Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
03 Oct. 2022 Adaugă la favorit

Coroane dentare

Scris de: NEOCLINIQUE

65 de vizualizări

Ce sunt coroanele dentare?

Coroanele dentare reprezintă un înveliș, de forma și culoarea naturală a dintelui, ce se aplică în urma tratării unei carii profunde sau pe bontul de vindecare al unui implant.

 

Evoluția și digitalizarea stomatologiei au făcut posibil ca o coroană dentară să imite perfect dintele natural pe care îl va înlocui, să aibă o culoare uniformă cu restul danturii și să se poată realiza chiar și într-o singură ședință cu ajutorul tehnologiei CAD/CAM.

Protocolul de realizarea al unei coroane dentare la Neoclinique

 

  • primul pas pentru aplicarea unei coroane dentare, în urma consultației și a tratamentului pe care medicul îl recomandă, este realizarea designului coroanei. Pentru a obține un rezultat natural și funcțional, medicul va scana cavitatea bucală, iar această scanare va ține locul amprentei clasice. Scanarea digitală se transmite imediat către laboratorul nostru, iar tehnicianul dentar va începe frezarea coroanei.

 

  • al doilea pas pentru pacient este aplicarea sau cimentarea coroanei dentare.  Acest proces se realizează rapid, fără durere sau disconfort. La finalul vizitei, pacientul se bucură de un dinte perfect funcțional și în același timp estetic.


O coroană dentară poate fi realizată din: 
 

1.Compozit - compozitul este utilizat în cazul coroanelor dentare provizorii. Coroanele provizorii sunt aplicate atunci cand se dorește vindecarea gingiei în urma unei intervenții, când lucrarea finală nu a avut termenul de realizare în aceeași zi sau în cazurile în care pacientul realizează un tratament dentar pe durata a mai multor ședințe. Coroanele provizorii sunt realizate pe loc, în cabinet și sunt concepute pentru o perioadă scurtă de timp și nu prezintă garanție în ceea ce privește rezistența lor;

 

 

2.Ceramică - coroanele dentare realizate din ceramică sunt preferate în realizarea cazurilor de estetică dentară deoarece materialul este translucid, aspectul fiind mult mai natural. Naturalețea rezultatului este garantată nu numai de materialul folosit, ci și de tehnologia CAD/CAM. Acestea prezintă o rezistență mare în timp, fiind concepute pentru etapa finală a unui tratament dentar și se aplică definitiv pe dinte;

 

3.Zirconiu - coroanele dentare din zirconiu au grad de rezistență ridicat, sunt similare cu cele din material ceramic, singura diferență fiind cea de ordin estetic. Zirconiul este un material opac, rezultând astfel o mică diferență de culoare între coroana aplicată și dinții naturali;

 

4.Metalo-Ceramică - acest tip de coroană dentară oferă beneficii atât estetice, cât și funcționale. Baza metalică a lucrării oferă rezistență, iar învelișul ceramic oferă naturalețe coroanei dentare.
Coroanele dentare asigură confort estetic și funcțional pe o perioadă foarte lungă de timp. Durata de viață a acestora este determinată de igiena dentară a pacientului. Un periaj corect zilnic, utilizarea aței dentare, a unui duș bucal și igienizările profesionale periodice însoțite de un control la medicul stomatolog, prelungesc și asigură o durată cât mai lungă pentru coroanele dentare.


Sună acum la Neoclinique dacă ai nevoie de o coroană dentară! Echipa noastră te va surprinde cu un rezultat rapid, natural și funcțional! Consultă lista de prețuri aici

Despre clinica NEOCLINIQUE

Neoclinique ofera servicii stomatologice prin variante de tratament personalizate si digitalizate.
Cu o portofoliu complet de servicii dentare, Neoclinique va pune la dispozitie medici specialisti in Estetica Dentara, Chirurgie Dentara si Oro Maxilo Faciala, Endodontie, Parodontologie si Chirurgie Parodontala, Ortodontie, Profilaxie si stomatologie generala. De asemenea, Neoclinique ofera si posibilitatea efectuarii radiografiilor dentare digitale si a CT-urilor.
Solicita acum o programare la medicul specialist: 0371 000 111.

Date contact

Soseaua Bucuresti-Ploiesti, 89A Parter, Neoclinique București, cartier Băneasa (zona Baneasa)
304, 203, 441, 443, 444, 335 (parcare mall Baneasa)
Parcare proprie Se oferă informații suplimentare privind locul de parcare la recepție.

Lu - Vi 08:00 - 21:00

Program de lucru

Luni
08:00 - 21:00
Marți
08:00 - 21:00
Miercuri
08:00 - 21:00
Joi
08:00 - 21:00
Vineri
08:00 - 21:00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 0 )