Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
07 Iun. 2023 Adaugă la favorit

Lifting de Sinus

Scris de: AESTHETICS ONE

206 de vizualizări

Lifting de Sinus - o abordare minim invaziva in era stomatologiei digitale

Chirurgia si implantologia orala s-au dezvoltat in ultimii ani ca rezultat al cerintelor pacientilor pentru estetica si pentru restaurarea biologica si functionala a dintilor pierduti. Pentru a putea obtine un astfel de rezultat, s-a recurs din ce in ce mai mult la aditii si reconstructii de tesuturi dure si moi, la folosirea unui concept precis de planificare ce a imbinat tehnologia cu expertiza echipei medicale, dar mai ales s-a tinut cont de respectarea principiilor biologice. Desi tendinta generala a fost, si este inca, orientata catre interventii cat mai ample si sofisticate, un grup elitist de medici specialisti a dezvoltat un protocol de tratament minimal invaziv, biologic, ce respecta confortul pacientului atât intra-operator, cât și post-operator.

Clinica aesthetics ONE este centru de excelenta si de training pentru conceptul biologic, minim invaziv „open healing” si Lifting de Sinus prin tehnica piezochirurgiei, lifting de sinus intern minim invaziv si lifting de sinus extern.

Când un dinte este pierdut, procesul alveolar începe să se remodeleze. In mod natural, alveola postextractionala se remodeleaza pe măsură ce se vindecă, lăsând o zonă edentată (fără dinți), numită creastă. Acest colaps provoacă o pierdere atât a înălțimii, cât și a lățimii osului din jur. În plus, atunci când se pierde un molar sau un premolar maxilar, sinusul maxilar se pneumatizează în această regiune, ceea ce scade și mai mult grosimea osului subiacent. În general, aceasta duce la o pierdere a volumului osului disponibil pentru inserarea implanturilor dentare, care se bazează pe osteointegrare (integrarea osoasă), pentru a înlocui dinții lipsă. Scopul liftingului de sinus este de a grefa os suplimentar în sinusul maxilar, astfel încât mai mult os sa fie disponibil pentru a susține un implant dentar.

In aceste conditii, pentru a putea insera implanturi de o lungime corespunzatoare, este necesara ridicarea membranei sinusale completata sau nu de aditie osoasa, in functie de particularitatile locale identificate in cadrul investigatiilor imagistice 3D (CBCT – computer tomograf cu fascicul conic). abordarea chirurgicala preferata este cea minim invaziva cu inserarea implanturilor tissue level in aceeasi sedinta.

Lifting de Sinus - tehnica minim invaziva, flapless, fara realizarea de incizii (taieturi)

In urma planificarii exacte cu ajutorul tehnologiei digitale, un mic capacel de gingie este indepartat pentru a oferi accesul la nivelul osului maxilar. Protocolul minim invaziv presupune realizarea unui ghid chirurgical prin intermediul caruia podeaua sinusului este ridicată cu grijă, fără a rupe membrana sinusală, folosind un sistem de osteotoame specific pentru acest protocol. Cu sau fara grefarea osoasă a sinusului, implanturile dentare mai lungi pot fi plasate în zona posterioara a maxilarului. Aceasta este o tehnica precisa si extrem de sigura, fiind totodata o tehnică minim invazivă, fiind insa necesară o grosime a osului existent de cel putin 4 mm. In situatia in care osul existent nu are aceasta înălțime minima, trebuie efectuat Lifting de Sinus prin metoda piezochirurgiei, (aceasta fiind tot o alternativa minim invaziva de tratament) sau prin metoda clasica cu abord lateral. Utilizarea implanturilor tissue level, in special a implanturilor Tissue Level Straumann Roxolid, favorizeaza o integrare biologica atat prin tratamentul special al suprafetei spirelor implantului, prin designul varfului acestuia, conceput special pentru a nu leza membrana sinusala, cat mai ales a gatului implantulu tissue leveli, care favorizeaza integrarea functionala a viitoarei coroane dentare.

Confortul pacientului este sporit iar vindecarea rapida prin respectarea intocmai a protocolului intra-operator si a conduitei post-operatorii.

Pentru a putea pune un diagnostic corect si a realiza un plan de tratament specific, pacientul trebuie sa se prezinte pentru consultatie clinica, investigatie imagistica 3D (CBCT - computer tomograf), scanare intraorala digitala ce permite atat realizarea machetei viitoarei lucrari protetice cat si a ghidului chirurgical necesar pentru aceasta abordare minim invaziva, decizia finala asupra protocolului de tratament fiind luata de catre echipa medicala, in functie de conditia clinica locala si generala, istoric medical si interpretarea investigatiilor efectuate.

Despre clinica AESTHETICS ONE

aesthetics ONE, prin cele doua sedii deschise in Bucuresti, reprezinta un important punct de reper in stomatologia actuala, atat pe plan national, cat si international, datorita conceptelor de tratamente minimal invazive implementate, a rezultatelor obtinute si al profesionalismului fiecarui membru al echipei, echipa care a transformat dorinta de a atinge in fiecare clipa excelenta intr-un scop in sine.

Suntem o echipa experimentata si prietenoasa, bine pregatita si atenta la fiecare detaliu, reusind astfel sa facem din stomatologie arta, iar din arta un mod de viata.

Abordarea tratamentelor este personalizata, acordand o atentie deosebita si timp suficient pentru ascultarea problemelor si expectativelor pacientilor, pentru explicarea planului de tratament, a costurilor aferente, precum si pentru realizarea manoperelor cu maxima precizie.

Preventia si programele complexe de intretinere post-terapeutice sunt parte integranta ale fiecarui tratament, jucand un rol important in succesul echipei aesthetics ONE.

Nu in ultimul rand, echipa de tehnicieni dentari cu care clinica noastra coloaboreaza, contribuie cu un suflu artistic la crearea zambetului perfect la care toata lumea viseaza.

Date contact

Bd. Ferdinand I Nr 117 B Cladirea Concret Sector 2, București, cartier Iancului
Piata Iancului
Parcare publică

Lu - Vi 09:00 - 20:00

Program de lucru

Luni
09:00 - 20:00
Marți
09:00 - 20:00
Miercuri
09:00 - 20:00
Joi
09:00 - 20:00
Vineri
09:00 - 20:00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 2 )