Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
23 Mai. 2024 Adaugă la favorit

Ce sunt implanturile dentare?

Scris de: CITY DENTAL CLINIC

384 de vizualizări

 


Implanturile dentare au rolul de a inlocui radacinile dintilor.

Implanturile asigura un suport puternic pentru restaurarile protetice fixe sau mobilizabile care sunt menite sa inlocuiasca dintii naturali.

Implanturile sunt fabricate din titan sau zirconiu.

Datorita durabilitatii dovedite si a versatilitatii posibilitatilor protetice de restaurare , implanturile din titan sunt cele mai comune si mai des folosite.

Implanturile dentare sunt o buna metoda de a inlocui dintii care lipsesc de pe arcada si de asemenea ofera posibilitatea unui restaurari fixe in detrimentul uneia mobile sau mobilizabile.

 

 

Avantajele implanturilor dentare

 

Avantajele implanturilor dentare sunt multiple si putem enumera :

 

Imbunatatirea aspectului estetic

 

Implanturile dentare inserate corect vor permite realizarea unor lucrari protetice care sa reproduca toate detaliile legate de morfologia dintilor naturali.

 

Imbunatatirea functiei masticatorii

 

Protezele mobile pot face masticatia foarte dificila. Implanturile dentare functioneaza ca si dintii naturali , permitand pacientului o masticatie corecta.

 

Durabilitate

 

Implanturile dentare sunt foarte durabile ; daca terapia de mentinere este realizata corect , aceatea pot dura chiar toata viata.

 

Imbunatatirea fonatiei

 

In timp ce protezele mobile si cele mobilizabile pot ingreuna fonatia , implanturile dentare vor permite pacientului o fonatie corecta.

 

Imbunatatirea comfortului

 

Implanturile dentare inlatura situatia neplacuta de a indeparta restaurarea protetica din cavitatea bucala.Pacientul nu v-a simti implantul ca pe un corp strain.

 

Imbunatatirea sanatatii orale

 

Implnaturile dentare elimina neplacerea de a slefui dintii limitrofi , asa cum se intampla in vazul unei punti dentare.Dintii limitrofi vor ramane intacti , imbunatatind sanatatea orala pe termen lung.

 

                            

 Sistemul all-on-4 / all-on-6

 

 

Termenii all-on-4/all-on-6 se refera la ideea de a avea toti dintii unei arcade sprijiniti pe patru respectiv sase implanturi.

Aceasta este o procedura chirurgicala si protetica de reabilitare a pacientului edentat total.

Tehnica consta de obicei in inserarea a patru implanturi la mandibula si sase implanturi la maxilarul superior precum si plasarea unei proteze provizorii imediat dupa procedura chirurgicala.(de regula la 24h-48h).

Cu toate acestea , protezarea provizorie nu este tot timpul posibila , decizia apartinand medicului dupa ce acesta finalizeaza inserarea implanturilor.

Aceasta tehnica a evoluat atunci cand , in incercarea de a evita anumite formatiuni anatomice , clinicienii au reusit sa evite cu success zonele cu deficit osos prin inserarea implanturilor intr-o pozitie  angulata.


Tehnica all-on-4 / all-on-6 poate ajuta foarte multi pacienti edentati dar nu este singura optiune de tratament .

Un examen clinic si radiologic amanuntit vor ajuta medicul sa stabileasca un plan de tratament corect.

Despre clinica CITY DENTAL CLINIC

Clinica de medicina dentara City Dental Clinic a fost înființata în anul 2013, cu scopul de a oferi servicii medicale stomatologice de cea mai buna calitate. Investind în permanența în cunoștințele personalului și în tehnologia medicala de ultima generație, City Dental Clinic reușește de mai bine de un deceniu să răspunda tuturor necesitatilor dumneavoastra stomatologice complexe pentru adulți sau copii.
Te putem ajuta cu servicii de endodontie sub microscop , implantologie , chirurgie dento-alveolara ( extractii , sinus-lift , aditie os , rezectie apicala ) , estetica dentara si protetica

Date contact

Str.22 Decembrie 1989 , nr.23 Târgu Jiu
Parcare proprie

Lu - Vi 10:00 - 18:00

Program de lucru

Luni
10:00 - 18:00
Marți
10:00 - 18:00
Miercuri
10:00 - 18:00
Joi
10:00 - 18:00
Vineri
10:00 - 18:00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 0 )