Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
02 Oct. 2023 Adaugă la favorit

Ce sa nu faci dupa extractie dentara

Scris de: Identity Clinic

1513 de vizualizări

Extracția dentară este una din cele mai obișnuite operații stomatologice și presupune îndepărtarea totală a unui dinte. Extracția dentară este considerată de stomatologia modernă drept o ”ultimă soluție” pentru înlăturarea durerii. Noi, la iDentityClinic, considerăm extracția dentară ca o etapă în cadrul unui tratament care are ca obiectiv final restaurarea integrității fizionomice și redarea zâmbetului pacientului.


Când se impune extracția dentară?
Doctorul stomatolog poate recurge la extractia dentară atunci când dintele nu mai poate fi restaurat, când rădăcina nu se mai prinde corespunzător în țesutul osos, sau parte a unui tratament complex.
Complicatiile cariilor netratate la timp și corespunzător sunt cele mai des întâlnite cauze care duc la necesitatea extracției unui dinte.
Iată și alte cazuri în care doctorul stomatolog poate recomanda îndepărtarea unui dinte :


  • * îndepărtarea dinţilor care prezintă fracturi ale coroanei sau a rădăcinii
  • * îndepărtarea piedicilor din calea erupției unor dinți noi
  • * îndepărtarea dinţilor care cauzează procese supurative
  • * îndepărtarea dinților care nu pot fi reașezați prin tratamente ortodontice (malpoziții)
  • parodontoze

Indicații post tratament extracție dentară 


1. Dacă prezentaţi un caz în care vi s-a făcut o extracţie dentară atunci trebuie neapărat să ştiţi ce paşi trebuie să urmaţi după această procedură.
2. Menţineţi compresa la locul extracţiei chirurgicale timp de două ore
3. 48 ore după extracţia dentară nu se vor consuma alimente fierbinţi sau reci, se recomandă doar alimente moi, la temperatura camerei.
4. Este indicat ca alimentele să fie masticate pe partea opusă extracţiei pentru a evita ca mâncarea să intre la locul extracţiei
5. 48 de ore după extracţia dentară nu se vor consuma băuturi carbogazoase, lactate. Alcool
6. Nu sugeţi din alveolă şi nu scobiţi această zonă, nu scuipaţi şi nu clătiţi cel puţin 24 de ore de la momentul extracţiei dentare.
7. Periajul se va relua următoarea dimineaţă, chiar şi la nivelul zonei unde s-a făcut extracţia dintelui.
8. Clătirea uşoară cu apă de gură este indicată la 24 de ore de la extracţia dentară.
 
În Urma Extracţiei, Mai Ales La Extracţia Molarilor De Minte Este Bine De Ştiut Că Pot Apărea Reacţii Inflamatorii Postextracţionale.
Se recomandă aplicarea unor comprese reci pe obraz în zona extracţiei. Pentru a reduce la minim inflamaţia se recomandă aplicarea de comprese reci timp de 20 de minute cu 20 minute pauză şi apoi din nou câte 20 minute cu 20 minute pauză, repetând acest ciclu de câte ori puteţi în primele 24 de ore după extracţie.
–          în cazul în care simţiţi durere după extracţie- se vor administra antiinflamatoare sau antibiotice. Trebuie sa respectaţi întocmai indicaţiile care v-au fost oferite
–          în special în cazul extracţiei molarilor de minte poate apărea o limitare a deschiderii gurii denumită trismus- de multe ori are caracter moderat şi dispare în câteva zile.
9. După 7 zile de la extracţia dintelui pacientul trebuie să revină la cabinetul stomatologic pentru a fi îndepărtate firele de sutură.
10.  Nu aveţi voie să fumaţi cel puţin 48 de ore de la momentul extracţie.
11. După îndepărtarea compreselor de protecţie nu se va suge plaga alveolară, nici nu se va atinge cu limba, pentru a nu declanşa o nouă sângerare.Despre clinica Identity Clinic


Bun venit la clinicile iDentity®

iDentity® vă oferă servicii stomatologice la standarde internaţionale în cele 2 clinici din Băneasa și Decebal (Piața Muncii). Cabinetele, dintre care unele sunt dedicate în totalitate copiilor, sunt dotate cu aparatură şi tehnologie de ultimă generaţie.

La iDentity® avem o echipă multidisciplinară de specialişti care pot aborda inovativ și eficient toate tipurile de afecţiuni din sfera oro-dentară: protetică, implantologie dentară, endodonţie, chirurgie oro-dentară, ortodonţie şi ODF, pedodonţie, parodontologie.

Suntem îndrăgostiți de profesia noastră și de aceea lucrăm cu pasiune în fiecare zi. Căutăm cele mai noi, mai sigure și mai performante tehnici și tehnologii cu un singur scop: acela ca fiecare pacient să devină un om mai fericit, cu un zâmbet luminos, cu o dentiție sănătoasă și multă încredere în sine.

Ne bucurăm de fiecare reușită, de fiecare caz rezolvat și de fiecare zâmbet pe care am putut să-l readucem pe fețele pacienților, deoarece credem că adevărații specialiști învață din succese. Suntem umani și prietenoși, înțelegem durerile precum și visele pacienților, și nu ne mulțumim decât atunci când pe fețele lor a reapărut zâmbetul de fericire.

iDentity® este cu siguranţă alegerea potrivită pentru tine şi pentru familia ta.

Date contact

Sos. Bucuresti-Ploiesti nr. 17 Sector 1, București, cartier Băneasa

Lu - Vi 09:00 - 21:00

Program de lucru

Luni
09:00 - 21:00
Marți
09:00 - 21:00
Miercuri
09:00 - 21:00
Joi
09:00 - 21:00
Vineri
09:00 - 21:00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 2 )