Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
17 Iun. 2024 Adaugă la favorit

Implantul Dentar: Componente, Avantaje si Etape

Scris de: Dr. Andrei Stan | Implant Dentar Cluj | Dinti Ficsi in 24 ore

324 de vizualizări

Implantul dentar este solutia ideala pentru inlocuirea dintilor lipsa. Acesta ofera o alternativa durabila si estetica fata de puntile dentare sau protezele mobile. Un implant dentar functioneaza ca o radacina artificiala, fiind inserat in osul maxilar pentru a sustine o coroana dentara, adica dintele propriu-zis.

Componentele Implantului Dentar

 1. Implantul Propriu-zis: Este o structura de titan, asemanatoare unui surub, care se integreaza cu osul maxilarului intr-un proces numit osteointegrare. Aceasta asigura o fundatie solida pentru coroana dentara.

 2. Bontul Protetica: Face legatura intre implantul dentar si coroana dentara.

 3. Coroana Dentara: Reprezinta partea vizibila a implantului dentar, fiind fabricata din materiale de inalta calitate pentru a imita aspectul si functionalitatea unui dinte natural.

Avantajele Implanturilor Dentare

 • Estetica: Implanturile ajuta la redobandirea unui zambet natural si frumos.
 • Incredere: Pacientii pot zambi si rade fara retineri.
 • Sanatatea Osului: Implanturile previn resorbtia osoasa, mentinand structura faciala.

Etapele Tratamentului cu Implant Dentar

 1. Evaluare Initiala: Tratamentul incepe cu o radiografie 3D (CBCT) pentru a evalua densitatea si inaltimea osoasa, precum si pentru a localiza pozitia sinusurilor si a nervilor. Aceste informatii permit medicului sa elaboreze un plan de tratament personalizat si sa identifice necesitatea interventilor suplimentare, precum aditia de os si sinus liftul.

 2. Interventia Chirurgicala: Implantul dentar este inserat sub anestezie locala, asigurand confortul pacientului. Procedura dureaza intre 30 si 120 de minute, in functie de numarul de implanturi inserate.

 3. Coroana Provizorie: Daca implantul are o stabilitate buna, se poate aplica o coroana provizorie pe durata osteointegrarii, cu scop estetic.

 4. Proceduri Suplimentare: In cazurile in care volumul si calitatea osului nu sunt suficiente, pot fi necesare interventii suplimentare, cum ar fi augmentarea osoasa sau sinus liftul. Acestea asigura o baza solida pentru implanturi.

 5. Osteointegrarea: Aceasta etapa dureaza intre 4 si 6 luni si este esentiala pentru integrarea implantului in osul maxilar. Osteointegrarea asigura formarea unei legaturi solide intre os si implant.

 6. Restaurarea Finala: Dupa osteointegrare, se fixeaza bontul protetic si se realizeaza coroana definitiva, pe baza unei amprente sau a unei scanari intraorale. Aceasta etapa restabileste functia si estetica danturii, oferind pacientului un zambet natural.

Concluzie

Alegerea unui tratament cu implant dentar este un pas important pentru redobandirea unui zambet complet si sanatos. Implanturile dentare nu doar imbunatatesc aspectul estetic al danturii, dar aduc si beneficii remarcabile in ceea ce priveste functionalitatea acesteia. Ele permit pacientilor sa zambeasca, sa vorbeasca si sa rada fara nicio retinere, restabilind increderea in sine.


Despre clinica Dr. Andrei Stan | Implant Dentar Cluj | Dinti Ficsi in 24 ore

La clinica noastra, abordam fiecare caz cu seriozitate si dedicare, refuzand sa facem compromisuri asupra calitatii. Investim in tehnologie avansata si in pregatirea continua a echipei noastre, pentru a asigura cele mai bune rezultate posibile la tratamentele cu implanturi dentare, dinti ficsi in 24 de ore si proteze dentare fixe.

Am colaborat cu experti de renume mondial pentru a aduce in Romania tehnicile cele mai inovatoare si sigure din implantologie. Misiunea noastra este sa oferim fiecarui pacient, nu doar tratamentul optim, ci si increderea ca a ales ce este mai bun pentru sanatatea sa.

Date contact

Strada Scorțarilor 12 Cluj-Napoca

Lu - Mi 10:00 - 17:00
Jo 11:00 - 18:00
Vi 10:00 - 17:00

Program de lucru

Luni
10:00 - 17:00
Marți
10:00 - 17:00
Miercuri
10:00 - 17:00
Joi
11:00 - 18:00
Vineri
10:00 - 17:00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 0 )