Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
17 Iun. 2024 Adaugă la favorit

Fațete Dentare - Cât costă și ce trebuie sa știm despre ele?

Scris de: DENTAL ELITE BUCUREȘTI

448 de vizualizări

Fațete Dentare - Cât costă și ce trebuie sa știm despre ele?

 

În vederea creării unui aspect deosebit al dinților, medicina dentară modernă oferă o soluție eficientă ce constă în tratamentul cu fațete dentare. Pentru numeroși oameni, o dantură inestetică generează incertitudine și o încredere în sine redusă, acestea fiind bariere majore pentru dezvoltarea socială și profesională a acestora.

Având în vedere evoluția tehnologică din ultimii ani, metodele și materialele utilizate în acest proces au fost dezvoltate semnificativ, rezultând într-un timp scurt obținerea unui zâmbet frumos și natural.

Fațetele dentare sunt lamele foarte fine care ajută la corectarea formei și a culorii dinților, fără implicații asupra sănătății acestora. Acestea reprezintă o soluție minim invazivă de tratament, fiind efectuată prin intermediul unor materiale cu aspect similar al smalțului natural al dinților.

Cu alte cuvinte, fațetele dentare reprezintă o alternativă eficientă de a obține și menține un timp îndelungat un zâmbet perfect.

Ce reprezintă fațetele dentare?

Fațetele dentare reprezintă foițe subțiri din ceramică așezate pe suprafața dinților, acestea fiind realizate într-un laborator dentar. Acestea au capacitatea de a modifica complet aspectul dinților. Fațetele au un dublu rol, mai exact îmbunătățește considerabil estetica dinților și totodată protejează suprafața acestora.

Fațetele dentare sunt recomandate de medicul stomatolog în cazuri precum:

       Dinți fisurați, crăpați sau tociți;

       Decolorare severă sau inegală, ce nu poate fi remediată prin albire;

       Spațiere între dinți (strungăreață);

       Dimensiuni inegale ale dinților (dinți asimetrici);

       Dinți cu o formă inestetică;

       Obturații sau fracturi generate de un accident.

Indiferent de cauză, fațetele dentare contribuie la îmbunătățirea esteticii dinților, fiind o soluție eficientă pentru numeroși pacienți care nu au obținut efectul dorit în urma apelării la alte tratamente dentare cu același scop (albirea dinților, aparat dentar etc.).

Tipuri de fațete dentare

Există numeroase opțiuni privind fațetele dentare potrivite atât nevoilor tale, cât și de aspectul pe care dorești să-l obții. Este esențială o consultație inițială cu medicul stomatolog în care să se discute aspectele cheie ale acestui tratament invaziv. Efectuarea propriu-zisă implică un proces complex, unde sunt necesare numeroase cunoștințe și abilități tehnice ale medicului.

În funcție de caz, acesta va oferi pacientului opțiunile potrivite luând în calcul atât problemele cu care acesta se confruntă, cât și dorințele lui privind rezultatul final.

Fațetele dentare se pot alege în funcție de material:

       Fațete ceramice - printre cele mai cunoscute și utilizate fațete sunt cele din ceramică, reușind să imite foarte bine aspectul firesc al dinților. Fațetele ceramice sunt realizate în baza unei amprente efectuate de medicul stomatolog în urma examinării dinților. În vederea unei integrări ideale a fațetei cu smalțul dinților este necesară netezirea învelișului exterior al acestora. Dar, acestea prezintă cele mai multe beneficii, fiind rezistente pe o perioadă îndelungată de timp, dacă sunt îngrijite corespunzător.

       Fațete din compozit - sunt cunoscute pentru estetica deosebită a acestora, însă efectuarea lor implică abilități și o precizie exactă a medicului stomatolog. Acestea sunt utilizate doar în situația unor intervenții reduse în structura și dinamica dinților (mici fisuri, modificare de culoare etc.). Însă, acestea nu sunt potrivite pentru dinții scurți, sau situații de fractură dentară. Materialul compozit este modelat în funcție de forma dorită și este aplicat în straturi, fiecare fiind polimerizat individual prin intermediul unei lămpi speciale. Cu toate acestea, ele nu prezintă o rezistență în timp și o culoare de durată, comparativ cu cele ceramice.

În mod clar, în funcție de nevoile și dorințele pacientului, medicul stomatolog oferă cea mai bună soluție pentru acest tratament. Totodată, consultul periodic este necesar în vederea realizării curățării profesionale și depistării din timp a unei posibile schimbări ale culorii.

În ce cazuri nu sunt indicate fațetele dentare?

Cu toate că au scopul de a corecta o gamă variată de defecte estetice și de obține un zâmbet frumos, fațetele dentare nu se adresează pacienților care:

  1. prezintă carii - demineralizarea dentară împiedică aplicarea eficientă fațetelor dentare, întrucât problemele legate de structură determină complicații pe termen lung. Înainte de aplicarea acestora, stomatologul va evalua exact situația dinților și va elabora un tratament adecvat cazului.
  2. au gingivită - această afecțiune se manifestă prin gingii iritate, ușor retrase, care uneori pot sângera. Aplicarea fațetelor la pacienții cu gingivită determină două situații:

       Gingiile inflamate pot împiedica lipirea eficientă a acestora;

       Gingivita netratată provoacă retragerea continuă a gingiei și dezvăluirea rădăcinilor dentare, precum și a adezivului utilizat pentru lipirea fațetelor;

  1. obișnuiesc să scrâșnească din dinți - provocat de anxietate, stres sau malocluzie, bruxismul presupune măcinarea cronică a dinților. Cu toate că fațetele dentare sunt caracterizate de un nivel sporit de rezistență, scrâșnirea excesivă poate conduce la crearea așchiilor sau fracturilor în fațete. În aceste situații, stomatologul poate recomanda mai degrabă aparatul dentar sau gumeta.
  2. au dinți lipsă - fațetele dentare nu pot înlocui dinții lipsă întrucât acest tratament cosmetic este aplicat pe suprafața dintelui, în situația în care albirea nu poate soluționa denivelările sau petele dentare. În lipsa unor dinți, stomatologul recomandă mai degrabă implanturile sau coroanele dentare.
  3. Au un smalț deteriorat - dacă pacientul a pierdut o cantitate considerabilă de smalț sau acesta este semnificativ deteriorat, tratamentul cu fațete nu mai este la fel de eficient, determinând dezlipirea fațetelor.
  4. Care au anomalii dentare - dinții strâmbi împiedică aplicarea și menținerea corectă a fațetelor dentare. În plus, stresul și presiunea exercitate conduc la crăparea fațetelor. Stomatologul va recomanda un tratament ortodontic în acest sens.

Care sunt avantajele și dezavantajele oferă fațetele dentare?

Beneficiile tratamentului cu fațete dentare se referă la:

       Obținerea rapidă și eficientă a unui zâmbet perfect;

       Rezultate naturale;

       Rezistență sporită la presiune și la pete;

       Tratament lipsit de durere, etc.

Ca orice alt tratament, fațetele dentare implică și o serie de dezavantaje:

       Nu se adresează tuturor pacienților;

       Tratamentul solicită o perioadă de acomodare cu noua lucrare, intervenind obstacole în rostirea anumitor cuvinte;

       În caz de crăpare sau deteriorare completă, este necesară înlocuirea fațetelor.

Cât costă fațetele dentare?

Ținând cont de tehnica utilizată și de sănătatea dinților, specialistul în estetică dentară va stabili costul tratamentului. Prețul poate să difere în funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului. La Dental Elite prețul pentru tratamentul cu fațete ceramice este de 2000 de lei.

Astfel, dacă ai nevoie de un tratament cu fațete dentare, echipa Dental Elite îți stă la dispoziție cu servicii stomatologice potrivite nevoilor și dorințelor tale. Programează acum o consultație!


Despre clinica DENTAL ELITE BUCUREȘTI

Dental Elite este o echipă de oameni ambițioși și determinați să facă excelență în domeniul stomatologic din România.

Prezenți în Brașov și Bucuresti, cu o echipă multidisciplinară, alcătuită din peste 25 de medici stomatologi, am tratat până în prezent peste 11.000 de pacienți, în cele 15 unit-uri dentare de ultimă generație.

Avem una dintre cele mai mari echipe de medici specialiști în chirurgie orală și maxilo-facială și implantologie și medici specialiști care acoperă toate ramurile stomatologiei: protetică și estetică dentară, endodonție microscopică, parodontologie, ortodonție, stomatologie pediatrică, chirurgie și implantologie,

Clinicile noastre sunt dotate cu tehnologie performantă, de ultimă generație, printre care amintim:

• Unit-uri dentare A-DEC si Anthos (Castellini)
• Scanner intra-oral Primescan AC PRO Cerec Medit i-700 și Medit i-500
• Cameră intra-orală Acteon Soprocare
• Microsccop dentar endodonție Leica M320 High-end
• și Kaps 1100
• Radiologie integrată 2D/3D și CBCT (DURR si Hyperion)
• Echipament de tehnică dentară digitalizată de cabinet CEREC Primemill Sirona - Sistem de frezare 3D și CEREC Speedfire – cuptor de sintetizare, cu ajutorul cărora tratamentele de protetică sunt realizate rapid și fără erori
• Laser pentru reducere durerii I-Plus Waterlase
• Lampă de albire Philips ZOOM
• Laser diodă EpicX Biolase
• Echipamente de sterilizare de top MELAG si Castellini

Valorile și principiile transmise din tată în fiu, expertiza medicilor, aparatura high-tech dentistry, empatia fără margini, precum și tratamentele accesibile transformă orice vizită la Dental Elite într-o experiență lipsită de anxietate, de care îți vei aminti cu drag.

Pentru noi, elita medicală înseamnă 100% implicare.

Date contact

Strada Sergent Gheorghe Anghel,nr 4 Sector 1, București, cartier Dorobanți

Lu - Vi 08:00 - 21:00

Program de lucru

Luni
08:00 - 21:00
Marți
08:00 - 21:00
Miercuri
08:00 - 21:00
Joi
08:00 - 21:00
Vineri
08:00 - 21:00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 0 )