Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
17 Iun. 2024 Adaugă la favorit

Ce înseamnă implanturi zigomatice?

Scris de: DENTAL ELITE BRAȘOV

627 de vizualizări

Ce înseamnă implanturi zigomatice?

Sursa: Freepik.com

 

Intervenția cu implanturi zigomatice este o soluție revoluționară pentru pacienții edentați complet, care prezintă o atrofie maxilară avansată. Practic, prin intermediul implanturilor zigomatice, pacienții își redobândesc încrederea în sine și zâmbetul, îmbunătățind astfel calitatea vieții lor.

SUMAR

 

Ce sunt implanturile zigomatice și prin ce se diferențiază de cele convenționale?

Când este necesară intervenția cu implanturi zigomatice?

Ce presupune intervenția cu implanturi zigomatice?

Ce beneficii oferă sistemul de implanturi zigomatice pacienților?

Concluzii

Important este ca pacienții să conștientizeze complexitatea intervențiilor din implantologia avansată. Pentru intervenția în care se folosesc implanturile zigomatice, este nevoie de o examinare complexă a craniului, în contextul în care ele se ancorează în osul zigomatic, mai precis în pomeți. Cu alte cuvinte, aceste implanturi se ancorează în oasele feței, pe fondul resorbției avansate a maxilarului.

În mod cert, scopul intervenției nu este de a fixa 2 sau 4 implanturi, ci de a insera implanturi pe care medicii să realizeze o lucrare dentară 100% funcțională. În esență, aceste implanturi zigomatice reprezintă soluția prin care pacienții obțin dinți 100% funcționali și estetici, în contextul în care ei se confruntă cu o pierdere de țesut osos, ce face imposibilă inserarea unor implanturi convenționale.

Ce sunt implanturile zigomatice și prin ce se diferențiază de cele convenționale?

Acest sistem special de implanturi prezintă o lungime mai mare (între 35-55mm). Comparativ cu implanturile clasice, acestea străbat sinusurile și se inserează în oasele pomeților. Această procedură este ultima soluție la care pot apela pacienții în situația în care se confruntă cu o resorbție osoasă extrem de avansată. Această resorbție reprezintă de fapt o deteriorare severă a osului maxilar, determinată în principal de pierderea dinților.

După cum se insinuează din denumirea lor, aceste implanturi sunt fixate în oasele zigomatice. O particularitate a oaselor zigomatice este că nu se deteriorează, comparativ cu osul maxilarului. Astfel că pierderea dinților nu afectează o deteriorare a oaselor zigomatice. Indiferent de stadiul resorbției osoase a pacientului, pomeții își mențin dimensiunea și densitatea, fiind potriviți pentru fixarea acestor tipuri de implanturi.

Când este necesară intervenția cu implanturi zigomatice?

Când un pacient pierde mai mulți dinți pe arcada superioară, structura maxilarului se deteriorează, generând o pierdere osoasă severă. În situația unui pacient edentat complet, atrofierea maxilarului se poate agrava, rezultând o imposibilitate de a efectua o intervenție cu implanturi clasice.

Prin urmare, intervenția cu acest sistem special de implanturi se adresează pacienților care:

       Sunt complet edentați și nu prezintă suficient țesut osos necesar pentru inserarea implanturilor convenționale;

       Au nevoie de protezare după intervenția de eliminare a unor tumori la nivelul osului maxilar;

       Prezintă sinusuri maxilare voluminoase, ce nu permite inserarea implanturilor;

       Nu pot apela la adiție osoasă sau la procedura de lifting sinusal în vederea inserării implanturilor clasice.

Ce presupune intervenția cu implanturi zigomatice?

Trebuie să specificăm faptul că intervenția cu acest sistem special de implanturi este una complexă, fiind necesare multiple investigații înainte de realizarea procedurii chirurgicale. Aceste investigații preoperatorii au în vedere atât starea de sănătate generală a pacientului, cât și câmpul protetic de la nivelul maxilarului. Astfel, este necesară o evaluare clinică complexă, ce include tomografie dentară, radiografie, amprente digitale și investigații clinice generale.

În situația în care se constată o stabilitate a osului maxilarului sau este nevoie de adiție de țesut osos pentru a corecta unele formațiuni, medicii chirurgi pot recomanda pacientului tratamentul Fast and Fixed. Prin intermediul acestui tratament, pacienții obțin dinți funcționali și estetici, răspunzând astfel necesităților și dorințelor lor și valorificând astfel structura lor osoasă.

Intervenția cu sistem de implanturi speciale este privită a fi una extrem de complexă, de aceea este efectuată doar de specialiști cu vastă expertiză în implantologie, chirurgie orală în deplină cooperare cu specialiști în protetică dentară.

Prin urmare, etapele inserării sistemului de implanturi zigomatice sunt următoarele:

       Evaluarea inițială - în care specialiștii în implantologie efectuează o analiză minuțioasă a cavității orale a pacientului pentru a evalua resorbtia oaselor maxilare. În funcție de gravitatea atrofiei oaselor maxilare, specialiștii stabilesc complexitatea lucrării dentare. În general, pentru o astfel de reconstrucție dentară sunt utilizate între 2 și 4 implanturi zigomatice.

       Intervenția chirurgicală - ținând cont de complexitatea cazului și de starea generală de sănătate a pacientului, medicul anestezist va stabili tipul potrivit de anestezie. În majoritatea cazurilor, sunt fixate 2 implanturi zigomatice în asociere cu un număr de implanturi clasice, stabilit de medicul chirurg. Însă, pot fi și 4 implanturi zigomatice inserate în oasele pomeților. Totodată, în această etapă este efectuată și o lucrare provizorie în vederea vindecării țesuturilor de către specialistul în protetică dentară.

       Fixarea dinților definitivi - după etapa de integrare a implanturilor zigomatice, urmează lucrarea definitivă, fiind una stabilă și cu o estetică similară dinților naturali.

Ce beneficii oferă sistemul de implanturi zigomatice pacienților?

Printre principalele avantaje furnizate de aceste implanturi zigomatice menționăm:

       Răspunde nevoilor pacienților în privința obținerii unor dinți estetici și funcționali, indiferent de severitatea atrofiei maxilare prezentate;

       Datorită particularităților sale, implanturile zigomatice permit o diminuare a timpului de vindecare, pacienții reluându-și activitățile într-un timp scurt de la intervenție;

       Acest sistem special de implanturi garantează un nivel înalt de confort și funcționalitate pe termen lung a lucrării definitive.

Concluzii

Intervenția cu sistemul de implanturi zigomatice reprezintă soluția sigură și eficientă în vederea tratării edentației în cazul pacienților care se confruntă cu o resorbție osoasă avansată. Cu ajutorul tratamentului cu implanturi zigomatice, pacienții au șansa de a obține dinți funcționali și estetici, îmbunătățindu-și semnificativ calitatea vieții.

Prin urmare, dacă ai nevoie de o reabilitate orală complexă, echipa Dental Elite îți furnizează numeroase servicii stomatologice, aliniate necesităților tale. Pentru astfel de intervenții, medicii implantologi de la clinica Dental Elite vor fi alături de tine în această călătorie de a obține un zâmbet frumos și sănătos.


Despre clinica DENTAL ELITE BRAȘOV

Dental Elite este o echipă de oameni ambițioși și determinați să facă excelență în domeniul stomatologic din România.

Prezenți în Brașov și Bucuresti, cu o echipă multidisciplinară, alcătuită din peste 25 de medici stomatologi, am tratat până în prezent peste 11.000 de pacienți, în cele 15 unit-uri dentare de ultimă generație.

Avem una dintre cele mai mari echipe de medici specialiști în chirurgie orală și maxilo-facială și implantologie și medici specialiști care acoperă toate ramurile stomatologiei: protetică și estetică dentară, endodonție microscopică, parodontologie, ortodonție, stomatologie pediatrică, chirurgie și implantologie,

Clinicile noastre sunt dotate cu tehnologie performantă, de ultimă generație, printre care amintim:

• Unit-uri dentare A-DEC si Anthos (Castellini)
• Scanner intra-oral Primescan AC PRO Cerec Medit i-700 și Medit i-500
• Cameră intra-orală Acteon Soprocare
• Microsccop dentar endodonție Leica M320 High-end
• și Kaps 1100
• Radiologie integrată 2D/3D și CBCT (DURR si Hyperion)
• Echipament de tehnică dentară digitalizată de cabinet CEREC Primemill Sirona - Sistem de frezare 3D și CEREC Speedfire – cuptor de sintetizare, cu ajutorul cărora tratamentele de protetică sunt realizate rapid și fără erori
• Laser pentru reducere durerii I-Plus Waterlase
• Lampă de albire Philips ZOOM
• Laser diodă EpicX Biolase
• Echipamente de sterilizare de top MELAG si Castellini

Valorile și principiile transmise din tată în fiu, expertiza medicilor, aparatura high-tech dentistry, empatia fără margini, precum și tratamentele accesibile transformă orice vizită la Dental Elite într-o experiență lipsită de anxietate, de care îți vei aminti cu drag.

Pentru noi, elita medicală înseamnă 100% implicare.

Date contact

Strada Mihai Viteazul 22 Brașov

Lu - Vi 08:00 - 21:00

Program de lucru

Luni
08:00 - 21:00
Marți
08:00 - 21:00
Miercuri
08:00 - 21:00
Joi
08:00 - 21:00
Vineri
08:00 - 21:00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 1 )