Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
26 Feb. 2024 Adaugă la favorit

Lipirea fragmentelor dentare fracturate

Scris de: PERIODENT

62 de vizualizări

Buna dimineata!
Revin cu un caz clinic explicit despre posibilitatile reale de reatasare ale fragmentelor fracturate. La momentul publicarii acestui articol aici, au trecut deja 4 ani de la reatasarea fragmentelor...

Aceasta tehnica adeziva este una predictibila pe termen lung, practic daca tehnica e corect realizata, doar un alt accident cu implicarea aceluiasi dinte poate sa duca la detasarea fragmentului, care insa poate fi lipit din nou (bine, astea sunt exceptii; noi ne am intalnit cu 5 cazuri in decursul ultimilor ani).
Alfel, micul sau marele pacient poate sa foloseasca dintele absolut normal, nu vor aparea dureri si nici modificari de culoare, dintele ramanand vital in majoritatea coplesitoare a cazurilor.
Recomandarea mea calduroasa este ca in cazul unui asemenea accident sa va prezentati cat mai repede cu fragmentele in ser fiziolgic la doctor, fara aplicarea "de urgenta" a diferitelor "pansamente de protectie" care nu fac decat sa ingreuneze atasarea fragmentelor, sa creasca timpul de lucru si sa slabeasca rabdarea micilor pacienti, si asa cu nervii intinsi la maxim!!
Multumiri parintilor care au dorit publicarea acestui caz asa incat tot mai multi parinti, doctori si copii sa stie ca se poate.

Cu drag, cu tot cu trotinete, biciclete si trambuline dar fara accidente, va imbratisez
dr Cristina Ghita
www.periodent.ro

Despre clinica PERIODENT

Cu o viziune inovatoare si o pasiune contagioasa, dr Cristina Ghita dedica fiecare zi de activitate la Periodent tratamentelor de restaurare a dintilor naturali.
La Periodent reconstruim dintii uzati si intinerim zambetele folosind rasini compozite.
Mai mult decat atat, de mai bine de 23 de ani atasam fragmentele dentare fracturate prin tehnici adezive, evitand astfel pierderea vitalitatii si slefuirile dentare la varste tinere.
Fiecare dinte natural ar trebui pastrat cat mai mult timp prin tratamente personalizate si gandite pas cu pas, lasand acoperirea cu coroane pentru cat mai tarziu posibil.

Date contact

Str Abrud 140 bl 12C sc B ap45 Sector 1, București, cartier 1 Mai

Lu - Vi 08:00 - 15:00

Program de lucru

Luni
08:00 - 15:00
Marți
08:00 - 15:00
Miercuri
08:00 - 15:00
Joi
08:00 - 15:00
Vineri
08:00 - 15:00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 0 )