Săgeată
Imagine fundal articol Imagine decorație articol
04 Aug. 2022 Adaugă la favorit

Diga dentara

Scris de: Eurodent Millenium

858 de vizualizări

DIGA DENTARA

Diga dentara este o folie elastică, de obicei din latex, care se montează pe o ramă și asigură izolarea unui dinte sau a unui câmp de tratament de restul mediului bucal, oprind astfel accesul bacteriilor și a excesului de fluide în zona tratată. Poate fi folosită pentru restaurări dentare (se restabilesc părți ale unui dinte fracturat la forma, structura și funcționalitatea anterioară), tratamente endodontice (tratamente de canal, obturații de canal), implanturi dentare ș.a.



Avantaje

Folosirea sistemului de izolare cu diga dentara oferă o serie de avantaje cum ar fi:

- blochează accesul bacteriilor în zona de tratament;


- diga dentara îmbunătățeste vizibilitatea asupra zonei de tratament prin menţinerea retracţiei părţilor moi (buze, limbă, obraz) făcând astfel tratamentul mai sigur;


- previne înghițirea fluidelor, a materialelor sau a altor substanțe rezultate în urma diverselor tratamentelor stomatologice făcând astfel procedura mai confortabilă și mai sigură;


- diga dentara izolează zona de tratament și oferă un spațiu curat și uscat crescând astfel rata de succes a procedurii;


- protejează părţile moi ale pacientului de contactul cu diferite substanţe iritante;


- prin controlul umidităţii şi contaminării, diga dentara optimizează proprietăţile materialelor restauratoare.

Dezavantaje

Deși din punct de vedere medical nu există dezavantaje pentru folosirea sistemului de izolare cu diga dentara, acestea nu sunt esențiale pentru toate tratamentele. Un studiu realizat de American Dental Association arată că 53% dintre medicii stomatologi americani nu folosesc diga dentara.

Câteva dezavantaje ale sistemului de izolare cu diga dentara sunt:

- poate necesita timp pentru a se aplica și poate încetini procedura de tratament;

- de cele mai multe ori pacienții nu doresc să folosească diga dentara pentru că o consideră incomodă și le este foarte greu să comunice. Deasemenea pacienții care suferă de calustrofobie consideră diga dentara inconfortabilă;

- nu se recomandă utilizarea pentru dinții malpoziționați sau pentru molarul de minte - izolarea cu diga dentara nu este potrivita pentru acest tip de tratament pentru ca este dificil de poziționat diga în jurul dintelui (sau dinților) vizat.

Încă din 1864 când Dr. Sanford Barnum a creat acest dispozitiv, stomatologii l-au folosit pentru a crea un mediu de tratament mai sigur iar folosirea sistemului de aspirație, a rolelor de bumbac, a dispozitivelor de retracție și a compreselor absorbante de tifon sunt doar câteva dintre cele mai comune alternative la sistemul de izolare cu diga dentara. Acest lucru nu înseamnă însă ca diga dentara a devenit învechită, ci doar că în anumite situații se folosesc cu succes alternative mai rapide și mai accesibile.

Acum că știi ce înseamnă diga dentara, credem că te vei simiți mai confortabil dacă medicul dentist o va folosi și în cazul tău iar dacă ai întrebări, contacteaza-ne!


Despre clinica Eurodent Millenium

Oferim o gamă completă de servicii stomatologice pentru a vă ajuta să obțineți cea mai bună sănătate orală.
De la verificări dentare de bază și detartraje, până la albirea dinților, implanturi dentare, proteze și fatete dentare, ne adaptăm serviciile pentru a răspunde nevoilor întregii dumneavostra familii:

obturatii coronare , incrustații
implanturi dentare
lucrări protetice pe implanturi
tratamente noi pentru parodontoza
albire dentara
lucrări de zirconiu si ceramica
intervenții chirurgicale dento -alveolare
detartraje, periaj, air flow, fluorizari

Adresă

Str. Baba Novac nr.6, bl. T2, sc. D, ap. 64 Intersectie strada Baba Novac cu sos Mihai Bravu Sector 3, București (zona Baba Novac - Dristor)
Pornește navigația
In fata clinicii

Lu - Vi: 09:30 - 19:30

Program de lucru

Luni
09:30 - 19:30
Marți
09:30 - 19:30
Miercuri
09:30 - 19:30
Joi
09:30 - 19:30
Vineri
09:30 - 19:30
Sâmbătă
Închis
Duminică
Închis

Apreciază ( 2 )