Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
15 Iun. 2022 Adaugă la favorit

Despre implanturi dentare

Scris de: Eurodent Millenium

2978 de vizualizări

În medicina moderna s-a ajuns ca stomatologii să recomande implanturi dentare în locul protezelor, acestea fiind sunt o opțiune mai bună și mai eficientă pentru înlocuirea dinților. Cu toate acestea, nu toți pacienții sunt buni candidați pentru implanturi dentare. Aflați mai multe despre tipul de persoane pe care stomatologii îl recomandă pentru procedura avansată.

De ce medicii stomatologi generalii recomandă implanturile dentare

Implantul dentar este un dispozitiv realizat din materiale biocompatibile (in general titan) ce se introduce in os, având rolul de a înlocui absența unuia sau mai multor dinți. El va tine loc de rădăcină, urmând ca pe acest suport artificial să se realizeze coroana dentara definitiva.Implanturile dentare sunt opțiunea ideala de înlocuire a dinților, deoarece, spre deosebire de proteze, punți și alte soluții, implanturile au o durată de viață foarte mare. Mai mult decât atât, implanturile sunt proiectate să arate și să funcționeze la fel ca dinții naturali, ceeace prezintă mai multe beneficii în sine, inclusiv următoarele:

  • Vorbirea îmbunătățită

  • Confort și funcție sporite

  • Aspect îmbunătățit

  • O mai bună sănătate orală

  • Durabilitate și longevitate

Stomatologii vă vor recomanda, de obicei, implanturi dentare atunci când un pacient și-a pierdut un dinte din cauza leziunilor sau a bolilor parodontale.

Candidatul ideal pentru implanturi dentare

Deși implanturile dentare sunt opțiunea ideală pentru înlocuirea dinților, nu orice pacient este un candidat viabil. Candidații eligibili au câteva trăsături cheie.

Densitate osoasă suficientă

Implanturile au nevoie de o densitate osoasă suficientă pentru a susține tija de titan care alcătuiește implantul dentar. Dacă un pacient nu are o densitate osoasă bună, este puțin probabil ca dentistul să facă o recomandare de implant.

Gingii puternice

Similar cu motivul pentru care o densitate osoasă suficientă este atât de importantă, implanturile necesită gingii puternice și sănătoase pentru a avea succes. Un pacient care are un caz cronic de boală gingivală sau în afecțiuni gingivale nu este un bun candidat pentru procedura de implant dentar.

Igiena orală bună

Starea de sănătate generală și stomatologică în special, este unul dintre factorii care se au în vedere înainte de a face o recomandare de implant dentar. Pentru ca implanturile să aibă succes, un pacient trebuie să respecte o rutină strictă de igienă orală și să ia măsuri pentru a preveni apariția problemelor suplimentare.

Răbdare

Implanturile dentare nu pot fi implantate într-o singură zi. De fapt, întreaga procedură durează luni întregi de aceea, candidatul ideal este o persoană care are răbdarea necesară pentru a respecta planul de tratament pe toată durata acestuia.

Factori suplimentari

Există numeroși alți factori care pot face o persoană neeligibilă pentru implanturile dentare. Fumătorii și consumatorii de alcool nu sunt cei mai buni candidați, deoarece nicotina și alcoolul diminuează capacitatea de vindecare a organismului. Deasemenea femeilor însărcinate nu li se recomanda tratamentul.

Pacienții cu anumite afecțiuni cronice de sănătate, cum ar fi hemofilia, diabetul insulino-dependent, ciroza hepatica, deficiențe imunitare majore, bolnavi de cancer sub tratament cu radioterapie sau chimioterapie, endocardită bacteriană ș.a., au contraindicație absolută pentru această procedură.

Concluzie

Implanturile dentare vin cu mai multe beneficii, motiv pentru care medicii stomatologi recomandă deseori opțiunea de tratament. Dacă sunteți interesat de implanturi, discutați astăzi cu medicul stomatolog despre eligibilitatea dumneavoastră.


Despre clinica Eurodent Millenium

Oferim o gamă completă de servicii stomatologice pentru a vă ajuta să obțineți cea mai bună sănătate orală.
De la verificări dentare de bază și detartraje, până la albirea dinților, implanturi dentare, proteze și fatete dentare, ne adaptăm serviciile pentru a răspunde nevoilor întregii dumneavostra familii:

obturatii coronare , incrustații
implanturi dentare
lucrări protetice pe implanturi
tratamente noi pentru parodontoza
albire dentara
lucrări de zirconiu si ceramica
intervenții chirurgicale dento -alveolare
detartraje, periaj, air flow, fluorizari

Adresă

Str. Baba Novac nr.6, bl. T2, sc. D, ap. 64 Intersectie strada Baba Novac cu sos Mihai Bravu Sector 3, București (zona Baba Novac - Dristor)
Pornește navigația
In fata clinicii

Lu - Vi: 09:30 - 19:30

Program de lucru

Luni
09:30 - 19:30
Marți
09:30 - 19:30
Miercuri
09:30 - 19:30
Joi
09:30 - 19:30
Vineri
09:30 - 19:30
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 2 )