tratamentul pe tot parcursul lui.

Specialistul ortodont va recomanda, in functie de caz, variantele tipurilor de aparat, care este cel mai potrivit nevoilor tale.

Supra-specializarile medicului ortodont il face capabil de multitudinea de optiuni de tratament, tip aparat in raport cu cerintele tale estetice. El iti poate recomanda un aparat fix sau mobil, fizionomic (ceramic) sau total transparent. De asemenea, iti poate recomanda un aparat care are nevoie de controale mai dese (lunare) sau din contra, iti da libertatea de a veni la control o data la 5/6 luni (de exemplu in cazul in care nu locuiesti in tara).

 

In general oamenii cand aud de indreptatul dintilor se gandesc automat la tratamente cu aparate ortodontice care implica durere, multe sarme, perioade lungi in care trebuie sa-si ascunda zambetul, vizite dese la stomatolog, incapacitatea de a manca orice isi doresc. Realitatea este putin diferita! 


Stiinta si tehnologia au evoluat iar in ziua de azi te poti bucura de tratamente mult mai usoare, nedureroase, care nu implica elemente metalice, aparate ortodontice pe care le poti indeparta oricand. Unul din beneficiile pe care le poti obtine prin indepartarea temporara a aparatului este curatarea perfecta a dintilor in timpul periajului, astfel nu exista riscul cariilor, coloratiilor inestetice. In plus poti manca orice iti doresti!


Aparatele sunt din ce in ce mai fizionomice iar unele total transparente, dintii fiind doar un pic mai luciosi (aparatele de tip gutiera transparenta) si greu va observa cineva ca porti un aparat ortodontic!


TE ASTEPTAM LA UN CONSULT SA GASIM IMPREUNA CEA MAI BUNA VARIANTA PENTRU TINE!