Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
13 Iun. 2024 Adaugă la favorit

Redresarea dinților înclinați cu aliniatori transparenți: o soluție eficientă în tratamentul edentației

Scris de: Spring Dental

394 de vizualizări

Redresarea dinților înclinați cu aliniatori transparenți: o soluție eficientă în tratamentul edentației

Edentația, sau pierderea unui dinte, poate duce la multiple consecințe, și foarte frecvent la deplasarea și înclinarea dinților vecini. Există o amenințare serioasă la adresa dinților înclinați, deoarece forțele din timpul masticației se transmit defectuos asupra lor, afectându-le in final implantarea rădăcinii la nivelul osului. Cu trecerea timpului, acești dinți sunt „condamnați” si pot ajunge să fie extrași, ca și vecinii lor, de la care a pornit problema inițiala. Din fericire, evoluția tehnologică în domeniul ortodonției a adus o opțiune modernă și eficientă pentru redresarea dinților înclinați: aliniatorii dentari transparenți.

Deși metodele tradiționale, cum ar fi aparatele ortodontice fixe, pot fi în continuare folosite cu succes, aliniatorii dentari reprezintă o opțiune mai estetică și mai ușor aplicabilă adulților. Realizați dintr-un material transparent, ușor de purtat și greu de observat, sunt alegerea ideală pentru cei care doresc să-și redreseze dinții fără a atrage atenția asupra tratamentului.

Tratamentul ortodontic cu aliniatori transparenți in scopul redresării dinților înclinați începe cu o evaluare detaliată a situației dentare a pacientului. În situația dată, avem de-a face cu lipsa unuia sau a mai multor dinți, deci planul de tratament va cuprinde modalitatea de redresare a dinților afectați, urmată de înlocuirea dinților absenți. Planul de tratament ortodontic este creat personalizat, folosind programe (soft-uri) care analizează tridimensional ocluzia și concep soluții adaptate fiecăruia. Pacientul va purta aliniatorii timp de câteva luni, înlocuindu-i periodic pe măsură ce dinții se redresează.

Comparativ cu aparatele dentare tradiționale, aliniatorii transparenți prezintă anumite avantaje. Aceștia pot fi mai confortabili și generează mai puține leziuni ale mucoasei orale. În plus, purtarea aliniatorilor transparenți permite o igienă orală îmbunătățita – aceștia sunt detașabili, permițând pacienților să-și mențină o igienă orală corespunzătoare pe durata tratamentului.

Prin purtarea aliniatorilor transparenți, progresul este vizibil. Pacienții pot vedea evoluția tratamentului, deoarece ei trec de la un set de aliniatori la altul, fiindu-le astfel mult mai ușor să finalizeze planul de tratament.

Este indicat tratamentul oricărei edentații. Când dinții vecini, înclinați, nu permit realizarea unei lucrări protetice corespunzătoare și sănătatea lor este amenințata, redresarea acestora cu aliniatori transparenți reprezintă o opțiune modernă și eficientă, aducând beneficii estetice și funcționale pacienților. Alegerea acestei tehnologii folosite în ortodonție poate contribui la redobândirea mai ușoara a integrității arcadelor dentare și în același timp se previne degradarea și mai avansată a dinților. Este recomandat ca fiecare pacient să discute cu medicul ortodont pentru a determina dacă aliniatorii dentari sunt potriviți pentru nevoile sale specifice.


Despre clinica Spring Dental

Principalele tratamente efectuate de medicii noștri:

Ortodontie:
- tratamente de intercepție a anomaliilor dentare la copii,
- tratamente de corecție a deficitelor scheletale la copii și adolescenți,
- tratamente ortodontice (cu aparate ortodontice fixe sau aliniatori transparenți) de corecție a înghesuirilor dentare și a altor anomalii dentare la copii și adulți,
- echilibrarea ocluziei înainte de tratamentele protetice,
- tratamentul durerilor de articulații temporo-mandibulare, mușchi masticatori și înlăturarea bruxismului, cu splint ocluzal.

Chirurgie dento-alveolara / implantologie:
- tratamente de implantologie, adiție osoasă, sinus lift,
- extracție molari de minte incluși și alte tipuri de extracții dentare,
- descoperire chirurgicala dinți incluși,
- tratamentul bolilor parodontale - chiuretajul pungilor parodontale, plastie gingivală,
- corticotomie ajutătoare tratamentului ortodontic.

Protetica / stomatologie generala:
- refacerea dinților cu coroane sau punți dentare, proteze, pe dinți naturali sau pe implanturi,
- obturații coronare (tratamentul cariilor),
- igienizare profesională și instructaj pentru igiena dentară,
- refacerea dinților abrazați,
- refacerea dentară estetică a anomaliilor dentare (dinți malformați) complementare tratamentelor ortodontice,
- tratamente de repoziționare a mandibulei cu splint ocluzal, premergătoare tratamentului protetic.

Pedodonție:
- tratamentele dinților de lapte,
- instructaj pentru igiena dentară.

Adresă

Calea Vacaresti nr. 274 Sector 4, București, cartier Văcărești (zona Tineretului - Vacaresti - Palatul Copiilor)
Pornește navigația
Parcare publică Se poate parca langa cabinet sau in parcarea de langa Parcul Tineretului

Lu - Ma: 12:00 - 20:00
Mi: 09:00 - 20:00
Jo: 12:00 - 20:00
Vi: 09:00 - 16:00

Program de lucru

Luni
12:00 - 20:00
Marți
12:00 - 20:00
Miercuri
09:00 - 20:00
Joi
12:00 - 20:00
Vineri
09:00 - 16:00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 0 )