Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
18 Iun. 2024 Adaugă la favorit

Regenerarea gingivală minim invazivă

Scris de: RESPIRO DENTAL

1412 de vizualizări

Retractia gingivala afecteaza 3 din 4 pacienti cu probleme stomatologice. Expunerea radacinii dintelui cauzata de retragerea gingivala favorizeaza aparitia cariilor sau a altor probleme ce pot duce la pierderea dintilor si a nevoii de inlocuire cu implanturi dentare.
Metodele traditionale de tratare a retragerii gingivale implica recoltarea de tesut in vederea reconstituirii gingiei. Acest tesut este suturat cu tesutul gingival existent, pentru ca in timp, odata cu vindecarea sa se uneasca. Grefa de tesut conjunctiv se recolteaza de la nivelul zonei palatine, unde vor exista suturi pentru vindecarea zonei.
La nivelul gingiei, medicul face o incizie, indeparteaza gingia de dinte, amplaseaza grefa de tesut si o fixeaza cu ajutorul suturilor. Vindecarea consta in analgezice, antibiotice, existand riscul de infectii atat in zona palatinala, cat si in cea gingivala, sangerari, umflarea zonelor si dureri.
Dupa realizarea grefei de tesut conjunctiv, pacientul va prezenta doua leziuni la nivelul cavitatii bucale: una in zona palatinala si a doua la nivelul dintelui/ dintilor.
Chiar daca acest tratament s-a dovedit a fi eficient, rezultatea asemanatoare pot fi obtinute folosind metota chirurgicala Pinhole, o metoda de regenerare minim invaziva, asigurand pacientului o experienta mult mai agreabila, o zona de actiune de pana la 10 dinti in aceeasi sesiune si o vindecare aproape imediata.
CHAO PINHOLE SURGICAL TECHNIQUE
Denumita dupa inventatorul ei, Dr. John Chao de la Alhambra Dental, California, PST este o procedura de regenerare gingivala minim invaziva, ce nu implica incizii sau suturi, fiind total diferita de metoda traditionala. Timpul de recuperare ofera pacientului o experienta agreabila, fara traume sau sangerari, o recuperare aproape imediata, fara interventii ulterioare. Procedura se rezuma la efectuarea unei punti (cel mult 4, daca retractia este pe toata arcada), apoi, cu ajutorul unor instrumente speciale (dezvoltate de inventatorul tehnicii, Dr. John Chao) mucoasa deja existenta se repozitioneaza peste zona afectata, adaugandu-se subgingival anumite produse, care duc la vindecarea sanatoasa si de durata. "Totul fara bisturiu sau suturi complicate si mai ales fara cicatrizari inestetice, caracteristice metodei actuale. Timpul de recuperare este minim si fara durere." spune Dr. Daniel Borteanu
Dr. Dan Borteanu este primul medic din Romania care a absolvit in 2014 cursurile inventatorului metodei, Dr. John Chao si practica tehnica la clinica Respiro Dental.

Despre clinica RESPIRO DENTAL

Suntem o clinică full service!
Deși clinica noastră este specializată în chirurgie și implantologie, nevoia pacienților pentru tratamente integrate ne-a determinat să acoperim întreaga gamă de servicii, de la obturații de canal, la aparate dentare, la fațete, coroane și proteze, ajungând chiar să avem propriul nostru laborator de tehnică dentară în incinta clinicii. Poți apela la noi pentru orice problemă, totul se rezolvă in-house!

Date contact

Bulevardul Hristo Botev, nr 7 Sector 3, București, cartier Centrul Civic (zona Universitate)
336, 381, 311 – Stația Bulevardul Hristo Botev
5, 16, 21 – Stația Bulevardul Hristo Botev
M2 – Stația Universitate

Lu - Vi 09:00 - 20:00

Program de lucru

Luni
09:00 - 20:00
Marți
09:00 - 20:00
Miercuri
09:00 - 20:00
Joi
09:00 - 20:00
Vineri
09:00 - 20:00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 0 )