Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
07 Dec. 2022 Adaugă la favorit

Ce presupune și cum decurge tratamentul cu laser pentru parodontoză

Scris de: Evolution Dent

867 de vizualizări

Boala parodontala reprezinta o inflamatie a gingiei si osului care sustin dintii. Desi ignorata, este o boala severa care evolueaza lent, dar sigur. Lasata netratata, evolueaza spre mobilizarea si pierderea dintilor. Tratamentul este indelungat si presupune doua metode importante: cea chirurgicala si cea cu laser, dintre care cea din urma are o serie de avantaje semnificative.

De ce sa alegi tratamentul cu laser pentru parodontoză?

1. Este minim invaziv si non-chirurgical

Spre deosebire de metoda clasica chirurgicala, ce implica taierea gingiilor cu bisturiul si este destul de complicata si invizava, in cazul laserului lucrurile sunt mult mai simple: printr-o fibra foarte subtire pozitionata la capat se transmite un fascicul laser (energie luminoasa) la o anumita putere si intensitate setata de catre personalul calificat.

2. Elimina bacteriile mai eficient (decontaminare)

Fasciculul laser are o anumita lungime de unda stabilita de producator, special pentru a putea fi absorbit in melanina si hemoglobina si a distruge bacteriile responsabile de boala parodontala, ceea ce tratamentul chirurgical nu reuseste.

3. Este nedureros

Disconfortul intraoperator este minim sau inexistent. Dupa ce sedinta de tratament cu laser se finalizeaza si parasiti cabinetul, puteti relua instant activitatile zilnice.

4. Precis

Datorita faptului ca fibra laser este foarte subtire, ea poate patrunde usor in toate santurile gingivale, actionand acolo unde este nevoie.

5. Sangerare minima

Chiar si daca se produce o minima sangerare, ea se opreste aproape imediat, datorita actiunii de tratare si vindecare concomintenta a laserului.

6. Cicatrici inexistente

Vindecarea in urma unui tratament laser se produce fara cicatrici.

7. Refacerea partiala a osului si reatasarea gingiei la dinte

Gingia se reataseaza la dinte, urmare a decontaminarii si chiuretajului laser (efect 2 in 1), iar datorita efectului de biostimulare, mecanismele de regenerare sunt repuse in functiune, celulele osoase reincep sa produca os.

Cum decurge o sedinta de tratament cu laser pentru parodontoză

  1. Decontaminarea primara. Se face cu laser, inainte de igienizarea profesionala
  2. Igienizare completa – include detartraj, air-flow, periaj profesional
  3. Decontaminarea propriu-zisa/chiuretaj laser, facuta in jurul fiecarui dinte, indiferent de adancimea pungii parodontale
  4. Biostimularea tesuturilor gingivale

Dupa tratamentul laser este foarte important sa se respecte o serie reguli, si anume:

Imediat după tratament, igiena orală trebuie făcută cu rigurozitate. Efectul benefic al laserului poate fi in totalitate ruinat de felul in care va ingrijiti dantura imediat dupa. Iată câteva sfaturi pentru ritualul de igienizare a cavităţii bucale după tratamentul parodontal cu laser:

  • Periajul dentar va trebui făcut cu o periuţă cu peri moi.
  • Aţă dentară trebuie folosită, dar cu atenţie, pentru a nu leza gingia.
  • Apa de gură şi gelurile antiseptice trebuie să facă parte din rutina zilnică de igienizare.

Trebuie evitate alimentele condimentate, care ar putea irita ţesutul în curs de vindecare. Eficienţa tratamentului parodontal cu laser se manifestă în special în formele incipiente şi moderate ale bolii, când putem spera la vindecare. În formele severe, avansate, tratamentul cu laser duce la o îmbunătăţire a sănătăţii parodontale şi la o reducere semnificativă a ritmului de evoluţie a bolii.


Despre clinica Evolution Dent

Din grijă pentru zâmbetul tău, din pasiune pentru meseria noastră, oferim tratamente de ultimă generație și apelăm la tehnologii și practici de ultimă oră în clinica Evolution Dent.
O echipă tânără, entuziastă, cu experiență, este gata să-ți ofere o experiență completă, plăcută, de care vei fi mulțumit!

Date contact

Strada Anton Pann, nr. 4 Sector 3, București (zona Unirii)

Lu - Mi 09:00 - 20:00
Jo 09:30 - 20:00
Vi - Du 09:00 - 20:00

Program de lucru

Luni
09:00 - 20:00
Marți
09:00 - 20:00
Miercuri
09:00 - 20:00
Joi
09:30 - 20:00
Vineri
09:00 - 20:00
Sâmbătă
09:00 - 20:00
Duminică
09:00 - 20:00

Apreciază ( 5 )