Despre clinica DENTACON

Medicii clinicii au obtinut certificari in mai multe ramuri ale stomatologiei - restaurari estetice, cosmetica dentara, endodontie, protetica - si au specializare in pedodontie (stomatologie copii), implantologie si chirurgie. Ei au demonstrat un angajament pe termen lung in domeniul educatiei dentare, cu ani de experienta si participare la diverse conferinte, congrese, seminarii si workshopuri. Acest lucru le-a permis sa ramana conectati la cele mai noi tehnologii, materiale si tehnici medicale.
In plus, contactul si interactiunea permanenta cu colegii, trainerii si studentii le-a permis sa dezvolte excelente abilitati de comunicare si empatie, foarte imporante in relatia medic-pacient.

Adresă

Bd. Lacul Tei nr 79 bloc 15A, sc 1 Sector 2, București, cartier Tei (zona Tei)
Pornește navigația
182, 282
16, 36
Nu există locuri special amenajate pentru parcare

Lu: 09:00 - 20:00
Ma: 15:00 - 20:00
Mi: 09:00 - 20:00
Jo: 15:00 - 20:00
Vi: 09:00 - 15:00

Măsuri anti covid-19

Dragi pacienti,
Va informam ca am luat masuri suplimentare de siguranta pentru protectia echipei Dentacon si a pacientilor nostri. Prioritatea noastra este sa putem oferi in continuare servicii stomatologice la un nivel inalt de calitate iar pacientii sa beneficieze de un mediu placut si sigur. Dorim sa va asiguram ca folosim dezinfectanti certificati si recomandati de Ministerul Sanatatii, iar curatenia este realizata de o firma specializata.

Triajul pacientilor este riguros iar timpul alocat intre pacienti este suficient incat sa permita igienizarea, dezinfectia si aerisirea corespunzatoare a cabinetului. Au fost puse in dotare lampi UV pentru dezinfectia si sterilizarea aerului si a suprafetelor precum si aparate speciale pentru dezinfectia suplimentara a aerului din cabinete si din sala de asteptare. Personalul medical si cel auxiliar poarta echipamentul de protectie avizat si este atent instruit cu privire la protocoalele implementate in aceasta perioada.

Va multumim anticipat pentru respectarea urmatoarelor indicatii si va incurajam sa ne adresati orice intrebare sau nelamurire.

Servicii

Chirurgie
Chirurgie
Endodonție
Endodonție
Implantologie
Implantologie
Ortodonție
Ortodonție
Parodontologie
Parodontologie
Pedodonție
Pedodonție
Stomatologie generală
Stomatologie generală
Protetică
Protetică
Estetică dentară
Estetică dentară
Profilaxie
Profilaxie
Cosmetică dentară
Cosmetică dentară

Echipă

dr Mindrescu Cristina - DENTACON
dr Mindrescu Cristina
Pedodonție
Implantologie
Dr. Cristina Mîndrescu este licentiata in medicina dentara din anul 2006 si are doua specializari: implantologie si pedodontie.
Are o fire vesela, prietenoasa si prefera sa-si petreaca timpul liber citind, asta atunci cand nu iese cu familia si prietenii. Face totul minutios si cu pasiune si are rabdare. Daca ai teama de dentist sau ai avut experiente neplacute in trecut, poti face cunostinta cu dr. Cristina Mîndrescu - si cu siguranta teama de dentist o sa dispara
dr. Dan Alexandru - DENTACON
dr. Dan Alexandru
Stomatologie generală
Dr. Dan Alexandru este specializat in stomatologie generala. Il pasioneaza tehnologia si are excelente capacitati analitice. Are multa rabdare si mereu explica in detaliu planul de tratament sau procedura pe care o executa. E un impatimit al sportului si e mare iubitor e pisici. Il puteti intalni la clinica noastra
dr Strimbeanu Cristina - DENTACON
dr Strimbeanu Cristina
Ortodonție
Dr. Cristina Strîmbeanu este specializata in Ortodonţie si Ortopedie Dento-Facială. Poseda o pregătire academică vastă şi solidă şi o experienţă clinică adecvată în diferite metode de tratament. Este medicul cu care pacientii nostri pastreaza o legatura de lunga durata - tratamentele ortodontice sunt minutioase si dureaza mult. A urmat mai multe cursuri de specializare postuniversitara - acestea ii permit sa rezolve majoritatea cazurilor minim invaziv si perfect echilibrat functional, nu doar estetic.
Lucreaza des si cu pacienti adulti: rezolva ortodontic multe cazuri de afectari ale articulatiei temporo-mandibulare sau creaza spatiul necesar inserii implantelor dentare. La pacientii pediatrici directioneaza cresterea oaselor maxilare si eruptia dintilor in pozitii corecte, astfel incat la sfarsitul tratamentului ortodontic, copilul are un zambet sanatos, functional si estetic.
De obicei o gasiti in fiecare luni la clinica noastra.
As Madalina Munteanu - DENTACON
As Madalina Munteanu
Stomatologie generală
Faceti cunostinta cu asistenta noastra medicala Mădălina Munteanu! Specializarea sa in puericultura este un plus binevenit, in special intr-o clinica unde sunt multi pacienti pediatrici. Este recunoscuta pentru usurinta cu care poate gasi o vena si recolta sange pentru diverse proceduri, dar si pentru amabilitatea si prietenia de care da dovada.
Cand sunati la clinica pentru o programare sau informatii, cel mai probabil veti vorbi cu Mădălina. Are un excelent spirit de echipa si abilitati organizatorice exceptionale.

Facilități

Conformă GDPR
Conformă GDPR
Confirmare programări prin sms
Confirmare programări prin sms
Plata cu cardul
Plata cu cardul
Wifi pacienți
Wifi pacienți
Timp de așteptare zero
Timp de așteptare zero
Radiologie
Radiologie
Acceptă plata în rate
Acceptă plata în rate
SOLICITĂ O EVALUARE PRELIMINARĂ *
edit
SCRIE MESAJ
*Din motive de siguranță a datelor personale, această opțiune este disponibilă doar utilizatorilor care au cont pe platformă

Articole

Care sunt cele mai des intalnite afectiuni stomatologice la copii (inclusiv cele ale mucoasei bucale), cum le recunoaste parintele?
Scris de: DENTACON
104 de vizualizări - 09 Oct. 2024
Problema cel mai des intalnita inainte de eruptia dintlor este stomatita ( candidozica sau virala). Se caracterizeaza prin aparitia dureii, chiar inainte ca leziunile sa devina vizibile. Copilul are dificultati la inghitire, este agitat si de cele mai multe ori devine febril. In cavitatea bucala apar leziuni albe, foarte dureroase. Este foarte important ssa tineti copilul bine hidratat si sa va prezentati la medicul pedriatu.             "Caria de biberon" apare la varste foarte mici din cauza lichidelor dulci sau indulcite care raman pe dinti. Se manifesta la inceput ca o pata alba, cretoasa la baza dintelui ( carie incipienta). In scurt timp  caria se adanceste si se extinde, ducand la apritia durerii si dificultatiolr de hranire pana la pierderea dintelui inainte de vreme. Dacă este lăsată netratată, caria de biberon poate provoca dureri si face dificila masticatia. Dintii de lapte servesc ca mentinator de spatiu pentru dintii definitivi. In cazul in care se pierd prea devreme, dintii premanenti nu vor fi "indrmati" in pozitia lor corespunzatoare, vor creste inghesuiti si copilul va avea nevoie de redresare ortodontica.  Copiii cu carii profunde fac frecvent abcese dentare, dureroase. Este necesara prezentarea la medicul pedodont pentru tratament.             O alta problema este data de sugerea degetului cu putere, de inghitirea cu limba intre dinti, de suptul buzei inferioare sau folosirea suzetetei peste varsta de 2 ani.  Aceste obiceiuri vicioase duc la deplasarea spre exterior a dintilor din fata pana la punctul in care ocluzia (tipul de muscatura) nu se mai face corect si apar dificultati de hranire si vorbire. Daca observati ca cel mic isi suge detetul cu putere, inghite cu limba intre dinti sau suge buza inferioara, consultați un logoped.  Acesta poate dezvolta un plan de tratament care să ajute copilul să crească forța mușchilor și să dezvolte un nou tipar de înghițire.  
Citește articolul
0
Adaugă la favorit
Share
De la ce varsta incepe ingrijirea dintilor si cum se realizeaza ea (copilul foarte mic, copilul mic). Cu ce regularitate si de ce?
Scris de: DENTACON
100 de vizualizări - 09 Oct. 2024
         Ingrijirea orala ar trebui sa inceapa inca din primele zile de viata. In prima faza, cand bebelusul nu are dinti, se recomanda sa stergeti gingiile si mucoasele cu o compresa umeda infasurata pe deget, in special dupa masa. Depozitele de lapte sau mancare ramase pe mucoase pot favoriza aparitia candidozelor sau stomatitelor. In perioada eruptiei dentare (care incepe la 6 luni), se recomanda sa folositi jucarii de ros sau degetarul de silicon - acestea stimuleaza circulatia si maseaza gingiile, usurand eruptia dintilor. Imediat ce apare primul dinte (si nu nevoie sa erupa tot, un colt sau o muchie vizibila sunt suficiente) veti  incepe sa folositi periuta dentara si pasta de dinti fara fluor. Alegeti periuta de dinti adecvata varstei si, foarte important, o pasta de dinti fara fluor. Cat sunt mici, copiii nu stiu sa scuipe pasa de dinti si o inghit. Periajul se face cu miscari verticale, de la gingie spre varful dintelui, pe toate fetele dintelui. Pe masura ce copilul invata sa se spele si  singur si sa scuipe pasta, puteti trece la paste dinti cu fluor, adecvate varstei. Periajul trebuie facut obligatoriu, cu blandete, de catre un adult, dimineata si seara. Lasati copilul sa se spele singur, dar imediat ce a terminat, luati periuta si faceti dvs periajul corect.  Recomandat este sa asociati periajul cu o activitate amuzanta si placuta copilului – astfel va colabora mai usor. Adultul va face periajul dentar pana la varsta la care copilul si-a insusit tehnica periaj corecta ( poate ajunge la 12-15 ani !!).             Ata dentara poate fi introdusa in jurul varstei de 4 ani, dar folosirea eficienta se face pe la 8 ani (folosirea atei dentare necesita o motricitate fina bine dezvoltata). Periuta de dinti nu poate spala fetele proximale ale dintelui (cele care privesc una spre alta), asa ca placa bacteriana acumulata acolo va duce la aparitia cariilor interdentare.
Citește articolul
0
Adaugă la favorit
Share
PRF (Platelet Rich Fibrin) – Fibrina bogata în trombocite
Scris de: DENTACON
141 de vizualizări - 09 Oct. 2024
Tehnica A-PRF Una dintre noile tehnici folosite cu succes în stomatologie, în special în implantologie si chirurgie orala,  o reprezinta tehnica A-PRF , mai exact  Advanced Platelet Rich Fibrin … Aceasta prezinta multe avantaje, de la  vindecare rapida  si  nedureroasa , integrare mai rapida a implanturilor dentare,  vindecarea  si  formarea osului  dupa interventii chirurgicale, precum aditie osoasa, sinus lifting, vindecarea rapida si  reducerea umflaturilor  în cazul extractiilor dentare. Se recolteaza putin sânge de la pacient, pentru maxim de biocompatibilitate. În continuare, se pregateste într-o centrifuga speciala, iar membrana astfel obtinuta se foloste în cazul tratamentelor de mai sus. Pentru o prezentare mai detaliata, va invitam sa cititi în continuare… PRF reprezinta un concentrat plachetar imun , o matrice de fibrina bogata în trombocite si factori de crestere, obtinuta dintr-o proba de sânge a pacientului, recoltata imediat înaintea procedurii chirurgicale. Poate fi folosita în interventii precum inserarea implanturilor, sinus lift, extractii, grefe osoase, cu scopul de a reduce timpul de asteptare a osteointegrarii si de a oferi o regenerare tisulara si osoasa îmbunatatita. Astfel, timpul de integrare a implantului / grefonului se reduce de la 6 luni la  2-3 luni . Matricea de fibrina are o arhitectura tridimensionala  care favorizeaza regenerarea tesuturilor pierdute printr-o serie de proprietati… Eliberarea factorilor de crestere: PDGF (Platelet Derived Growth Factor) – stimuleaza cresterea si diviziunea celulara, având un rol esential în repararea tesuturilor lezate; TGF-b (Transforming Growth Factor Beta) – rol în vindecarea tesutului conjunctiv, stimuleaza formarea colagenului; VEGF (Vascular Endothelial Growth Factor) – rol în angiogeneza; IGF-1(Insulin Like Growth Factor) – rol în formarea matricii osoase; FGF-2 (Fibroblast Growth Factor-2 )- rol în formarea fibroblastilor, neutrofilelor, componenti matriciali importanti. Stimuleaza diferentierea celulelor mezenchimale în fibroblaste, cementoblaste, osteoblaste, celule specifice regenerarii tisulare; Matricea de fibrina permite migrarea, adeziunea si înmultirea limfocitelor, neutrofilelor, asigurând activitatea imuna si integrarea grefonului; Rolul osteoinductiv, stimuleaza si accelereaza procesul de osteoformare; Prin eliberarea graduala a factorilor de crestere, permite reglarea procesului inflamator de la nivelul grefei; Densitatea si rezistenta fibrinei permit coeziunea celulelor si persistenta lor îndelungata la nivel tisular; Rol in angiogeneza, creste vitalitatea grefonului si asigura un substrat nutritiv corespunzator prin cresterea vascularizatiei; Rol protector de membrana fata de mediul extern, ceea ce induce o vindecare mai rapida a tesutului lezat, atât osos, cât si moale (gingia); Reducerea durerii postoperatorii. Protocolul este unul simplu si economic si permite obtinerea, printr-un proces fiziologic, a unui concentrat de trombocite sustinut în matricea de fibrina, fara manipularea probei si fara a adauga excipienti. Se recolteaza câtiva ml din sângele pacientului, care apoi este centrifugat pentru alegerea fractiunii fibrilare, superioare. Aceasta membrana se comprima (A-PRF = Advanced Platelet Rich Fibrin), pentru a condensa fibrina si pentru a forma mai multe conglomerate trombocitare, crescând astfel de 1,8X nr. de factori de crestere din preparat. Membrana se aplica în alveola post-extractionala sau peste implant, oferind cocktail-ul de substante necesar regenerarii tisulare. Tehnologia avansata dar totodata simpla si inovatia medicala centrata pe succesul interventiei si pe confortul pacientului, trezesc tot mai mult interesul clinic pentru utilizarea PRF.  
Citește articolul
0
Adaugă la favorit
Share
Obturatii estetice
Scris de: DENTACON
195 de vizualizări - 09 Oct. 2024
Era metalelor a trecut de mult. Astazi ne aflam in era compozitelor si a ceramicii. Aceste materiale ultramoderne au trecut din industria aerospatiala in cea a materialelor dentare datorita proprietatilor superioare. Vorbim de materiale extrem de rezistente si durabile daca se respecta cu strictete tehnicile de aplicare. Vorbim de materiale estetice. De astazi veti putea rade cu toti dintii ! Ce sunt obturatiile estetice?      Atunci cand o carie distruge mai putin de 50 % din dinte acesta se poate reface cu o "plomba". Obturatia estetica nu este insa o simpla "plomba". Pentru a reda transluciditatea naturala a dintelui si pentru a permite reflexia luminii trebuie folosite materiale speciale si cu tehnici de stratificare speciale. Numai asa se vor putea obtine obturatii estetice care sa imite perfect un dinte natural.      Inchipuiti-va cum ar fi sa dispara toate acele "plombe" metalice si in locul acestora sa aveti niste obturatii estetice modelate morfofunctional (pe langa culoare sa respecte si forma dintelui).  Si avantajele nu se opresc la estetica. Amalgamul este toxic deoarece contine mercur. In multe state civilizate utilizarea lui este interzisa. De altfel chiar in Romania pentru a folosi amalgam trebuie obtinuta o autorizatie speciala pentru "Detinere de materiale toxice". Noi credem ca asta spune multe. Pe de alta parte compozitele moderne adera chimic la structura dentara. Ce materiale folositi?      La DENTACON folosim materiale dintre cele mai moderne. Folosim doar compozite recunoscute international, cu rezultate durabile. Rezultatele noastre se bazeaza in primul rand pe experienta. Noi nu facem rabat la calitate si cu siguranta preturile sunt competitive. Avantajele precum si "lucrul facut bine" si "de durata" ne diferentiaza de ceilalti.      Materialele compozite folosite de noi adera chimic la structura dentara. Asta inseamna ca spre deosebire de materialele clasice (a caror retentie se facea mecanic, prin prepararea unor cavitati speciale) aceste materiale sunt foarte conservatoare. Practic pastram mult mai mult din dintele dumneavoastra atunci cand folosim obturatii estetice si asta duce la rezultate durabile in timp.  
Citește articolul
0
Adaugă la favorit
Share
Medicina la indemana tuturor
Scris de: DENTACON
118 de vizualizări - 09 Oct. 2024
Nu cu mult timp în urmă era dificil de găsit informaţia necesară, deoarece nu exista internet sau televiziune prin cablu, iar bibliotecile noastre nu erau ticsite cu tomuri grele şi reviste medicale. Astăzi ne confruntăm cu situaţia opusă: există un exces de informaţii şi trebuie să avem grijă şi să învăţăm să distingem informaţiile corecte de cele greşite. O grămadă de informaţii false se pot găsi despre tratamentele dentare. Consecinţele bazării pe informaţii false pot fi extrem de severe şi pot pune sanatatea în pericol. Pentru a împiedica acest lucru, miturile despre tratamentele dentare larg răspândite în societate trebuie distruse cât mai repede. Să aflăm împreună răspunsul la aceste întrebări demontândcele mai frecvente mituri despre sănătatea dentară: 1- Copiii din ziua de azi au o dantură defectuoasă  – adevărat, însă lucrurile se îmbunătăţesc vizibil. 6 din 10 copii se duc în prima zi de şcoală fără nicio carie, relevă un studiu efectuat în Marea Britanie. 2- Dinţii albi sunt mai sănătoşi  – deşi arată, ce-i drept, mai bine, nu înseamnă neapărat că  sunt şi mai sănătoşi. Dinţii nu sunt creaţi să arate impecabil, de un alb imaculat. Albirea profesională nu este neapărat nocivă pentru dantură, atât timp cât este făcută la intervale de timp recomandate sub supravegherea medicului specialist, însă poţi să-ţi păstrezi albul natural al dinţilor prin periaj corect cu o pastă de dinţi destinată albirii dinţilor, folosirea aţei dentare şi clătirea riguroasă a cavităţii orale, dar şi prin evitarea unor băuturi care pot păta dantura precum ceaiul, cafeaua şi vinul roşu. 3- Bomboanele şi ciocolata sunt singurele vinovate de apariţia cariilor  – nimic mai fals! Există în prezent atât de multe alimente cu conţinut crescut de zahăr încât nu mai putem arunca vina doar pe păcătoasele bomboane. Fructele uscate, sucul de fructe, mierea, sosurile şi multe alte produse ascund gramaje foarte mari de zaharuri, care nu numai că favorizează instalarea diabetului, dar şi apariţia cariilor. 4- Dinţii de lapte nu trebuie periaţi  – chiar dacă în scurt timp îşi va pierde dinţii de lapte, copilul trebuie să deprindă acest obicei încă din copilărie şi să îi rămână întipărit în minte pentru o viaţă întreagă, astfel încât să i se pară un ritual necesar ce nu trebuie ocolit pentru a nu avea probleme cu dinţii mai târziu în viaţă. Igiena dentară pentru cei mici începe chiar de la vârsta de 6 luni. Încă de pe atunci trebuie să acordăm o atenţie importantă periajului dentar care trebuie să se efectueze cu produse adaptate vârstei copilului pentru a evita apariţia cariilor la dinţii de lapte, dar şi pentru a-l ajuta să-si dezvolte obiceiul de a se spăla zilnic pe dinţi. 5- Cariile apărute în dinţii de lapte nu sunt importante deoarece copilul va scapa de ele odată cu apariţia dinţilor permanenţi  – o idee falsă şi chiar periculoasă! Medicii specialiştii atrag atenţia asupra faptului că afecţiunile dentare apărute la dinţii temporari se transmit dinţilor permanenţi, motiv pentru care copiii trebuie trataţi de către medicul dentist indiferent de vârstă sau severitatea afecţiunilor dentare. 6- Respiraţia urât mirositoare este cauzată de periajul incorect al dinţilor  – da, cam în proporţie de 90%, afirmaţia este adevărată. În restul cazurilor, este vorba despre alimentaţie, deci aveţi grijă ce consumaţi pentru că mirosul gurii vă trădează negreşit. 7- La bătrâneţe ne rămâne doar...proteza  – cercetarea şi îmbunătăţirile constante în domeniul stomatologic au dus la un fapt incontestabil, şi anume că un număr din ce în ce mai mare de oameni îşi păstreză dinţii naturali la vârste din ce în ce mai înaintate. Spre exemplu, în 1968 circa 37% dintre bătrâni nu mai aveau dinţi, spre deosebire de anul 1998, când sondajele au indicat o scădere cu până la 12% a celor care îşi păstrează dantura la vârste înaintate.  
Citește articolul
0
Adaugă la favorit
Share
LA CLINICA NOASTRA AVETI SERVICII INTEGRATE !
Scris de: DENTACON
105 de vizualizări - 09 Oct. 2024
Folosind cele mai moderne tehnici şi materiale de cea mai bună calitate,  clinica noastră vă oferă  o gamă larga de servicii şi proceduri stomatologice, adaptată nevoilor dumneavoastră, la  preturi corecte . Situata in langa Parcul Circului, intr-o zona rezidentiala si usor accesibila , intr-o ambianta placuta, calda si relaxanta,  clinica noastra va ofera  servicii de stomatologie generala si pedodontie. In cadrul clinicii puteti beneficia de tratamentul adecvat diverselor afectiuni stomatologice comune. Ne mandrim ca suntem una dintre putinele clinici care ofera preturi corecte si transparenta totala. Vom discuta planul de tratament in detaliu si iti putem oferi o factura proforma. Astfel vei fi sigur ca  pretul  convenit la inceputul tratamentului este  pretul real  pe care il vei plati. De la cosmetica dentara si profilaxie pana la implantologie si stomatologie digitala, poti opta pentru orice manopera stomatologica: clinica noastra ofera servicii integrate. Daca ai nevoie de un  medic specialist ortodont  sau un medic chirurg buco-maxilo-facial, ii vei gasi la clinica noastra.  Daca ai nevoie de un tratament de canal, ai ajuns la locul potivit: tratamentul endodontic include si o radiografie de control - avem si un apparat de  Roentgendiagnostic dentar . In cazul in care dintii tai au fost afectati de parodontopatie, cateva sedinte de sterilizare a pungilor parodontale cu laserul dentar vor ameliora boala si vor opri sangerarile gingivale Colaboram cu laboratoare de tehnica dentara de top, specializate in protetica fixa, protetica mobila si stomatologie digitala.
Citește articolul
0
Adaugă la favorit
Share
Gingivita, precursoarea parodontozei, ”loveste” grupe tot mai mici de varsta
Scris de: DENTACON
121 de vizualizări - 09 Oct. 2024
    Contrar parerii generale ca gingivita, tartrul si parodontopatia sunt specifice adultilor, incidenta acestor afectiuni apare la grupe din ce in ce mai mici de varsta. Mai multe studii au arat ca de fapt gingivita este comuna la copil si adolescent. Este foarte important sa decelam si sa tratam gingivita pentru ca aceasta este primul stagiu al parodontopatiei si trebuie diagnosticata si tratata cat mai repede. Daca dupa tratament gingivita nu dispare, este posibil ca copilul sau adolescentul sa sufere de alta afectiune care are ca simptom gingivita.             Gingivita poate fi diagnosticata dupa cateva simptome clare: sangerare la periaj, umflarea papilelor interdentare, inrosirea si halitoza (mirosul neplacut).             Chiar daca exista si cazuri cand gingivita este determinata genetic, in cele mai multe cazuri are cauza microbiana. Igiena deficitara duce la acumularea placii bacteriene pe dinti si gingii. Coloniile de fungi si bacterii care prospera in placa bacteriana produc acizi care demineralizeaza smalul si irita gingiile.             Alimentatia este de asemeni foarte importanta. Dulciurile si mancarea de tip chipsuri sau pufuleti, impreuna cu sucurile carbogazoase sunt factori favorizanti ai aparitiei gingivitei. Copii si adolescentii au invatat ca zaharul ataca dintii, dar prea putini dintre ei stiu si ca amidonul este la fel de nociv pentru dinti si gingii (este un carbohidrat). Purtatorii de aparate dentare fixe sau mobile au un risc crescut de aparitie a gingivitei, mai ales daca igiena nu este ideala.             In perioada pubertatii, fetele sunt mai vulnerabile la aparitia gingivitei din cauza schimbarilor hormonale care se produc in timpul ciclului menstrual.             O alta cauza a gingivitei la adolescenti este fumatul. Acesta nu numai ca duce la patarea dintilor, si respiratie urat mirositoare, dar este un factor principal in declansarea bolilor gingiei.             Daca nu este indepartata regulat prin periaj, placa bacteriana se dezvolta si se intareste, formand tartrul. Formarea tartului este cauzata de precipitarea mineralelor din saliva. Acest proces formeaza o suprafata rugoasa si tare care favorizeaza dezvoltarea coloniilor de bacterii. Ne putem imagina tartrul ca pe un “coral” populat de multe specii de animale. Cu cat “coralul” este mai putin deranjat, cu atat speciile de fungi si bacterii care il populeaza vor creste exponential.             Tartrul se indeparteaza de catre medicul dentist folosind o ansa activata ultrasonic. Medicul plimba usor varful ansei peste depozitul de tartru, iar efectul de cavitatie va sparge si indeparta tot tartrul fara sa afecteze gingia sau smaltul dintilor.  In cateva zile de la indeparatrea tartrului si efectuarea unui periaj profesional, gingivita de cauza microbiana se poate vindeca.             Gingivita este o afectiune care se vindeca fara urmari. Dar daca tartrul nu este indepartat si gingivita vindecata, boala intra in al treilea si ultimul stagiu : parodontopatia  - popular numit parodontoza. Din pacate nu exista remediu pentru parodontopatie, sunt doar tratamente care pot incetini evolutia bolii, dar finalul este irevocabil acelasi : pierderea dintilor. In timp, ligamentul parodontal (sistemul elastic care tine dintele in os) se va rupe, alveola se va largi si dintele incepe sa se clatine si sa cada. Desi parotontopatia nu afecteaza foarte multi adolescenti, se poate intampla, in special la cei cu igiena deficitara si fumatori.             Gingivita nu doare iar tartrul nu este de fiecare data vizibil. De aceea este important sa urmariti cateva simptome : sangerare gingivala la periaj, colorarea in rosu a gingiei, umflarea papilelor, respiratia urat mirositoare. Daca aveti unul din aceste simptome este necesar sa va programati urgent la medicul dentist.              Toate aceste afectiuni pot fi prevenite folosind doar cateva trucuri simple: –          periaj dentar corect ( intreaba medicul dentist) si folosirea atei dentare –          schimbati periuta la maxim 3 luni –          mancati sanatos ! Mancarea de tip snaks si sucurile carbogazoase fac mult rau dintilor dvs. –          Nu fumati – gingiile for fi mai sanatoase si bine vascularizate, dintii mai albi si sanatosi si nu veti avea o respiratie grea, urat mirositoare –          vizitati medicul dentist de doua ori pe an, chiar daca nu va doare nimic sau daca nu observati ceva notabil.  
Citește articolul
0
Adaugă la favorit
Share
Fatetele dentare
Scris de: DENTACON
116 de vizualizări - 09 Oct. 2024
Fațetele dentare  sunt o soluție de cosmetizazre a problemelor legate de estetica dinților. Cu ajutorul lor se corectează imperfecțiunile de ordin estetic ale zâmbetului, precum nuanța dinților, aspecte legate de forma și structura dinților, spațieri dentare, înghesuiri dentare, marmorații, traumatisme. Beneficiile terapiei prin fațete dentare: •Procedură non-invazivă •Conservă vitalitatea pulpara deoarce nu necesită șlefuiri masive •Rezultate imediate  în 2-3 ședințe •Complet fizionomice – redau estetica și funcționalitatea zâmbetului •Ușor de întreținut •Rezistență la pigmentatii •Dinți în nuanța dorită    Fațetele cermice  sunt cele mai fizionomice restăurări dentare, dar şi cele mai delicate. Necesită şlefuiri dentare minore (0.6mm), conservând  vitalitatea dinţilor. Acestea  respectă textura și transluciditatea dinților naturali neavând infrastructură metalică, astfel, dinţii restauraţi nu vor prezenta umbre negre sau cenușii în vecinătatea gingiei. Faţetele ceramice rescpectă textura şi transluciditatea dinţilor naturali. Faţetele se folosesc frecvent în următoarele cazuri: • Dinţi  coloraţi neuniform sau închişi la culoare datorită tratamentelor de canal sau administrarea în copilărie cu tetraciclină • Defecte de formare ale coroanelor dentare cu apariția petelor hipomineralizate • Dinţi abrazaţi • Dinţi înghesuiţi sau uşor malpozitionaţi • Dinţi cu formă atipică • Dinţi cu spațieri interdentare, treme sau diasteme • Dinţi ce prezintă fracturi ale marginilor incizale Procedeul de faţetare se poate face în două moduri: • Cu şlefuire, metodă indicată acolo unde este nevoie de o schimbare drastică a aspectului dinţilor. Prepararea dinţilor constă în îndepărtarea unui strat de 1-2 mm din smalţul de pe suprafaţa externă a dintelui şi din zonele laterale ale acestuia. Această metodă este indicată acolo unde dinţii sunt voluminosi, iar aplicarea unor faţete fără prepararea prealabilă a dinţilor va creşte şi mai mult volumul acestora. • Fără şlefuire (no-prep) sau cu o şlefuire minimă a dinţilor. Este metoda cea mai indicată în cazul unor dinţi subţiri. Avantajul acestei metode este reprezentat de conservarea ţesutului dentar.  
Citește articolul
0
Adaugă la favorit
Share
Ceramica integrala sau zirconiu
Scris de: DENTACON
211 de vizualizări - 09 Oct. 2024
  Când vine vorba de sănătatea dinţilor tăi, nu există rabat de la calitate. Însă chiar şi aşa, pe măsură înaintării în vârstă, structura dinţilor poate avea uşor de suferit dacă au fost supuşi unor tratamente precum obturaţii, tratamente de canal, au fisuri sau fracturi de smalţ. Salvarea vine din partea noului concept de coroane dentare gândite în scop durabil, coroanele dentare integral ceramice sau de zirconiu integral Coroanele dentare integrale ceramice sunt eticheta calităţii lucrărilor dentare, fiind calitatea de top a acestui segment, utilizate de cele mai multe ori prin tehnologia computerizată şi a imaginilor 3D, prin intermediul cărora putem creea incrustaţii, faţete şi coroane dentare individuale. Coroana integral ceramică reprezintă varianta de reconstrucţie a unei coroane dentare, fără substrat metalic sau din alte materiale aferente Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu denumirile medicale ale celor două tipuri de coroane dentare integrale, zirconiul este un tip de cristal alb, folosit în medicină pentru înlocuirea cartilajelor, fiind foarte bine primit de organism, în timp ce coroana integral ceramică se fabrica dintr-un singur bloc de ceramică, folosit în principal pe partea de estetică dentară.  În stomatologie, acestea sunt referinţele de top pentru coroanele dentare deoarece oferă o rezistenţă crescută în timp şi conferă o strălucire naturală a danturii. Experienţa cu pacienţii este întotdeauna o sursă de feedback în îmbunătăţirea serviciilor medicale, drept pentru care se pot aminti 7 motive cele mai uzuale pentru care pacienţii aleg acest tip de coroane confecţionate integral din ceramica sau zirconiu: 1. Fără conţinut de metal – graţie tehnologiei de ultima generaţie, nu va exista nici un spaţiu care să se interpună între dantura şi lucrarea dentară. Este îndepărtată total posibilitatea apariţiei reacţiei alergice la metal. 2. Stabilitate coloristică – Există foarte multe cazuri în care gingia din jurul coroanelor cu metal şi ceramică îşi schimbă culoarea şi atunci pacienţii revin şi cer schimbarea coroanelor cu unele de tip ceramică integral sau zirconiu 3. Biocompatibilitate totală – în acest fel se elimină riscul alergiilor sau dezvoltării infecţiilor sub lucrare. Graţie materialului de top folosit, lucrarea va fi integrată în cel mai scurt timp în gingie în mod natural pentru că îmbracă foarte bine suprafaţa dentară. 4. Redefinirea zâmbetului şi a culorii danturii – de cele mai multe ori, dintii frontali şi laterali modifica linia danturii şi implicit a zâmbetului. Formată dintr-un singur bloc de ceramică lithium-disilicate, coroana din ceramică integrală  este una din cele mai apreciate instrumente de estetică dentară. Pentru că necesită îndepărtarea unei cantităţi însemnate din dinte, poate că o variantă mai bună este faţetă ceramică integrală. De cele mai multe ori se practică acoperirea dinţilor frontali cu coroane ceramice integrale, iar pentru dinţii laterali, coroanele din ceramică pe bază de zirconiu, acestea din urmă oferind o rezistenţă sporită. 5. Şlefuire minim invazivă a dinţilor – pentru o fixare bună şi o lucrare de durată, medicul dentist poate interveni asupra smalţului dinţilor ce urmează să îmbrace coroana dentară, în ideea în care anumite asperităţi sau neregularităţi trebuie şlefuite. Se urmăreşte totuşi protejarea smaltului şi a dintelui. Pentru că înainte de aplicarea unei coroane dentare integrale, este posibil ca dintele să necesite lucrări de igienizare cum ar fi curăţarea unei carii, o plombă sau îndepărtarea tartrului, fapt ce ar putea include din nou procesul de şlefuire minim invazivă. 6. Potrivite pentru cei cu spaţiu limitat între dinţi – pentru că sunt de o calitate superioară, coroanele din ceramică integrală sunt greu de deosebit de dinţii naturali, de aceea sunt foarte apreciate mai ales pentru folosirea în zonele din faţă a danturii, unde există un spaţiu limitat între dinţi. Aşa cum am precizat şi în rândurile anterioare, faţetarea este o opţiune pentru cei care nu doresc o recontructie totală. Dinţii posteriori situaţi în spaţiu îngust şi care nu sunt distruşi în totalitate pot beneficia de incrustaţii de ceramică, care vor reface complet conturul dintelui. 7. O investiţie pe termen lung – chiar dacă ar putea fi un efort financiar în momentul actual, studiile de durabilitate indică o rată de succes de 93% pentru 10 ani şi 77% pentru 20 de ani. În plus, posesorul coroanelor din ceramică integrală va putea da uitării sensibilitatea dentară, deoarece materialul coroanelor este lipsit de conductivitate electrică, spre deosebire de cele metalice. Spre deosebire de coroanele de metal, cele din ceramică integrală sunt un nou concept de calitate în serviciile stomatologice şi de asemenea, o strategie mai sănătoasă pentru consumator, în ideea în care nu mai este expus la contactul cu metale. Ca şi durata de realizare a coroanelor ceramice integrale, putem vorbi de un interval de maxim 15 zile, din momentul amprentei finale şi până la zâmbetul de mulţumire al pacientului  
Citește articolul
0
Adaugă la favorit
Share
Tot ce trebuie sa stie un parinte despre cariile de biberon
Scris de: DENTACON
135 de vizualizări - 09 Oct. 2024
            Chiar daca s unt temporari, dintii de lapte sunt foarte importanti. Din nefericire sunt si foarte susceptibili la carie. Copii au nevoie de dintii de lapte sanatosi pentru a se alapta sau a mesteca corect, a invata sa pronunte corect cuvintele si sa aiba un zambet sanataos, fara durere. Dentitia primara pregateste locul eruptiei dintilor permanenti, modeland si dezvoltand oasele maxilare. De asemeni este important sa invatati copii sa aiba un bun ritual de igiena orala, care ii va face sa aiba un zambet sanatos pentru decadele care vor urma.             Caria de biberon este o provocare internațională în materie de sănătate publică, în special în rândul copiilor mici. Cariile de biberon reprezintă o problemă gravă de sănătate publică atât în tarile în curs de dezvoltare, cât și în țările industrializate. Caria de biberon poate începe la începutul vieții, progresează rapid la copii care prezintă un risc ridicat și adesea sunt netratate.             Multi parinti considera inutila tratarea cariei de biberon pentru ca exista mitul conform caruia dintii de lapte nu se tratreaza, oricum cad, nu dor. Aceasta credinta este incorecta – dintii de lapte au o camera pulpara mare si canale largi ( nervul este voluminos) si cariile netratate la timp duc la dureri acute, pierderea functiei masticatorii, deficiente de dezvoltare ale oaselor maxilare si deficiente de vorbire. Deasemeni, infectiile dintilor de lapte se extind rapid in oasele maxilare, putand duce la infectarea mugurelui dintelui permanent subiacent.             Consecințele cariilor de biberon pot afecta calitatea imediată și pe termen lung a vieții familiei copilului și pot avea consecințe sociale și economice semnificative. Aceasta afectare a dintilor de lapte poate fi o formă deosebit de virulentă de carii, care începe imediat după erupția dentară, se dezvoltă pe suprafețe netede, progresează rapid și are un impact dăunător de durată asupra dentiției. Copiii care suferă de carii ca sugari sau copiii mici au o probabilitate mult mai mare de carii ulterioare atât în dentitia primara cat si in cea permanenta.  Spre deosebire de alte boli infecțioase, cariile dentare nu se auto-limitează. Dinții necesită tratament profesional pentru a elimina infecția și pentru a restabili funcția dentară.             Caria de biberon este cea mai frecventă boală infecțioasă cronică a copilăriei, cauzată de interacțiunea bacteriilor, în special Streptococcus mutans cu alimentele zaharoase pe smaltul dinților. S. mutans se poate răspândi de la mamă la copil în timpul alaptarii, a copilariei și se poate inocula chiar și copii pre-dentați. Aceste bacterii descompun zaharurile pentru energie, provocând un mediu acid în gură și ducând la demineralizarea smalțului dinților și aparitia cariilor dentare.             Dar sunt mai multi factori care duc la aparitia cariei de biberon. Cea mai comuna este folosirea biberonului cu lichide indulcite. Frecvent, ca sa calmeze un bebelus plangacios, mamele pun bebelusul la culcare cu un biberon cu ceai sau lapte indulcit sau ii ofera o suzeta inmuiata in miere sau zahar. Lichidul indulcit care ramane cateva ore pe supraftetele dentare va crea un mediu acid, propice atacului bacterian.             Este necesar ca dupa fiecare hranire (alaptare, biberon sau  mancare solida) sa stergeti cu o compresa mucoasele si dintii si sa dati copilului sa bea cateva guri de apa. Daca bebeblusul nu vrea sa renunte la suzeta, folositi-o fara a o inmiua in miere, suc de fructe sau zahar.             Igiena orala incepe inca din faza pre-dentata : gingiile se sterg cu un deget infasurat intr-o compresa. Imediat ce a aparut primul dinte trebuie sa folositi pentru periaj un degetar de silicon sau o periuta moale, adecvata varstei, la inceput fara pasta de dinti ( curatarea mecanica corecta este suficienta). La copiii mai mari, care au invatat sa scuipe pasta de dinti, este necesara folosirea unei paste de dinti cu fluor, adecvata varstei.                Cum recunosti caria de biberon :             Caria de biberon are un model dinstinctiv – se localizeaza la baza dintelui, ca un inel de jur-imprejurul coroanei, in special la dintii frontali superiori. In faza initiala apare o zona alba circulara de demineralizare la baza dintelui, catre gingie. Datorita caracterului rampant al infectiei, in scurt timp smaltul demineralizat se transforma in carie (la baza dintelui apare o dunga maronie, cu lipsa de substanta) si dintele incepe sa doara. In cateva sapatamani caria avanseaza catre interior, ducand in cele mai multe cazuri la retezarea coroanei dintelui si infectarea nervului si a osului maxilar.             Daca observati pete albe la baza dintelui (caria in faza incipienta) trebuie sa va prezentati de urgenta la pedodont : tratamentul consta in fluorizari locale, usor de acceptat de catre copil. Daca deja a aparut deja o carie si dintele a inceput sa doara sau a pierdut o parte din coroana, tratamentul este mai complicat – trebuie facut tratamentul endodontic (scoaterea nervului) si restaurarea coroanei cu cape metalice pt zona laterala si coroane pedriatice de zirconiu pentru zona frontala. La copiii care nu colaboreaza usor este indicat sa fie folosita inhalosedarea.               Din fericire, acest tip de carie poate fi prevenit. Cateva reguli simplu de urmat vor duce la o dentitie sanatoasa si la formarea bunelor biceiuri pentru igiena orala: –          dupa fiecare masa stergeti gingiile bebelusului cu o compresa –          nu folositi biberonul cu lichide indulcite – puteti folosi apa plata –          nu inmuiati suzeta in miere, zahar sau alimente indulcite –          de la aparitia primului dinte introduceti degetarul de silicon sau o periuta moale, fara pasta –          de la varsta de 3 ani puteti folosi paste de dinti fara fluor –          de cand copilul incepe sa scuipe pasta, puteti folosi paste de dinti cu fluor adecvate varstei –          vizitati pedodontul chiar daca nu au aparut probleme dentare; copilul va cunoaste mediul si se va imprieteni cu echipa. In plus, va fi tinut sub observatie si orice problema va fi rezolvata in faza incipienta.             Preventia este cea mai simpla, mai ieftina si mai ne-traumatica metoda de a feri copilul de cariile de biberon. De aceea este importanta vizita la pedodont inca de la aparitia primului dinte. In cadrul primei sedinte copilul va avea primul contact cu medicul ( care va face o consultatie scurta – va verifica starea mucoaselor, a gingiilor, pozitia frenurilor) si va oferi informatii legate de regulile de igiena si ce obiceiuri vicioase trebuie evitate.  
Citește articolul
0
Adaugă la favorit
Share
Aparate ortodontice
Scris de: DENTACON
218 de vizualizări - 09 Oct. 2024
Ortodonția  reprezintă  specialitatea medicinii dentare ce se ocupă cu studiul, diagnosticul și tratarea anomaliilor dento-maxilare. Dincolo de interesul estetic, purtarea aparatului dentar este obligatorie în cadrul tratamentelor complexe de restaurare funcțională a organului masticator. Tratamentul ortodontic se realizează cu ajutorul aparatelor ortodontice fixe sau mobile, alegerea lor făcându-se în funcție de vârsta și anomalia pacientului. Aparatul dentar mobil  este realizat din acrilat, sârmă și este indicat în dentiția temporară sau mixtă, începând cu vârsta de 6 ani pana la vârsta de  11-12 ani.De regulă după această vârstă aparatul mobil nu mai este eficient. Aparatul ortodontic mobil are în general, un șurub care este activat de catre părinte, conform indicațiilor oferite de către medic o dată pe săptămână urmând ca la 2-3 săptămâni pacientul să se prezinte la medic pentru activarea sârmelor. Aparatul dentar fix  este recomandat majorității pacienților afectați de diferite grade de malpoziții. Acestea sunt cele mai cunoscute dispozitive destinate reabilitării ortodontice. Pot fi aplicate și la vârste mici, când copilul încă are dinții de lapte prezenți, însa indicația majoră este după erupția dinților permanenți, fără să existe o limită superioară de vârstă. Tipuri de aparate dentare fixe: •aparat ortodontic fix metalic •aparat ortodontic fix ceramic •aparat ortodontic fix safir Componentele aparatului ortodontic fix  sunt reprezentate de bracketurile dentare metalice sau ceramice, arcurile ortodontice, ligaturi metalice sau elastice și butoni. Bracketurile sunt concepute sub formă de plăcuțe metalice sau ceramice de dimensiuni mici, aplicate și fixate  cu ajutorul unor sisteme adezive speciale pe suprafața dentară. Prin fiecare bracket trece arcul metalic, datorită proprietăților elastice, arcul exercitând o anumită forță fiecarui bracket și implicit, fiecărui dinte.  După aplicarea aparatului dentar este deosebit de important să se mențina o igienă dentară bună. Braketurile, arcurile, butonii si inelele ortodontice reprezintă elemente la nivelul cărora resturile alimentare pot stagna cu usurința ceea ce face igienizarea mai dificil de realizat. După aplicarea aparatului ortodontic se  recomandă un periaj atent, folosirea aței dentare, folosirea apei de gură, după fiecare masă pentru a preveni acumularea plăcii bacteriene, apariția cariilor sau a afecțiunilor parodontale. Avantajele aparatului ortodontic fix: • timpul de acționare a dispozitivului fix este de aproximativ 2 ani, mai scurt decât in cazul aparatelor dentare mobile • aparatul ortodontic fix este activ 24 de ore din 24, ceea ce îi mărește eficiență • eficiența nu depinde de vârsta pacienților, dispozitivele acționând atât în cazul adolescenților, cât și a adulților. Dezavantajele aparatului ortodontic fix: • dureri dentare suportabile în primele zile de la aplicarea aparatului dentar fix, dureri generate de forțele de tracțiune aplicate pe dinți. • aspect inestetic in cazul aparatului dentar fix metalic • aparatul dentar fix implică o igienă orală mult mai atentă, întrucât suprafațele dentare sunt predisupuse cariilor, depunerilor de placă bacteriană și tartru. După poziționarea corectă a dinților și îndepărtarea aparatului ortodontic fix este nevoie de o perioadă suplimentară ca fibrele ligamentare parodontale ce țin dinții în os să se reorganizeze în noua poziție.  Aparatele de contenție  sau retainerele sunt dispozitive ortodontice folosite în faza de final al tratamentului ortodontic după îndepărtarea aparatului fix, rolul dispozitivului de contenție fiind de a stabiliza dinții după îndepărtarea aparatului ortodontic. Durata de purtare a dispozitivului de contenție poate dura de la câteva luni până la câțiva ani. Dispozitivele de contenție sunt amplasate pe fețele interne ale dinților și nu mai afectează viața socială a pacientului fost purtător de aparat ortodontic.  
Citește articolul
0
Adaugă la favorit
Share
Albirea dentara
Scris de: DENTACON
89 de vizualizări - 09 Oct. 2024
Zâmbetul influențează încrederea în sine și relațiile cu cei din jur. Încrederea în sine, satisfacţia unui aspect plăcut şi carisma unei persoane la prima vedere reprezintă un atu esențial în mediul social, dar și în business. Cosmetica și estetica   dentară  sunt două ramuri ce se adresează pacienților ce își doresc dinți albi, sănătoși și în armonie cu fizionomia acestora. Durata unui tratament de cosmetică dentară variază în funcţie de procedurile alese, dar și de factorul gazdă. Starea dinţilor dumneavoastră înainte de tratament influenţează durata acestuia. Datorită tehnicilor actuale și a tehnologiilor moderne, puteți dobândi un zâmbet alb şi sănătos într-un timp scurt. Albirea dentară  profesională reprezintă cea mai simplă metodă și cel mai cerut tratament în cabinetul stomatologic privind estetica dentară. Dinții au tendința de a se colora atunci cand nu sunt igienizați corespunzator sau când consumați alimente colorate, cum ar fi: cafeaua, cola, vinul, precum și fumatul, dinții căpătând un aspect galbui, maroniu, inestetic ce influențează negativ aspectul zâmbetului. În ciuda zvonurilor care circulă printre pacienți, procedurile profesionale de albire a dinților nu sunt nocive pentru smalțul dentar și nu afectează sănătatea acestora. Cu cât culoarea dinţilor se îndepărtează de la galben spre vineţiu sau cenuşiu, cu atât petele sunt mai greu de îndepărtat. Dacă vă aşteptaţi ca după tratament să beneficiaţi instantaneu de o dantură strălucitoare, este posibil să fiţi dezamăgiţi. Albirea presupune deschiderea nuanţei de alb cu câteva nuanțe, rezultatul final depinzând de natura şi gravitatea colorațiilor anterioare de pe suprafețele dentare. Procedura de albire executată în cabinetul de medicină dentară are cea mai mare eficienţă, deoarece foloseşte substanțe cu concentraţie mare în peroxid: până la 40%. Tratamentul poate să dureze în jur de 3 şedinţe, iar în urma acestuia pacienţii vor avea dinţi cu până la 3-4 nuanţe mai albi. Tratamentul de albire  în cabinetul stomatologic se desfăşoară în modul următor: medicul izolează gingiile pentru a le proteja cu un gel fotopolimerizabil pentru a forma un baraj de cauciuc, urmând ulterior să se aplice gelul de peroxid de hidrogen sau carbamidă pe suprafaţa externă a dinţilor. Aceste geluri pe baza de peroxid sunt activate ulterior de lumină UV timp de 20-50 de minute. Rezultatul albirii profesionale durează în medie 2 ani,  acest rezultat putând fi ușor periclitat de obieceiurile alimentare ale pacientului. Această manoperă se poate repeat la recomandarea medicului odata la cateva luni. Bijuteriile dentare  se aplică noninvaziv printr-un sistem adeziv pe suprafața dintelui, neexistând nici un pericol pentru dintele în cauză. Procedura este simplă si fără durere și presupune lipirea cu materiale dentare speciale pe suprafața dintelui a unei mici bijuterii ce poate fi confecționată din aur, platină, pietre prețioase, cristale sau pietre de tip Swarovsky.  
Citește articolul
0
Adaugă la favorit
Share

Program de lucru

Luni
09.00 - 20.00
Marți
15.00 - 20.00
Miercuri
09.00 - 20.00
Joi
15.00 - 20.00
Vineri
09.00 - 15.00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis
Fii primul care scrie un review.
Spune-ți părerea acordând o notă clinicii.
Vă rugăm selectați o dată!
Oră ORĂ

Vă rugăm introduceți o oră reală!
DATE PROGRAMARE






Verificarea Captcha nu a fost validată cu success!