Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
01 Dec. 2023 Adaugă la favorit

De ce ar trebui să-mi înlocuiesc dinții lipsă?

Scris de: CITY DENTAL CLINIC

82 de vizualizări

O persoană poate pierde dinții din mai multe motive. Cariile, traumatismele, rănile, slăbirea dinților, bolile gingiilor etc. sunt factorii majori care
contribuie la pierderea dinților. Când un singur dinte este pierdut, nimeni nu se gândește la consecințe. Dar poate duce și la pierderea altor dinți dacă nu este înlocuit la timp.

 

De ce ar trebui să-mi înlocuiesc dinții lipsă?

Capacitate redusă de mestecat: Un singur dinte lipsă vă poate reduce capacitatea de mestecat. De asemenea, atunci când mesteci, osul de sub dinți este stimulat. Când această stimulare este pierdută, există o contracție a osului, precum și mușchii de susținere. Când osul de sub un dinte se micșorează, afectează și gingiile de deasupra. Acest lucru se manifestă din nou ca o contracție care afectează și sistemul de susținere al dinților adiacenți.


Schimbarea aspectului facial: Reducerea osului afectează aspectul feței. Când osul se micșorează, pielea de deasupra devine slăbită și începe să apară formarea de riduri la colțurile buzelor. Cu cât este mai mare numărul de dinți lipsă, cu atât este mai mare pierderea osoasă și cu atât impactul acesteia asupra aspectului tău este mai mare.

Spațierea dintre dinți: Faptul că un bărbat obișnuit nu observă este că dinții au un potențial înnăscut de mișcare în ei. Când spațiul este lăsat în urmă de un dinte lipsă, atunci dinții adiacenți încep să se încline spre spațiu pentru a-l acoperi. Această mișcare nu este observată până când nu progresează spre dezvoltarea spațiilor vizibile între dinții înrudiți provocând acumularea de alimente. Când nu există nicio oprire pentru dintele opus spațiului lipsă, atunci începe să crească și să se miște în jos, făcându-l mai slab.


Acumularea de alimente:  Acumularea de alimente înseamnă că o mare parte a bacteriilor atacă și provoacă carii și boli ale gingiilor în gură, ceea ce duce la miros neplăcut.

Deficiență nutrițională: Dezvoltarea spațiului și lipsa dinților duce la dificultăți în a mânca toate tipurile de alimente. Poate duce la reducerea consumului de nutrienți necesari și poate afecta sănătatea generală.

Gura este poarta de intrare a corpului. Când sistemul tău bucal este dezactivat, corpul tău urmează exemplul. Pentru a evita toate astfel de preocupări, se recomandă înlocuirea unui dinte lipsă cât mai devreme posibil. Un dinte lipsă poate deschide calea pentru ca alți dinți să fie cariați, slăbiți și în cele din urmă pierduți.


Cum îmi pot înlocui dinții lipsă?


Când vizitați stomatologii noștri de la City Dental Clinic , vă vom sfătui cu privire la cele mai bune opțiuni pentru dinții lipsă. Vă vom examina sănătatea orală și sănătatea generală înainte de a face tratamentul cel mai potrivit pentru dinții și sănătatea dumneavoastră.

Unele dintre opțiunile de tratament pentru înlocuirea unui dinte lipsă sunt:

Implanturi dentare : cea mai populară și semnificativă opțiune de tratament pentru înlocuirea dinților lipsă. Este potrivit pentru toate grupele de vârstă, de la un singur implant dentar la o proteză completă.
Proteze parțiale fixe: poate înlocui dinții unici sau mai mulți și este adesea viabilă pentru mulți ani. Ia sprijin de la dinții adiacenți.

Proteze dentare : Când lipsesc puțini sau toți dinții din gura unei persoane, protezele dentare detașabile pot fi, de asemenea, folosite pentru a le înlocui.
Despre clinica CITY DENTAL CLINIC

Clinica de medicina dentara City Dental Clinic a fost înființata în anul 2013, cu scopul de a oferi servicii medicale stomatologice de cea mai buna calitate. Investind în permanența în cunoștințele personalului și în tehnologia medicala de ultima generație, City Dental Clinic reușește de mai bine de un deceniu să răspunda tuturor necesitatilor dumneavoastra stomatologice complexe pentru adulți sau copii.
Te putem ajuta cu servicii de endodontie sub microscop , implantologie , chirurgie dento-alveolara ( extractii , sinus-lift , aditie os , rezectie apicala ) , estetica dentara si protetica

Date contact

Str.22 Decembrie 1989 , nr.23 Târgu Jiu
Parcare proprie

Lu - Vi 10:00 - 18:00

Program de lucru

Luni
10:00 - 18:00
Marți
10:00 - 18:00
Miercuri
10:00 - 18:00
Joi
10:00 - 18:00
Vineri
10:00 - 18:00
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 0 )